super pominavme pred edna nedela se vrativme ceni poeftini od kaj nas bevme smesteni vo privaten apartman na plaza prv red preku ulica i odmq na plaza plakavme 50evra za pet dusi vo sosem nov apartman prva godina kako e napravena zgradata se bese ekstra lezalki na plaza 700leki dve so cador pivo 150leki na plaza picq 600leki hamburger 250leki giro isto 250leki se bese super
Да со жолта песок е , убаво мирно местенце. Ова е поглед од собата А еден ден бевме до coco bongo и сите плажи натака па кај што имаше фини лижалки седнавме ...времето беше топ , бојата на водата преубава
Ednas bev vo Skembi Kavajes mestoto.I pak bi,i pak,i pak. Ma sekogas. Nemam zborovi za gazdaricata na apartmanot,za uslovite(poubavi od doma realno) i za cenite.
Здраво Ме интересира конкретно за Валона, како без сопствен превоз, дали има убави и чисти плажи блиску до градот, да може да се стигне пешки, или дали има редовен превоз до истите, која плажа би ја препорачале, и какви се цените? Која е на Јонско која на Јадранско море? Цени на лежалки? Ви благодарам многу
Валона е убава за шетање, ценитр се горе доле како кај нас не е некоја разлика. За лежалки ич не се сеќавам ама околу 400-500ден беа мислам. Градската плажа жива катастрофа, убави плажи имаше на кај Орикум надоле, односно лево од градот, гледав автобуски градски така да сигурно со нив може да се движите. Ние бевме 3дена и доста ми беше искрено.
Предложете ми места во Албанија, со песочна чиста плажа погодна за со дечиња. Да има и каде да се прошета... Како одат цените по ден? Благодарам
Цени ке најдеш од 40 евра на ден до 140. Зависи што бараш. Смештај близу до плажа или на сама плажа има од 50-60. Драч има песочна плажа ама многу е долга, бирај на средина накај Голем. Чиста е од ѓубре ама може да има треви. Водата се мати затоа што е ситен песок.
Голем, Шкемби и Каваја (нешто така и ова е одма до Голем према Драч) и Мали Робит. Водата вистина се мати бидејќи е доста плитко, ама пак мене ми е многу убаво, има и шеталиште хотел до хотел. Побарај на букинг на овие места има пристапни цени и тоа во прв ред на море
Спиле е измислено за деца Мало селце со долги песочни плитки плажи Ефтино е и близску до Драч за шетање Има 3 маркети 2 пицерии 3ресторани Лулашки и сударачки
Spille дефинитивно За разлика од другите места е помалку развиено, село е не е град. Но има голем број на апартмани и помали хотели. Ако сакате хотел Blue Mare мислам се викаше и е поскапичок. Предност е што иако е песочна плажа побрзо станува длабоко за разлика од Голем, Каваје и Др. па водата не се мати толку, а цените во ресторани пониски. Селото е одделено од плажата со борова шума што дава плус свежина. Сме биле три пати и пак би оделе.
Бидена сум и Шпиле негде Септември, многу мирно. Мене најмногу патот до Шпиле не ми се допадна, ми се виде далеку од главен пат
Сакаме да одиме Албанија, ама некаде поблиску, Ксамил ми е многу далеку. Ај ве молам совет. Размислував за Валона, ама никаде неможам да најдам понуди за таму по агенцииве, сите се за Ксамил.
Ако одите Валона, би ви препорачала да не сте во градот туку 3-4 км после Валона, пример Radhime или Orikum (orikum немам бидено). Побарај на букинг, треба да има доста хотели/апартмани.
Девојки, дали препорачувате одмор во Албанија почеток на јуни дали е топла водата ? Кои места ги препорачувате
Јас обично одам средина или крај на Јуни. На Јадранско (Драч, Мали робит, Голем, Шпиле) секогаш било топло, па дури да не можеш да се изладиш, додека Јонско (после Валона) и во Август не е топла водата како на Јадранско