Има ли некаква листа на агенции за Бг. кога поаѓаат,кога се враќаат...и цените? ‘ Црво мислиш на оној во Штип?
Да, на тој. Лани бевме со нив и што знам, мене ми се покажаа добри. Имам одено и на еднодневни екскурзии со нив, исто се покажаа добри.
Во Несебар се симнуваш од автобус и еден куп луѓе чекаат исто како во Охрид нудат сместување. Значи тоа е приватно сместување и беше по 6 и 7 евра. Во Сончев Брег сето е хотели и цените се движат од 13 евра па нагоре по човек. Ние бевме преку агенција во еден хотел и ни беше 17 евра од ден со појадок. Па поглуп хотел и победно јадење немам видено. А луѓе кои што отидоа сами да сди бараат хотел најдоа и по 13 евра топ хотели, со базени со шанкови и луксузно средени. Па не е скапо 130 евра за 10 дена. Инаку во Сончев брег не е евтино како некогаш што било, цените веќе како во грција им се. А Несебар како што слушав дупла поефино било.
^Токму така. Разликата во цените е навистина голема. Што се однесува до сместувањето, внимавајте, затоа што има и „посредници“ (најчесто цигани) кои нудат сместување многу поскапо. Еден ни понуди за 8 евра од човек, а потоа кај што се сместивме плаќавме по 6 евра.
Доколку планирате одмор во Бугарија односно Несебар би ви преопрачала да си купите само карти за превоз тука од Скопје од туристичка агенција Бисер пром . Повратен билет е 2800 ако не се лажам и најдете си таму смештај зошто има еден купо луѓе што чекаат и нудат смештај .
Во Несебар на автобуската постројка има 2-3 клупи и таму си седат главно бабички што си нудат сместување. А тоа за посредниците е точно. Ние лани така преку посредници се зезнавме и ни земаа по 7 ипол наместо по 6.
Без нервирање , али ова е многу лош оглас , прво нема девојка која ќе рече а идат непознативе машки со кола сигурно ќе им се стаам да ме однесат таму , значи особено со овие на фацебук што ги читаш секој ден ја однеле со кола и ја силувале ,тешко некое женско да седне во кола со непознат , со добри другари се двоумат да седнат да ги одвезе некаде а не па со непознати .. .така да не верувам дека огласов ќе биде успешен .
зошто слушнав дека оваа година нуделе по 5 евра сместување? А во Црво колку се движат цените -повратна карта? Оваа година беше некој? Сигурно по 6-7 евра беше престојот?
што е разликата од Сончев брег и Несебар?? Колку време има за да се стигне oд Несебар пеш до плажа? Колку време има да се стигне до плажа од Сончев брег?
Разликата е шо Несебар е помало, а Сончев Брег поголемо и во Сончев Брег имаш забава. Во Несебар за да стигнеш на плажа зависи од тоа кај си сместен, ама кај и да си сместен сепак блиску е, ние бевме сместени во стан и плажата ни беше преку улица, а плајкавме 6 е од човек.
За црво вилите се од 8-11 евра од ден а и во хотелите е 18-20 eвра.Повратната за возрасен:41 €-(2540 денари).Не сум била али планираме оваа година да одеме па според понудите така е .
Несебар е помирно место, повеќе фамилијарно, нема забави навечер. За плажите, зависи на која плажа ќе одиш, ама пак повеќе од 10 минути нема одење. До СБ има 15-20 минути одење, а има и автобуси што возат за 1 лев. Во СБ е поскапо сместувањето, таму се дискотеките и секогаш има забави. За цените за оваа година не знам. Лани беше 6 најниската.
Не се нервирам, само не гледам ништо лошо во овој оглас, само сум заборавил да пишам дека сме пар и планирам со мојата девојка да одам, па затоа пишав доколку има заинтеренсирани да делиме трошок, а и да не ми биде успешен огласот ние секако одиме!!!
Знам само за Какао и Бедрум на Сончев Брег, 8 лева чадор, 8-една, 8- друга лежалка, значи се посебно се плаќа. Имаше да изнајмиш и големи ко кревети околу 35 лева ми се чини беа, со гратис вода и овошје. Ова е од пред 2 години, кој има посвежи информации нека сподели.
Оваа година беше некој? Во Несебар сакам да одам во август Цените како се движат? (За храна,облека,лежалки итн.) Маркет ЛИДЛ има ли?
Храната е тука некаде како кај нас и во маркетите и во рестораните. За облека баш и не гледав, така што не би знаела да ти кажам
Здраво Во среда и јас одам во Бугарија -Сончев брег .Ќе одиме со автомобил и таму ќе бараме хотел.Ме интересира за цените за сместување дали е поефтино преку агенции или пак дирекно таму ? фала поздравче
Поефитно е да си одиш директно таму )) Пример ако ти е од агенција од ден 15 евра приватно да одиш би тррбало да е 12 или 13 така нешто