Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одмор во Албанија

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од T-At, 3 јули 2011.

1. Doll000222

Doll000222 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    105
    Во план сме да одиме во Ксамил, па ме интересира како се движат цените за соба за двајца, дали има плажи кои не се наплаќаат? Благодарам.

На Lidd4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Classy Flare

Classy Flare Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    62
    Еве едно искуство да споделам за Ксамил, само што се вративме и си поминавме преубо
    Патувавме со 8м бебе и 4г дете од Прилеп до Ксамил патот е 9 сати возење со паузи и граница. Автопат, само што пред да влезеш Ксамил неизбежна е авантурата низ планина и кривини
    Преубави вили апартмани сето им е во грчки стил, ние бевме во вила Клеа преку агенција 7 дена
    Цените им се како кај нас за храна има доста маркети, а по ресторани е одлична услугата
    Плажите ги има преку 10 сите се приватни, Бора Бора 600 ден за 2 лежалки без пијалок, продолжувајќи на горе по 500, Коко плажа се 250 ден имаат препреубав бар мора да го посетите последна плажа правец Саранда ни кажаа од 1 Јули ќе имаат нови цени на менито.
    Инаку Саранда е 20мин со кола и е препрегужва за паркинг на улици оставаш коли, пренаеселен згради хотели, пристаниште. Амстел пиво 90 ден па продолжуваат нагоре цени сокчината им се 80 коктелите од 200 па нагоре
    Водата е рааај, чиста тиркизна

На Alishan30 и Hortenzija им се допаѓа ова.
  3. sanja-84

sanja-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    20
    Planirame i nie za Ksamil.... No za plazite ne sfativ, ne moze nikade vo Ksamil so sopstven cador?

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Classy Flare

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    62
    Малечки се и се сите со сопствени лежалки на хотели ресторани
    има на почетокот плажа на Бела Виста и на крајот пред Коко плажа простор за со свој чадор ама е со камчиња плажата исто има мал дел пред Стела плажа означен како слободна зона

5. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Дали може да се најде место на плажа околу 11-12часот? Или мора рано да стануваш за на кај 8-9 да си на плажа?

6. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Дали некој одел во Албанија преку Грција?
    Од каде е подобар патот?

7. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    Дали има некој одено на одмор во Шенгин или Велипоје да сподели искуства?

8. Marmalade

Marmalade Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    43
    И мене ме интересира за сместување како да се организирам,на лице место,на букинг....дали да се ориентирам блиску до центар,дали секаде се достапни маркети и ресторани,или се сконцентрирани на едно место само...?

9. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    18.126
    Јас резервирав преку букинг, ама имаш многу луѓе што седат надвор по главната улица и нудат апартмани. Мене ми беше страв дека прв пат идеме таму и само 3 дена бевме да утепам пола ден у барање добар смештај не ми се исплатеше никако. Смести се во центар според мене, таму имаш се, а не е многу големо местото, не знам како да ти споредам еве Охрид шеталиштето напред плажа позади хотели апартмани згради ресторани маркети и една главна улица магистрален пат што и да е, тоа е. После градчево, има воена база се влегува во неа и убави ресорти и плажи ти се 5-10мин со кола ни толку.

Имајте во предвит дека не знаат баш англиски таму луѓето. Во секој кафич, плажа имаше по еден вработен што разбира и него го викаа за да можеш да се разбереш.

На Hortenzija и kika84 им се допаѓа ова.
  10. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    Феминки со сега немам искуство со одмор во Албанија, кое место го препорачувате за со мали деца едно 3 месеци и 3 и пол години. И дали имате искуство со одмор во септември од 10ти водата дали е топло, климата... Каков е патот, одалеченост на плажите од сместувањето, ресторани, маркети. Ваш предлог и сугестии се добредојдени, фала ви

11. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Која е цената на лежалките во Ксамил или Саранда и дали се наоѓа место?

12. belchy

belchy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    151
    Моментално гужва има, може да се најде најкасно до 10:30/11. Цената на две лежалки и чадор е 1000, 1200 дури до 1500 леки знае да биде.

На Hortenzija, S.W.A.G и Lollipop_123 им се допаѓа ова.
  13. Lollipop_123

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Да не знаеш како се движат цените по ресторани за храна во Ксамил, во сабота ќе одам па да знам одприлика како се движат цените.

14. belchy

belchy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    151
    Покрај плажа рестораните се поскапи болоњезе шпагети 900 леки, пиците се од 400 леки па нагоре, гиро и донер 200 леки, нескафе 200 леки, пивата од 300 леки па нагоре, морската храна е поскапа во споредба со други години кога сме иделе.

На Hortenzija и Lollipop_123 им се допаѓа ова.
  15. Lollipop_123

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Одприлика како во Скопје по кафиќиве/рестораниве се цените значи горе доле. Фала ти многу:inlove:
    Уште едно прашање, дали времето е многу топло?

16. kika84

kika84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Planirame da odime godinava vo Sengin, gi citav komentarite na Carolyn. , no denes mi Kazaa deka ne bilo bas cisto, vo smisla gjubre po plaza, okolu deka se gradi, me interesira vodata barem Dali e dobra sepak odime najveke za nea. Vi blagodaram

17. Classy Flare

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    62
    Крај на Јуни месец кога бевме ние можеше да се најди преку цел ден скоро на сите плажи место во секое време
    А за овај период од Јули сигурно ќе е повеќе гужва зш кога си одевме се осеќаше повеќе раздвиженост, возила и цени на лежалки

На Hortenzija и Lollipop_123 им се допаѓа ова.
  18. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    15.065
    Mozno e Avgust prv pat da odime vo Albanija dodusa uste ne znaeme kade. Vie sto imate odeno opsto prasuvam,koe mesto ima ubava plaza? Ima Li alhokol po marketi? Kako se cenite? Znaci se Bi mi bilo od korist :)

19. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    18.126
    Ние каде што одевме на плажите надвор од градот водата беше пречиста, песокот го чистеа секое сабајле со едни како гребулки.

На Hortenzija и kika84 им се допаѓа ова.
  20. lolitala123

lolitala123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки,дали има некоја која била Дерми,да сподели искуство

На hanny и Hortenzija им се допаѓа ова.