Bev vo 2014 ladna e i vodata ii posle 12 casot koga ke se napravi edna guzvaa vodata cela kal se pravi ama sepak ne e loso ima noken zivot aa ii cenite se slicni kako vo Makedonija taka da bi odela povtorno..
Decki daj kazete nekoj eftin smestaj vo Sofija za edna nok dve treba da odam vo ambasada I od tamu na aerodrom aj kazetemi nekoj sovet za taksi ova ona ve molam?
Ме интересира кој период е погоден за море? И дали е водата ептен гнасна? Читам не е како егејско, јонско и јадранско. Но каква е? И мислам да одам во Несебар или Сончев брег или во нивна близина од прилика во јули. Дали да барам таму сместунање или преку букинг?
Ако сакаш подобјасни ми нешто околу темава. Ќе одиме со сопствен превоз 4 члено семејство сме. И не ми е јасно какви зелки? Ништо не разбирам. Каде е убаво за плажа? За сместување? Или накај Варна, Созопол.....
@lilo плажата е убава секаде, песочна е и широка. Проблем е морето, не за џабе е Црно море. Најчесто водата е заматена, со многу бранови. Секогаш има знаменце на плажа, покажува колкава е опасноста. Сместувања можеш да бараш и на букинг, преку агенција , а и на самото пристигнување, секаде стојат луѓе кои нудат сместување. За фамилија Несебар е нешто помирно, Поморие мислам исто.
Ако сте со деца воопшто не ти го препорачувам местото за одмор заради морето. Огромни бранови има и е многу прљаво. За без деца е ок, убав е градот, посебно Несебар ти предлагам да го видиш, ептен ми се допадна мене. Повторно би отишла само за да го видам Несебар
chocolade со деца сме. Претходни години имаме одено Грција и Албанија и само еднаш Будва па затоа сакавме да видиме како е во Бугарија. Тоа да не е ептен онака со треви како Преспанско езеро
Јас со ете не би отишла. Искрено јас не можев да се искапам убаво а не па дете кое што нема да можам да го додржам да не влага во вода. Се бањав само сабајле, после тоа кулирав се сончав.. А децата нели ги носиме на море за да уживаат во морето Не ми е намерата да те предомислувам, само ти кажувам како јас ги доживеав некои работи. Мада црно море, секогаш има таласи големи..
@lilo и јас би се надоврзала овде, стварно морето е гадно а и многу медузи има, сепак плажата е многу убава толку убав песок немам видено на друго море. И да одите нема да згрешиш, сепак преполно е со туристи фамилии со деца и сите се забавуваат. На пример во Хрватска водата ми беше убава ама камењата на плажите ме отепаа скрос. Така да се е релативно, зависи како сакаш да си поминеш.
Сепак мислам дека Грција ќе одам. Па и плус 400 со 800 км не е исто. Здравје друг пат Бугарија. duffi Elissa chocolade Фала ви срцки сте
Девојки, бил ли некој во Бургас или Поморие? Како се движат цените, може ли да се најде лесно смештај таму, какви се плажите?
Има некој септември идено? Како е да каже? И исто на кое место ни било најдобро да се оде (не сме со деца, јас и дечко ми само)? Не ни е толку ноќен живот битен, колку да е убава плажата и водата
Созопол е многу убав град, блиску е и Несебар, па ќе можете со бус да прошетате. Морето во бугарија е почисто само во посеверните градови, али и водата е поладна натаму. Ова ви е некаде на средина.
Здраво, ме интересира како се движат цените на храната и пијалоците овој период од годината на туристичките места?