Јас планирам да одам на одмор во бугарија какви се условите убаво ле е морето како стои со цените и кое место е така најјубаво за одмор и сместувањето од колку до колку се движи. Ако може малку помош.
Ти гo препoрaчувaм Сoнчев Брег, убaвo среденo местo, меѓутoa сaмo хoтели имa, ценaтa нa хoтелите oд нaшиве aгенции се движи oд 10 еврa пa нaгoре, плaжaтa е дoлгa и убaвa aли мoретo нечини не ми се свиѓa, нoќен живoт имa и е супер зa зaбaвa, цените се пoскaпи oд кaј нaс
Во Сончев Брег се претежно хотели. Има и приватен смештај но рачунај дека ако одиш во јули и август тешко ќе најдеш место. Хотелите од поефтините се од 15 евра од човек за една ноќ па нагоре. Најубаво ти е да се сместиш во Несебар или Равда. Таму смештајот е по 5-6 евра од кревет за една ноќ. Несебар и Равда плажите строго не ти ги препорачувам. Сончев Брег од сабајле е почиста зошто нема многу народ, а после 12 е со бранови, прљава и со зелки. За разлика од преклани, лани беа поскапени цените во Сончев Брег. А ако идеш со кола имам многу места да ти препорачам. А ноќниот живот е на супер високо ниво. Само пази многу крадат англичанките и другата багра на странци. Кас им бев еден од жртвите.
Јас се одлучив за несебар ако може да ми кажете која плажа во несебар е поубава дали јужната или северната. Ви благодарам однапред.
Јас лани бев на една ама не знам која е јужна а која северна. Но знам дека дојдов и влегов во вода и одма избегав. Катастрофа. Многу лоша плажа. Гужва и плус многу треви во водата.
Кaжете бе кaкo oдaт цените нa хoтели/мoтели зa сaaт двa? Не знaм тoчнo у кoј ќе сме сместени нa рaзменaвa у Несебaр aли не е лoшo зa секoј случaј дa се знaе и некoј друг у близинa
Ние бевме пред две год. Одевме на јужната плажа, таму каде што се хотелите Билјана Бич, Виго итн (повеќе хотели се едно до друго) а за северната не знам, само еднаш така наминавме но не влеговме во вода не не бендиса. Искрено, и на јужнава плажа не е којзнае што- плажата е ок но во вода има мн алги, на првите плажи се плаќаа шаторите (по 8 лева мислам) и ние одевме на крај до скоро последната плажа затоа што таа беше без плаќање. Плажата ни беше далеку од куќата, можеби 10-15 мин одење...Северната плажа се врзува со таа на сончев брег, сепак не знам повеќе детали за неа. Позз
Да не знаете агенции кои нудат аранжмани за Бугарија (Златни песоци, Сончев брег) ,зошто која и агенција да отворам само за Грција има понуди.
Варна не е нешто посебен град за одмор (бар јас со автобус бев неколку пати само на шопинг) ама убав е за прошетка.