Zdravo drustvo sakam da prasam dali nekoj bil na odmor vo Golem,prva godina ke ideme Albanija da mi kazete kako se cenite za smestaj,i opsto za hrana. Sakame da ideme samo nie,mazmi jas i dve deca. Kolku e cena od nok i dali ima sansi da bideme sami vo toj apartman,kako ide toa ne mi e jasno tenks
Имаш топ апартмани по 50-60 евра, нови кревети, кујна опремена, со некои и лежалки на плажа имаш за таа цена. Секако дека ке сте сами, секаде е така. Храна си носев од дома, а цените во маркети се пониски од кај нас.
A nekoj da bil pa da mi pise kontakt od nekoi gazdi tamu da se gostoprimlivi,fini da si zakazam na vreme ili vo sekoj moment bi nasle smestaj
Ние бевме лани. Ама заради приватност не можам да ти кажам во кој апартман. Сите што ги контактирав беа многу фини и љубезни, си бираш според цена и местоположба. Барај на букинг или инстаграм ке најдеш многу.
Јас последниве 2-3 год одам Голем и Мали Робит и има и навечер каде да се оди. На терасите од сите хотели има убави свирки во живо, преполно луѓе. После Голем пред Фафа Блу има и луна парк, исто така и Мали Робит имаше нешто за дечиња
Здраво ве молам за совет Секогаш одиме на одмор Грција, годинава одлучивме за Валона Албанија некој искиство да пиши како е таму, убави плажи да ми кажи и дали некој го знае новиот пат за да ја одбегниме планината затоа што сме со мали дечина
За Валона не е преку планина, само што поминувате низ градот и после тунелите, тука е тесен патот (но едмосмерен, па нема гужва многу). Новиов пат колку што знам поминува над Валона и излегува Саранда и/или Дерми. Мене плаживе после центарот на Валона (бидејќи Валона градската е како Драч), ми се многу убави, Јонско море, плаво, цените се баш пристапни. Мислам дека од Валона према Дерми, тоа би требало да е Орикум, таму дека биле понеубави плажите но не сум била, а Radhime се убави. Побарајте на букинг, па потоа можете и директно на фб или инста да им напишете. Radhime е околу 5-6 км од центарот Валона со кола.
Женски знаете ли туристички агенции кои имаат организирано превоз и храна ? *Не е битно каде во Албанија
Може препорака за одмор во Албанија со 2год дете? И дали навистина се случува често да фаќаат стомачен вирус таму?
Вака ок е средено ама таму канализација се одлива во морето, на крајот на плажата. Јас не знаев за тоа, таму дознав. Затоа е поевтино од др места. Јас никогаш повеќе не би одела таму. Данибела Турс од Тетово
Во Валона плажите се со ситна песок ама малку позагадена е водата. Кога одиш на југ после тунелот има убави плажи со чиста вода ама тие се претежно подлабоки одма штом влезеш, на север има убави широки плажи со ситна песок местото се вика Нарта е таму е плитка водата па за мали деца е рај. А и лежалките се с30-40% поевтини отколку после тунелот. Сместување има колку сакаш од 35 евра за апартман со една-две спални па нагоре. Исто се интересни и плажите во орикум таман за фамилии со мали деца тоа тие е 20тина км од Валона ама имаш и таму сместување па нема да имате потреба да возите секој ден до плажа. Цени во рестораните слични како кај нас
Дали бил некој во хотел Regina Blu во Валона, т.е јужно од Валона некој 15км? Преку albanija.mk 67€ е all inclusive по особа се мислиме со маж ми да одиме со децава сега на 22.06
Овој хотел е во Радхима, лани бев таму, Има посебна плажа и непуштаат други да влезат, Хотелот е над патот па не го видов убаво. Инаку Радхиме е едно развлечено место незнам дали е цел тој регион после тунелот до Орикум , една главна улица и куќи, згради и хотели.Многу мали плажи со барови и ресторанчиња. Нема баш шеталиште за прошетки и забава за деца.