Саранда дефинитивно, Ксамил ке пукнете од досада. Ке си отидете до Ксамил на плажа и плажите измеѓу Саранда и Ксамил се преубави.
Си била таму, така? Ако да, кажими какво е морето и дали можиме да најдиме смештај таму? Преку агенции нудат само една вила.
преку агенција ја нудат вила алекс или незнам како се викаше Црвена е на 3 ката и на лице место ке сибнајдеш амештај максимум 30е е за 4 особи апартман Мало село е ,мирно, тивко баш одмор за со мали деца или луѓе шо сакар мирен одмор
Јас се вратив вчера, за викенд и луге што сакаат мирен одмор е топ. У 12 саат се се затвора, жив човек нема по улиците. Плажата градска е убава но знаат да надојдат травки и никој не ја чисти. Убави плажи и beach bars после Шенѓин на 5-10мин после воената база натаму се и големите ресорти една која е убава и средена и ми остави впечаток е плажата во Sueno, на 5-10мин со кола се сите. Песок плитко и големи се плажите што не се прави гужва. Можеш и да си поставиш свој чадор,лежалки има простор и за тоа. Во секој случај убаво е, не е многу далеку преку косово некој 150-170км автопат е се. За назад синоќа границата отворена беше оти многу гужва косовари многу одат. Недела враќање навечер не би ви препорачала. Или рано насабајле или ноќта после 11-12часот. Ако нешто друго те интересира слободно прашај.
Слични како кај нас, некои работи се дури и поефтни од тука. Еве пр лебот е исто како кај нас 50леки(25денари) бурек 100леки, бевме во пицерија директно на море како сплав беше плативме 1000леки за две пици и пиење. Гиро зависи каде од220-270 леки мало, а 350леки големо. Пиењето е поефтино од кајтука нас многу. Лежалки цените се движеа од 500леки (250денари) за две лежалки со чадор имаше и за 600-700леки, зависи од плажата.
Каде е најубаво за млади, Ксамил, Саранда или Валона ? Сега гледам понуди, ако излези нешто за Албанија не знам каде да одберам
Бидејќи се интересирав и јас за Албанија, доколку сакаш да одиш на некоја од плажите во Ксамил најдобро е да се сместиш во Саранда. Ксамил навечер немало шо да се прави, а има поубави плажи од Саранда, ама Саранда има поразвиен ноќен живот за разлика од Ксамил. Имало чести автобуси на релација Ксамил-Саранда за ситни пари. За Валона не знам, друг нека каже.
Не знам кај во Албанија да одиме се мислам се. Јас сакам да прошетам некаде а не само во море да бидам. Предложете ми такво место кај што има кај да прошеташ,да видиш нешто.
Како е за смештај,како се наоѓа? П.С. На кој јазик зборувате в хотелите? Каква е ситуацијата со корона?
Прв пат ќе одам на одмор во Албанија, поточно во Ксамил и ме интересира дали може да се плаќа со картичка по продавници и ресторани или ќе треба да плаќаме во кеш. Секако нешто ќе носиме, но немам ориентација колку би ми требало и затоа сакам повеќе картичка да користам. Ако не може картичка дали да разменам овде или таму?