Ги прочитав коментариве на форумов ама едно не сватив. Дали ако одиш во пар во Сончев брег е интересно или потребно е поголемо друштво и финатава на местото е само добар провод. Сум била во Бугарија на 19-20 години и ми било топ на таа возраст. Сега се мислиме со маж ми дали да одиме Сончев брег или Грција островите. Сончев брег би го избрала ради поефтините цени на храната и пијачките, ама ме плаши дали е убаво морето, сепак одам на одмор да уживам на море. А пак Грција скапо, дома да готвиш и да не можеш да си приуштиш многу излегувања и јадења по ресторани, ама па вода милина . хм хм
Јас и дечко ми бевме сами во Сончев брег, не бевме со друштво и си поминавме супер. Има добар ноќен живот во Сончев брег, ама во Несебар е помирно. Многу туристи има навечер во стариот град и на пристаништето. Цените се ниски, секој ден јадевме надвор. Водата е добра, ама има бранови, за разлика од Грција каде што морето е многу мирно. Таму морето е одлично, цените високи. Во Бугарија цените се одлични, ама затоа морето баш и не е
Епа сега да се одлучи човек на Парадајз турист и убаво море или јадење, пиење, а море крш. Малку тешка одлука
Сончев Брег не е место за парови. Цените оваа година најавија дека ќе бидат поефтини од ланската. Морето за разлика од Грчкото е нула. Али затоа ноќниот живот во Сончев Брег ти е број 1. А ако сакаш да одиш да одмориш асално, одете во Грција на Кефалонија. Таму имаш плажи ко на Малдиви. Ептен е убаво, ќе одите и до Мелисани пештерата. Една од најубавите пештери во Европа. А цените незнам какви се. Али на такво место да не ти е жал да платиш. Еднаш се живее. Не ќе одиш на 60 години таму.
Ако сакаш во Равда можам да ти најдам ефтин смештај. 2 км е одалечено од Несебар. со автобус до Несебар ти е 1 лев, а до Сончев Брег ти е 1.5 лева. Иначе имам и од Несебар број. Ако сакаш ќе ти дадам, само за цена незнам таму зошто не сум престојувал туку само го земав бројот.
Кажи ми како поминавте во Равда,колкаво е гратчето,има ли многу странци,плажите добри ли се,дали се поминува добар фамилијарен одмор таму?
Дали некој знае кога се појавувале тие алгите и медузите во Црното море, во август месец слушам, ама дали после 20 ти или цел месец?
Најубаво место за летување во Бугарија се Елените, искрено многу е мирно местото, а и имаат одлични хотели
Девојки да ве прашам некоја случајно од вас да не престојувала во Бугарија, Сончев Брег, или поточно Вилна зона Зора?
Јас и оваа година ќе одам во Сончев Брег. Ќе одам со кола и ќе се сместам во Равда. 6 евра кревет за една вечер. Топ цена. А со кола за 15 минути си до Сончев Брег. А и со автобус не е скапо 1.5 лева. Најефтиниот хотел што го најдов во Сончев Брег е 15 евра од човек за една вечер. Не ми се исплати. Боље е Равда, има Лидл во близина, ефтино е. Така да, се гледаме таму. Идам на крајов на месецов.
6 евра во хотел? Или приватно? Зашто 5-6 евра е и во Несебар приватно. А мислам дека многу подобра опција ти е Несебар ако сакаш да си во Сончев брег. 10 минути пеш, а и плажите се веднаш тука. Дури и по плажата ти е многу поблиску.
Несебар е добро местенце, можиш да си дозволиш да јадиш скоро постојано надвор (кинеските ми се омилени), но зависи каде ќе си сместен- ние минатата година за да стигнеме до слободната плажа (на која не се наплаќаат лежалки) одевме скоро 20 минути, ама сепак не ти е досадно ако си со друштво-муабети по пат и слично. Инаку водата не беше баш сјајна-многу алги (ова беше крајот на јули почетокот на август) -вријаше ...а др некои страшни суштества не видовме И за забавата, во Несебар до 12 часот е штама, има само ресторани (кои се преполни) и кафичи исто така но онака за седење, мирно..А се знае после 12 за забава се префрлате во Сончев Брег И да не го заборавам стариот град од Несебар кој ЗАДОЛЖИТЕЛНО МОРА да се посети...Поздрав
Здраво Дали е некој заинтеренсиран за одење на одмор во Бугарија (Несебар) планираме да идеме со наша кола при крајот на Јули па така да ако некој е заинтересиран за делење превоз нека пише има место за 3ца
Патот кошта околу 50 евра повратна карта само мислам дека нема одење идење секој ден туку некако во парни и непарни денови (пример парни се оди за таму а непарни тргаат за ваму или обратно)...Има повеќе агенции како ЦРВО ТРАНС, БАЛКАН, БРАН...Зависи од каде тргате, скопски има секако повеќе.
Кај тие што идам во Равда ми се пријатели. И им се јавив завчера преку телефон и им резервирав за сигурно да не ја дадат собата. А вака во Несебар ќе треба да акам од врата до врата. и Плус таму да се јавиш вака непознат никој не ти чува соба. Исто е и во Несебар цените. Ние со кола сме, па блиску е СБ. И Бургас и Варна ќе ги посетиме. На 27 си резервирав соба. А вечер одам за Тасос.