Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одмор во Албанија

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од T-At, 3 јули 2011.

1. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    346
    Септември во Албанија? Валона? Да или не и зошто? И кои се најубави плажи таму ?

На hanny му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biljana bibi

Biljana bibi Нов член

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo dali moze nekoj da mi kaze za vo Orikum dali ima sansi da se najde tamu smestaj,so ogled na toa sto avgust e guzva.Ili ako nekoj ima preporaka bi bila blagodarna:)ksamil 3 godini tamu naogavme smestaj i bese super,dali i vo orikum ima luge sto nudat smestaj na lice mesto:)

3. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Дали се оди преку граничниот премин Ќафасан? Чудно ми е бидејќи на maps не го дава како опција..

4. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.529
    Jas ne bi rizikuvala tamu da najdam smestaj vo ova vreme. Mnogu ima guzva i mnogu ke se maltretirate

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.529
    Qafethane, e edinstveniot granicen premin. nemas drug

На Hortenzija и S.W.A.G им се допаѓа ова.
  6. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    8.360
    Здраво има ли некој што е во Валона или Саранда да ми пише?

На Hortenzija и Nina 2014 им се допаѓа ова.
  7. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    1.137
    Подобро најди си од претходно.. Ние дојдовме на сопствена режија и едвај најдовме смештај. Никаде не видовме луѓе што нудат сами смештај

8. angel13

angel13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, dali mozam da menuvam dolari vo menuvachnica vo Ksamil i dali ima menuvachnici tamu?

9. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.170
    Допаѓања:
    50.567
    Во Саранда песочни ли се плажите?

10. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Не... Со камчиња се.

11. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Не, каменчести, малку е посвежа и водата, а чиста е и убава.
    Кој праша за букинг, во Албанија последниве пати се преку букинг одевме, посигурно ми е така, си знам кај сме сместени, вози и раат.
    @Hortenzija мислам прашуваше за алкохол, има, ете во Валона има синџир италијански Конад маркет од пиле млеко има, мене посебен впечаток ми има Валона оставено, имаш гратски плажички песочни, имаш и по накај тунелот на пат кон Орикум каменчести и приватни на хотелите што се таму при крајот на градов. Дерми и Химаре се многу фалени, ама што видов за некоја од плаживе заборавив сега која беше, има шут од тоа што граделе над плажата, рестораните се цемент бетониран и поставени маси.
    Местенцата повнатре се рурални, мали и не баш урбанизирани. Валона ми е поим за убав одмор исполнет со разнолики активности, Саранда е убаво, само е мало местото, збиени улиците и ридесто е и се прави многу гужва по плажите, се е збиено.
    Цените лани како и претходните години прифатливи, скоро како кај нас, за нешто и поевтино, сега годинава не знам баш, да не набиле цени ради тоа што повеќе туристи им се слеваат.
    Ја сакам Албанија, има убави места и плажи, имам идено неколку пати, сега пред некој ден се вратив од Грција, Халкидики, ама најискрено Грција, особено овој дел ми е одличен, се вративме од таму до Скопје со се граници за 4 часа, е Алабанија нема така. Ама за идење пак се изначекавме на граница и се плаќа за тестовите, што се своевидни недостатоци за одмор таму, ама воглавно тоа се моите впечатоци за летен одмор и дестинации.

На Alishan30, duffi и Hortenzija им се допаѓа ова.
  12. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    15.064
    I nie sme za Grcija ama na maz mi pasosot istekuva septemvri :( a vikaat i se zgolemuva br na zaboleni pa nekako ne sme bas sigurno kade...

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Повеќе во Атина е тоа.
    За пасошот како што читав во групата патување во Грција од 1ви јули ги пуштаат и со пасоши со истечен рок, до крај на јуни како ги враќале ама од 1ви јули повеќе не, сепак дали е најточно ова не знам, немавме таква ситуација ние, валидни ни се пасошите, ама голема гужва е за влез на Евзони ( да @Ahoy ) на Ники еве @Ahoy пишуваше минимално се чека, така да можно е во тие гужви и да ги пуштаат ради дописот од мвр за роковите, ама подобро прашај во надлежни институции што точно ќе ти кажат или @Ahoy ако знае нешто подетално нека пише.

Последна измена: 21 јули 2021
  14. Hortenzija

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    15.064
    Ako znae nekoja sto pominala vaka so pasos pred istekuvanje kako na primer mesec-dva neka pise...

15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.547
    Допаѓања:
    39.523
    Меџитлија и Ники е исто, веројатно помеша со Евзони :)

Иначе да, на Меџитлија/Ники ретко некогаш да има повеќе од 10 коли да чекаат и генерално се поминува брзо :)

@Hortenzija ситуацијата со Ковид во Албанија е полоша од во Грција, со тоа што тоа не е јавно познато, односно Албанија не објавува баш веродостојни податоци.

Албанија веќе не е ниту ефтина како што била, особено не каде што има убаво море, т.е. после Валона. Цената на смештајот е иста, ако не и поскапа од Грција.

Инаку јас знам луѓе што поминаа со пасош истечен пред неколку месеци, но имам читано дека некој и ги вратиле. Најдобро да се јавите на ГП, па ќе ви кажат :)

На Hortenzija и Idedemja им се допаѓа ова.
  16. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Да, да, едитирав, јас пак читав за ова дека некои ги пуштале од 1ви јули ама откако се објаснувале и расправале, така да зависи и од службениците на граница.
    За цени за сместување во Грција не се прескапи како што прикажуваат некои, воглавно Албанија до лани беше поевтино ама годинава еве не бев сигурна и како што велиш можно е да се изедначило со Грција, сепак лани храната беше прилично поевтинка во Албанија во однос на цените во Грција какви што се вообичаено.

На Hortenzija и Ahoy им се допаѓа ова.
  17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.547
    Допаѓања:
    39.523
    Ова мене туристички водич што редовно оди ми го кажуваше, ни јас не сум бил :)

Пример во Ксамил годинава две лежалки и чадор биле 10€, само наем, без пијалок. Во Грција е исто толку или уште поефтино, некој 6-7€ ама ќе пиеш кафе пример, а лежалката доаѓа гратис.

Инаку сега пред некој ден бев во Олимписка Регија/ Пиериа во кампинг ама одев до Паралија, искрен да бидам поефтина е од Охрид, а и водата на мое изненадување беше супер, до околу 13-14ч. колку што останував, после читав дека се матела ама пак ништо страшно. (последната ми слика во Фото Натпревар е Паралија :$)

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hortenzija

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    15.064
    Na granica vrtime i postojano pokazuva zafateno so denovi...

19. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.547
    Допаѓања:
    39.523
    Официјално би требало да ве пуштаат, така барем објави МНР.

20. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    8.577
    Во однос на сместување и храна Албанија е секако поефтина од Грција, нема дилема. Крајот на јуни бевме, багатела поминавме, а изедовме се ' што плива во море (освен ајкула :rofl:). Во Грција такво опуштање не ни се случило. Не верувам дека сега има драстична промена во цените што се однесува до храната. Сместувањето е сигурно накачено, сепак сега е баш сезона.
    А Грција "води" пред Албанија со близината и најубавото море, барем за мене Егејот е неприкосновен и нема споредба со ниедно друго море. :nod: