Одмор во Албанија

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од T-At, 3 јули 2011.

1. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    346
    Септември во Албанија? Валона? Да или не и зошто? И кои се најубави плажи таму ?

На hanny му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biljana bibi

Biljana bibi Нов член

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo dali moze nekoj da mi kaze za vo Orikum dali ima sansi da se najde tamu smestaj,so ogled na toa sto avgust e guzva.Ili ako nekoj ima preporaka bi bila blagodarna:)ksamil 3 godini tamu naogavme smestaj i bese super,dali i vo orikum ima luge sto nudat smestaj na lice mesto:)

3. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Дали се оди преку граничниот премин Ќафасан? Чудно ми е бидејќи на maps не го дава како опција..

4. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Jas ne bi rizikuvala tamu da najdam smestaj vo ova vreme. Mnogu ima guzva i mnogu ke se maltretirate

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Qafethane, e edinstveniot granicen premin. nemas drug

На Hortenzija и S.W.A.G им се допаѓа ова.
  6. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    8.361
    Здраво има ли некој што е во Валона или Саранда да ми пише?

На Hortenzija и Nina 2014 им се допаѓа ова.
  7. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    1.141
    Подобро најди си од претходно.. Ние дојдовме на сопствена режија и едвај најдовме смештај. Никаде не видовме луѓе што нудат сами смештај

8. angel13

angel13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, dali mozam da menuvam dolari vo menuvachnica vo Ksamil i dali ima menuvachnici tamu?

9. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.223
    Допаѓања:
    50.812
    Во Саранда песочни ли се плажите?

10. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    10.524
    Не... Со камчиња се.

11. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Не, каменчести, малку е посвежа и водата, а чиста е и убава.
    Кој праша за букинг, во Албанија последниве пати се преку букинг одевме, посигурно ми е така, си знам кај сме сместени, вози и раат.
    @Hortenzija мислам прашуваше за алкохол, има, ете во Валона има синџир италијански Конад маркет од пиле млеко има, мене посебен впечаток ми има Валона оставено, имаш гратски плажички песочни, имаш и по накај тунелот на пат кон Орикум каменчести и приватни на хотелите што се таму при крајот на градов. Дерми и Химаре се многу фалени, ама што видов за некоја од плаживе заборавив сега која беше, има шут од тоа што граделе над плажата, рестораните се цемент бетониран и поставени маси.
    Местенцата повнатре се рурални, мали и не баш урбанизирани. Валона ми е поим за убав одмор исполнет со разнолики активности, Саранда е убаво, само е мало местото, збиени улиците и ридесто е и се прави многу гужва по плажите, се е збиено.
    Цените лани како и претходните години прифатливи, скоро како кај нас, за нешто и поевтино, сега годинава не знам баш, да не набиле цени ради тоа што повеќе туристи им се слеваат.
    Ја сакам Албанија, има убави места и плажи, имам идено неколку пати, сега пред некој ден се вратив од Грција, Халкидики, ама најискрено Грција, особено овој дел ми е одличен, се вративме од таму до Скопје со се граници за 4 часа, е Алабанија нема така. Ама за идење пак се изначекавме на граница и се плаќа за тестовите, што се своевидни недостатоци за одмор таму, ама воглавно тоа се моите впечатоци за летен одмор и дестинации.

На Alishan30, duffi и Hortenzija им се допаѓа ова.
  12. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    15.347
    I nie sme za Grcija ama na maz mi pasosot istekuva septemvri :( a vikaat i se zgolemuva br na zaboleni pa nekako ne sme bas sigurno kade...

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Повеќе во Атина е тоа.
    За пасошот како што читав во групата патување во Грција од 1ви јули ги пуштаат и со пасоши со истечен рок, до крај на јуни како ги враќале ама од 1ви јули повеќе не, сепак дали е најточно ова не знам, немавме таква ситуација ние, валидни ни се пасошите, ама голема гужва е за влез на Евзони ( да @Ahoy ) на Ники еве @Ahoy пишуваше минимално се чека, така да можно е во тие гужви и да ги пуштаат ради дописот од мвр за роковите, ама подобро прашај во надлежни институции што точно ќе ти кажат или @Ahoy ако знае нешто подетално нека пише.

Последна измена: 21 јули 2021
  14. Hortenzija

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    15.347
    Ako znae nekoja sto pominala vaka so pasos pred istekuvanje kako na primer mesec-dva neka pise...

15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.725
    Допаѓања:
    41.616
    Меџитлија и Ники е исто, веројатно помеша со Евзони :)

Иначе да, на Меџитлија/Ники ретко некогаш да има повеќе од 10 коли да чекаат и генерално се поминува брзо :)

@Hortenzija ситуацијата со Ковид во Албанија е полоша од во Грција, со тоа што тоа не е јавно познато, односно Албанија не објавува баш веродостојни податоци.

Албанија веќе не е ниту ефтина како што била, особено не каде што има убаво море, т.е. после Валона. Цената на смештајот е иста, ако не и поскапа од Грција.

Инаку јас знам луѓе што поминаа со пасош истечен пред неколку месеци, но имам читано дека некој и ги вратиле. Најдобро да се јавите на ГП, па ќе ви кажат :)

На Hortenzija и Idedemja им се допаѓа ова.
  16. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Да, да, едитирав, јас пак читав за ова дека некои ги пуштале од 1ви јули ама откако се објаснувале и расправале, така да зависи и од службениците на граница.
    За цени за сместување во Грција не се прескапи како што прикажуваат некои, воглавно Албанија до лани беше поевтино ама годинава еве не бев сигурна и како што велиш можно е да се изедначило со Грција, сепак лани храната беше прилично поевтинка во Албанија во однос на цените во Грција какви што се вообичаено.

На Hortenzija и Ahoy им се допаѓа ова.
  17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.725
    Допаѓања:
    41.616
    Ова мене туристички водич што редовно оди ми го кажуваше, ни јас не сум бил :)

Пример во Ксамил годинава две лежалки и чадор биле 10€, само наем, без пијалок. Во Грција е исто толку или уште поефтино, некој 6-7€ ама ќе пиеш кафе пример, а лежалката доаѓа гратис.

Инаку сега пред некој ден бев во Олимписка Регија/ Пиериа во кампинг ама одев до Паралија, искрен да бидам поефтина е од Охрид, а и водата на мое изненадување беше супер, до околу 13-14ч. колку што останував, после читав дека се матела ама пак ништо страшно. (последната ми слика во Фото Натпревар е Паралија :$)

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hortenzija

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    15.347
    Na granica vrtime i postojano pokazuva zafateno so denovi...

19. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.725
    Допаѓања:
    41.616
    Официјално би требало да ве пуштаат, така барем објави МНР.

20. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Во однос на сместување и храна Албанија е секако поефтина од Грција, нема дилема. Крајот на јуни бевме, багатела поминавме, а изедовме се ' што плива во море (освен ајкула :rofl:). Во Грција такво опуштање не ни се случило. Не верувам дека сега има драстична промена во цените што се однесува до храната. Сместувањето е сигурно накачено, сепак сега е баш сезона.
    А Грција "води" пред Албанија со близината и најубавото море, барем за мене Егејот е неприкосновен и нема споредба со ниедно друго море. :nod: