Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одмор во Египет

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од april23, 25 мај 2010.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.386
    другар мој ќе оди.
    ајкули имаше и "пред жената".

На scorpias, lovely91 и boomsleng им се допаѓа ова.
  2. Кита

Кита Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    55
    И мене исто настанот ме замислува… Не го гледав видеото морничаво ми беше само прочитав.Каде се случува настанот во плитко или некаде на отворено море при крстарење со брод?

3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.589
    Во делот кој е означен за пливање на плажа. Но најверојатно ја има "примамено" со хранење на малите рипчиња , бидејќи си нуркала со маска и пераи. Ајкулите сами од себе не напаѓале така освен ако не се надразнети, така викаат. Многу туристи сакајќи да привлечат мали рипки фрлале храна од хотелот и така се намамувале ајкули по миризбата од храната. Но прашањево е од каде влегла ајкулава во заштитениот дел.

4. boci79

boci79 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Jas trebase da trgnam utre ama mi ja otkazaa rezervacijata od hotelot.

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    На популарната плажа во Хургада на само 500 метри од брегот. Видеото е морничаво цела вода е црвена.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ivon.93

ivon.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    69
    Што наведоа како причина за откажување на резервацијата? Нешто поврзано со нападот од ајкула или?:|

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.235
    Допаѓања:
    76.248
    Две жени во ист ден наводно нападнати на оддалеченост од 500м двете и двете починале... Сестра ми во Септ ќе одат ептен во близина на местово и одма и пратив и и реков бањање само во плитко до колена и во базени :worried:

На mssuniquee и ivon.93 им се допаѓа ова.
  8. rrrrrrrrrr

rrrrrrrrrr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    173
    Во врска со нападот од ајкулата нема реално место за паника. Жената пливала во простор кој бил небезбеден, односно надвор од безбедната зона. Ја преминала ознаката и нападот е случен во природен базен каде се хранат ајкулите. И плус жената пливала во 19.00 часот, а капењето е дозволено до 18.00 часот бидејќи мако ајкулите кои живеат во тој дел се хранат на зајдисонце. Мое мислење е дека станува збор за изолиран случај, кој немало да се случи доколку жената се придржувала до препораките за безбедно капење.

9. Кита

Кита Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    55
    За оваа жена да нејзина вина била читав и јас ама која е причината за другата и во кое место е нападот на другата?

10. ivon.93

ivon.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    69
    Каде може да се прочита ова ? Може линк?

11. Кита

Кита Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    55
    На ivon.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. boci79

boci79 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Mi rekoa od agencijata deka im javile od hotelot demek nemale slobodno mesto.Napravile greska .ne videle dobro deka nemaat mesto.a za ajkulite rekle nema prostor za panika egipetskite vlasti pravele se da ja fatat.a nie do togas samo ke go dledame moreto a ke se banjame vo bazenite

На ivon.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. justonequestion

justonequestion Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    93
    Во која агенција имаше закажано?

14. WorldInMyEyes

WorldInMyEyes Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.399
    Брачен пар со мало дете и жена во четврти месец бремена од италија заминале во шармелшеик во луксузен ресорт од 5 ѕвезди, ова патување го планирале Одамна, по неколку дена мислам детето почнало да се жали имало висока темп и не знам какви други симтоми го читав линкот беше мошне популарен во италија пред некоја ден ама заборавив што точно пројавиле тешки симтоми детенцето и мажот на жената, детенцето за жал починало таму а маж и бил на интензивна нега во болница. Сега се молат и апелираат т.е женава да им пратат приватен авион за да можат маж и да го вратат во италија на лекување детенцето да си го однесат и женава.
    Сеуште не се знаело што е причината за оваа несреќа.
    Страшно, жално, траорно и нереално ми лупа срце додека пишувам.
    Ви го пишувам ова со цел за да го знаете бидејки треба да го знаете не ми е поента да заплашувам некого и паничам НО би било добро ова се да знае и таму во македонија. Бидејки е нешто навистина реално и страшно што се случи.

бев голем ентузијаст конкретно за пирамидите сфингата и таму тој дел но сега од сегашна гледна точка никогаш не би отишла таму.

поентата ми е да ве информирам за оваа важна информација и трагедија.

https://www.ilfattoquotidiano.it/20...utopsia-per-un-quadro-piu-chiaro/6658057/amp/
    Еве го линкот, вратени се во италија, таткото е добар детето за жал починало. Почнале со анализи и аутопсија.

се случило тоа што се случило само на нив во ресортот и сите тројца пројавиле различни симптоми.

Последна измена: 13 јули 2022
    На LovelyGirl3 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.223
    Не ти ја разбирам поентата. Се додека не се знае причината глупаво е да се шири страв за некоја земја. Се што може да ти се случи дома може да ти се случи и во Египет. Да е терористички напад па да стои тука ама вака мислам дека нема поента.

На MoNiToDi, NoirSerpentine, scorpias и 3 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.055
    е како не се знае.Пишаа уште пред ден два кај нас,дека е од цревна бактерија одд базентот.Египет е познат по згаденоста на водата.Бактериски е неисправна.Другарка се врати пред две недели.Рече дека цела група завшиле на инфузии таму од стомачен вирус.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.189
    Допаѓања:
    8.332
    Башка хотелов каде што наводно се затруле е дaлеку од луксузен и е доста постар, Sultan gardens resort, го има објавено на други страни, $90-100 од вечер во сред сезона. Мебелот им е од пред 20 години. Во Египет 5 ѕвезди се 4 по европски стандард.

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.399
    Пишав со цел да бидете информирани мислев ја нема веста од кај да знам, ме фати паника и сакав да споделам се со цел за да заштитам некого тоа ми беше намерата, човек не е да пише нешто со цел за добра намера навистина не знам што побогу рипнавте сите кога пишав за да заштитам некого.
    Ама ете…. Рипате а зошто рипате со такви тонови не знам ваше си е. Школо за друг пат.
    Според италјанските медиуми пред 21 час сеуште не се знае од што е се е шпекулација да така сеуште не се знае од што е топрва ќе испитуваат и рекоа дека не можат да кажат сеуште од што е.
    Ниту е спомената цревна инфекција од базенот во овој линк.

да повторам пишав зошто се исплашив и ми беше намера да споделам овде за да бидете информирани оти стварно се исплашив нема потреба од дрски коментари.

На buba4e89, LiliBoz, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  20. boci79

boci79 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Lugje jas Egipet go zameniv so Turska .

На mssuniquee и vitamina им се допаѓа ова.