. Dosta ubavi komentarite citav za tie plazi sekako ke gi pose time, kako e so cenite tamu za jadenje, pijacki, lezalki
Naj ubavite plazhi vo Albania. Ne se site blisku medu sebe ama vredi da gi pomines site. Jas bi ti predlozila i Gjiri i Grames. Za mene e edna od najubavite mesta sto sum ja videla vo zivot. A mnogu plazi sum videla.
Dhermi, e edna od najubavite mesta vo Albania za mladi luge za odmor. Jas idem 10 godini sekoe leto tamu. Ima ubavi plazi ama najubavite treba so tie mali brodi da gi vidite ako sakas navistina da uzivas. Mestoto e skapo, prilocno cenite ova godina ti se kako vo Grcija. Hranata e naaaajubava na svet. I imas mnogu razlicni plazhi kade sto mozes da ides. Za navecer nema mnogu mesta za zurki takvi raboti, ama vredi da go posetis. pozz
Ти благодарам. На плажава само со брод се оди така? Знаеш од прилика колку е повратна карта од Саранда до таму?
preku grcija e super patot ama zavisi kade ke ides. Ako ides vo Ksamil, malku po dolgo ke ti bide patot ama e cela avtopat. Ako ides preku Elbasan, Valona, patot e pokratok, ama ne e tolku dobar. Jas idem preku valona zaso ima mnooogu ubav pogled na more patot od Valona do Ksamil (osobeno vo Logora)
vo ovie plazi kade sto sakas ti, da, samo so brod. Ama vredi da gi posetis. Osobeno ako si ljubitel na prirodata. Za ceni ne znam zasto cenite godina po godina varirat mnogu, slusnav deka ova godina gi pokacile cenite co plafon. Ama najubavo e da najdes luge, i da go delite prevozot za da vi dojde poeftino. Ako imas moznost, idi vo poluostrovot na Karaburun. Tamu e raj
Дали ова важи за цела Албанија дека е покачено или само за Дерми? Пошо ние резервираме во Ксамил и сега вака се предомислувам.. Подобро пцр и у Грчка да одиме ако е така..
Decki, ke vi pisam malku po detalno za odmorot vo Albania, za site vie sto ste zainteresirani da idete.. Jas sum od onie sto sum prosetala mnogu, sum bila vo Hrvatska, Turcija, Grcija, Tajland... Ima dve razlicni formi kako mozete da stignete do tamu ama spored mene naj dobrata e preku Struga i Elbasan. Ako idete vo Drac, plazhite vi se so pesok, mnogu po toplo e od juzhniot del na Albania, i dosta po eftino. Ima dobri plazhi i Drac poslednive godini stanal mnogu ubav grad. Ako sakate da go posetite juzniot del (za mene najomileniot), Valona e prviot grad sto opfakja dvete morinja, Jadranskoto i Jonskoto. Valona e mnogu ubav grad, ima mnogu dobri hoteli i restorani, i mozes vo isto mesto da bides i vo plaza so pesok, i so kamenja. Od Valona e najblisku so brod da ides vo poluostrovot na Karaburun (tamu ima fantasticni plazhi). I Valona e najeftiniot grad vo juzhniot del. Posle Valona ima mali plazhi vo Orikum, i posle e Dhermi. Za da ides vo Dhermi preku Valona, treba da pomines preku nacionalniot park na Logora. Koga go pominuvas Logora, doaga najubaviot pogled, Od gore na planina, ides so kola nadole do Dhermi, patot e vodusevacki ubav. Dobra muzika,i takov pogled nema cena. Navistina. Koga stignes vo Dhermi, tamu ima uste poubavi plazhi ama cenite pocnuvat da se poskapat malce poveke. Osobeno vo nekoi plazhi kade sto idat ovie "vip" luge. Od Dhermi, posle doaga Himara, Saranda (i ostrovot Ksamil). Ovde e prilicno skapo kako sto e vo Dhermi. Hranata e prekrasna. Lugeto se mnogu gostoprimiteli. Imas razlicni mesta da izberes, so razlicni ceni. Zavisi kakvo iskustvo sakas da imas. Mozes i eftino da proagas i vo juzniot del,samo treba da baras malku. A od mene, toplo preporacano vi e juzniot del.
Ako go sporedis so Halkidiki i ovoj del navamu, vo Dhermi e po eftino pak. Ako go sporedis so Lefkada, Zakintios, mozno e da bide Dhermi po skapo. Ama i mnogu zavisi kade ke ides tamu.. A Drac, Valona.. se po eftini od bilo koj grad na Grcija
Дали некој има искуство со закажана резервација преку букинг? По агенцииве нема слободен смештај во саканиот термин. На букинг најдов, но немам искуство дали ке важи резервацијата, да не излезе ни у Алб а смештај нема
Ние ќе одиме во Ксамил најверојатно.. @peperutkaa и ние ќе одиме преку букинг, не верувам дека ќе има проблем..
Без гајле, најсигурна варијанта ти е букинг. Со години го користиме за сите патувања, па така и годинава за во Албанија. Преку агенција има повеќе шанси да те издриблаат, во смисла да те плеснат во некоја батал соба и сл. На букинг она што го гледаш тоа го добиваш, плус впечатоци ќе си прочиташ од други гости.
Како е Ратхиме? Бил некој? Се мислиме меѓу Ратхиме и Орикум за со мали деца каде е поубаво? Дали би нашле таму смештај? Како е со цени на храна, лежалки, пијачки?
Да се пријавам и јас, наскоро ќе одиме првпат во Албанија на море. Поточно во Ксамил со 10м бебе и 2 ипол год дете. Пробав на букинг но ги најдов на фб хотелот и им пишав. Одлични се со англискиот, баталивме букинг, се договоривме вака, и поефтино е без букинг. Ќе пишам искуства од таму.