Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одмор во Бугарија

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од ElleS, 22 мај 2011.

1. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ги прочитав коментариве на форумов ама едно не сватив. Дали ако одиш во пар во Сончев брег е интересно или потребно е поголемо друштво и финатава на местото е само добар провод. Сум била во Бугарија на 19-20 години и ми било топ на таа возраст. Сега се мислиме со маж ми дали да одиме Сончев брег или Грција островите. Сончев брег би го избрала ради поефтините цени на храната и пијачките, ама ме плаши дали е убаво морето, сепак одам на одмор да уживам на море. А пак Грција скапо, дома да готвиш и да не можеш да си приуштиш многу излегувања и јадења по ресторани, ама па вода милина . хм хм :^) :^)

2. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Ако сакаш комбинација на добра морска вода и ефтини цени, тогаш одетњ во Албанија

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Јас и дечко ми бевме сами во Сончев брег, не бевме со друштво и си поминавме супер. Има добар ноќен живот во Сончев брег, ама во Несебар е помирно. Многу туристи има навечер во стариот град и на пристаништето. Цените се ниски, секој ден јадевме надвор. Водата е добра, ама има бранови, за разлика од Грција каде што морето е многу мирно. Таму морето е одлично, цените високи. Во Бугарија цените се одлични, ама затоа морето баш и не е :D

4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Епа сега да се одлучи човек на Парадајз турист и убаво море или јадење, пиење, а море крш. Малку тешка одлука :?:

5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Сончев Брег не е место за парови. Цените оваа година најавија дека ќе бидат поефтини од ланската. Морето за разлика од Грчкото е нула. Али затоа ноќниот живот во Сончев Брег ти е број 1.
    А ако сакаш да одиш да одмориш асално, одете во Грција на Кефалонија. Таму имаш плажи ко на Малдиви. Ептен е убаво, ќе одите и до Мелисани пештерата. Една од најубавите пештери во Европа. А цените незнам какви се. Али на такво место да не ти е жал да платиш. Еднаш се живее. Не ќе одиш на 60 години таму.

6. shinelikeasun

shinelikeasun Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    каде може да најдам ефтин смештај во несебар или сончев брег? преку агенција или...?

7. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Ако сакаш во Равда можам да ти најдам ефтин смештај. 2 км е одалечено од Несебар. со автобус до Несебар ти е 1 лев, а до Сончев Брег ти е 1.5 лева. Иначе имам и од Несебар број. Ако сакаш ќе ти дадам, само за цена незнам таму зошто не сум престојувал туку само го земав бројот.

8. Solea

Solea Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Кажи ми како поминавте во Равда,колкаво е гратчето,има ли многу странци,плажите добри ли се,дали се поминува добар фамилијарен одмор таму?

9. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Дали некој знае кога се појавувале тие алгите и медузите во Црното море, во август месец слушам, ама дали после 20 ти или цел месец?

10. pretty-girl6

pretty-girl6 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    129
    Најубаво место за летување во Бугарија се Елените, искрено многу е мирно местото, а и имаат одлични хотели :)

11. maci95

maci95 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    Девојки да ве прашам некоја случајно од вас да не престојувала во Бугарија, Сончев Брег, или поточно Вилна зона Зора?

12. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас и оваа година ќе одам во Сончев Брег. Ќе одам со кола и ќе се сместам во Равда. 6 евра кревет за една вечер. Топ цена. А со кола за 15 минути си до Сончев Брег. А и со автобус не е скапо 1.5 лева. Најефтиниот хотел што го најдов во Сончев Брег е 15 евра од човек за една вечер. Не ми се исплати. Боље е Равда, има Лидл во близина, ефтино е. Така да, се гледаме таму. Идам на крајов на месецов. 8)

13. orhidea25

orhidea25 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    6 евра во хотел? Или приватно? Зашто 5-6 евра е и во Несебар приватно. А мислам дека многу подобра опција ти е Несебар ако сакаш да си во Сончев брег. 10 минути пеш, а и плажите се веднаш тука. Дури и по плажата ти е многу поблиску.

14. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.158
    Несебар е добро местенце, можиш да си дозволиш да јадиш скоро постојано надвор (кинеските ми се омилени), но зависи каде ќе си сместен- ние минатата година за да стигнеме до слободната плажа (на која не се наплаќаат лежалки) одевме скоро 20 минути, ама сепак не ти е досадно ако си со друштво-муабети по пат и слично. Инаку водата не беше баш сјајна-многу алги (ова беше крајот на јули почетокот на август) -вријаше ...а др некои страшни суштества не видовме :) И за забавата, во Несебар до 12 часот е штама, има само ресторани (кои се преполни) и кафичи исто така но онака за седење, мирно..А се знае после 12 за забава се префрлате во Сончев Брег ;) И да не го заборавам стариот град од Несебар кој ЗАДОЛЖИТЕЛНО МОРА да се посети...Поздрав :)

15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.894
    со која агенција може да се оди...како се движат цените?

16. kikooooooooo

kikooooooooo Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Дали е некој заинтеренсиран за одење на одмор во Бугарија (Несебар) планираме да идеме со наша кола при крајот на Јули па така да ако некој е заинтересиран за делење превоз нека пише има место за 3ца

17. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.158
    Патот кошта околу 50 евра повратна карта само мислам дека нема одење идење секој ден туку некако во парни и непарни денови (пример парни се оди за таму а непарни тргаат за ваму или обратно)...Има повеќе агенции како ЦРВО ТРАНС, БАЛКАН, БРАН...Зависи од каде тргате, скопски има секако повеќе.

18. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Кај тие што идам во Равда ми се пријатели. И им се јавив завчера преку телефон и им резервирав за сигурно да не ја дадат собата. А вака во Несебар ќе треба да акам од врата до врата. и Плус таму да се јавиш вака непознат никој не ти чува соба. Исто е и во Несебар цените.
    Ние со кола сме, па блиску е СБ. И Бургас и Варна ќе ги посетиме. На 27 си резервирав соба. А вечер одам за Тасос.

19. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Дали некој бил во хотел Беатрис во Сончев брег? :)

20. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Со Црво Експрес повратна карта е 41 евро, сега веќе одат и се враќаат секој ден.