Одмор во Албанија

Discussion in 'Патувања и одмори' started by T-At, Jul 3, 2011.

1. Doll000222

Doll000222 Активен член

Во план сме да одиме во Ксамил, па ме интересира како се движат цените за соба за двајца, дали има плажи кои не се наплаќаат? Благодарам.

Lidd4e likes this.
  2. Classy Flare

Classy Flare Истакнат член

Еве едно искуство да споделам за Ксамил, само што се вративме и си поминавме преубо
    Патувавме со 8м бебе и 4г дете од Прилеп до Ксамил патот е 9 сати возење со паузи и граница. Автопат, само што пред да влезеш Ксамил неизбежна е авантурата низ планина и кривини
    Преубави вили апартмани сето им е во грчки стил, ние бевме во вила Клеа преку агенција 7 дена
    Цените им се како кај нас за храна има доста маркети, а по ресторани е одлична услугата
    Плажите ги има преку 10 сите се приватни, Бора Бора 600 ден за 2 лежалки без пијалок, продолжувајќи на горе по 500, Коко плажа се 250 ден имаат препреубав бар мора да го посетите последна плажа правец Саранда ни кажаа од 1 Јули ќе имаат нови цени на менито.
    Инаку Саранда е 20мин со кола и е препрегужва за паркинг на улици оставаш коли, пренаеселен згради хотели, пристаниште. Амстел пиво 90 ден па продолжуваат нагоре цени сокчината им се 80 коктелите од 200 па нагоре
    Водата е рааај, чиста тиркизна

Alishan30 and Hortenzija like this.
  3. sanja-84

sanja-84 Истакнат член

Planirame i nie za Ksamil.... No za plazite ne sfativ, ne moze nikade vo Ksamil so sopstven cador?

Hortenzija likes this.
  4. Classy Flare

Малечки се и се сите со сопствени лежалки на хотели ресторани
    има на почетокот плажа на Бела Виста и на крајот пред Коко плажа простор за со свој чадор ама е со камчиња плажата исто има мал дел пред Стела плажа означен како слободна зона

Hortenzija likes this.
  5. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Дали може да се најде место на плажа околу 11-12часот? Или мора рано да стануваш за на кај 8-9 да си на плажа?

Hortenzija likes this.
  6. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Дали некој одел во Албанија преку Грција?
    Од каде е подобар патот?

Hortenzija likes this.
  7. vesna212

vesna212 Истакнат член

Дали има некој одено на одмор во Шенгин или Велипоје да сподели искуства?

8. Marmalade

Marmalade Истакнат член

И мене ме интересира за сместување како да се организирам,на лице место,на букинг....дали да се ориентирам блиску до центар,дали секаде се достапни маркети и ресторани,или се сконцентрирани на едно место само...?

Hortenzija likes this.
  9. Carolin.

Carolin. Популарен член

Јас резервирав преку букинг, ама имаш многу луѓе што седат надвор по главната улица и нудат апартмани. Мене ми беше страв дека прв пат идеме таму и само 3 дена бевме да утепам пола ден у барање добар смештај не ми се исплатеше никако. Смести се во центар според мене, таму имаш се, а не е многу големо местото, не знам како да ти споредам еве Охрид шеталиштето напред плажа позади хотели апартмани згради ресторани маркети и една главна улица магистрален пат што и да е, тоа е. После градчево, има воена база се влегува во неа и убави ресорти и плажи ти се 5-10мин со кола ни толку.

Имајте во предвит дека не знаат баш англиски таму луѓето. Во секој кафич, плажа имаше по еден вработен што разбира и него го викаа за да можеш да се разбереш.

Hortenzija and kika84 like this.
  10. hanny

hanny Истакнат член

Феминки со сега немам искуство со одмор во Албанија, кое место го препорачувате за со мали деца едно 3 месеци и 3 и пол години. И дали имате искуство со одмор во септември од 10ти водата дали е топло, климата... Каков е патот, одалеченост на плажите од сместувањето, ресторани, маркети. Ваш предлог и сугестии се добредојдени, фала ви

Hortenzija likes this.
  11. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Која е цената на лежалките во Ксамил или Саранда и дали се наоѓа место?

Hortenzija likes this.
  12. belchy

belchy Истакнат член

Моментално гужва има, може да се најде најкасно до 10:30/11. Цената на две лежалки и чадор е 1000, 1200 дури до 1500 леки знае да биде.

Hortenzija, S.W.A.G and Lollipop_123 like this.
  13. Lollipop_123

Да не знаеш како се движат цените по ресторани за храна во Ксамил, во сабота ќе одам па да знам одприлика како се движат цените.

Hortenzija likes this.
  14. belchy

belchy Истакнат член

Покрај плажа рестораните се поскапи болоњезе шпагети 900 леки, пиците се од 400 леки па нагоре, гиро и донер 200 леки, нескафе 200 леки, пивата од 300 леки па нагоре, морската храна е поскапа во споредба со други години кога сме иделе.

Hortenzija and Lollipop_123 like this.
  15. Lollipop_123

Одприлика како во Скопје по кафиќиве/рестораниве се цените значи горе доле. Фала ти многу:inlove:
    Уште едно прашање, дали времето е многу топло?

Hortenzija likes this.
  16. kika84

kika84 Истакнат член

Planirame da odime godinava vo Sengin, gi citav komentarite na Carolyn. , no denes mi Kazaa deka ne bilo bas cisto, vo smisla gjubre po plaza, okolu deka se gradi, me interesira vodata barem Dali e dobra sepak odime najveke za nea. Vi blagodaram

17. Classy Flare

Крај на Јуни месец кога бевме ние можеше да се најди преку цел ден скоро на сите плажи место во секое време
    А за овај период од Јули сигурно ќе е повеќе гужва зш кога си одевме се осеќаше повеќе раздвиженост, возила и цени на лежалки

Hortenzija and Lollipop_123 like this.
  18. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Mozno e Avgust prv pat da odime vo Albanija dodusa uste ne znaeme kade. Vie sto imate odeno opsto prasuvam,koe mesto ima ubava plaza? Ima Li alhokol po marketi? Kako se cenite? Znaci se Bi mi bilo od korist :)

19. Carolin.

Carolin. Популарен член

Ние каде што одевме на плажите надвор од градот водата беше пречиста, песокот го чистеа секое сабајле со едни како гребулки.

Hortenzija and kika84 like this.
  20. lolitala123

lolitala123 Истакнат член

Здраво девојки,дали има некоја која била Дерми,да сподели искуство

hanny and Hortenzija like this.