Ние бевме пред 2 години во тој хотел, исрено собите беа крш, мислам дека е единствен хотел со клима на далјинско ова потврдено и од други луѓе што биле, плажата е прекрасна , водата чиста со разни рипки и корали. Далеку е од све, буквално последни ќе ве симнат, моја препорака е доколку одите на факултативи да најдете хотел поблиску до Хургада бидејќи се доплаќаат плус 5€ секогаш поради патот. Инаку хотелот е онака, нормален убаво дворче со базенче мало.
Дечки, а мала количка дали ја рачунаат ко рачен багаж? Дали има потреба да ја мерам димензии? Не е чадор ама се собира @macalavica @scorpias
Feminki bila li nekoja vo ovoj hotel? Dali plazata e ubava za plivanje ili e plitko moreto? Bidejki ovoj pat odime so dete bitno e da ima ubava pesocna plaza
И технички неисправна вода за пиење и миење.Да се изнапазите да не голтнете дур миете заби за да не се заразите Ту мач стрес за мене
Ние ради ајкула што ни дојде на плажа и тоа у плиткото море видовме 2-3дена од 10, и тоа капење со страв и со гледање преку рамо. Плус многи често има плима и осрека и водата ја снемува па еднаш е бара еднаш длабоко. Ова со водата и стомачниот вирус ич да не го спомнувам Египет според мене се оди највеќе заради турите и екскурзиите. Зошто да одиш ако не одиш на сафари, пирамидите, луксор итн? Овие тури се исцрпувачки за возрасни а не па деца. Затоа според мене Египет е се само не дестинација за со мали деца. Е сеа секој си знае, ете има и членки со деца што биле и поминале убаво ама ваљда други замисли и приоритети имале
Па со флаширана вода се мијат заби во Египет. Јас и во Грција со флаширана вода мијам. Никаде каде што одиме не ја пиеме локалната вода, без разлика дали се пие или не. На тоа многу пазам без разлика каде одиме.
Nie veke sme bile i sme nemale nikakov problem, moreto bese preubavo vo resortot kade sto bevme, hranata isto, nikakov problem nemavme so stomak, virus i sl. Ekskurziite gi isetavme togas, sega so detence samo plaza i eventualno toa so podmornica vozenjeto
Сте имале среќа Убаво поминавме без разлика на се али Египет ми е за еднаш и толку, не би се вратила пак. Сепак секој со свое мислење, убаво да си поминете
Точно вода не пијам ни дома од чешма.Ама да пазам додека се бањам да не отворам уста за да не голтнам не фала .Јас може и ке се допазам ама со 3 деца до толку да се стегам ипак не сакам.Па да мислам каде што ќе седнам на кафе,јадење дали ми е ставено од водата од чешма или ипак не…Би се стегала цело време, а тоа одмор не ми е.Девојчето што ми прави нокти беше лани таму на одмор.Цела група завршиа со цревни инфекции и на инфузии.
Здраво дечки, Резервирав за Хургада преку Аурора со чартер лет. Моето прашање е дали агенцијата ги резервира билетите ?
Здраво дечки, Со сопругот се мислиме да одиме во Хургада наредната недела, па ме интересира како е времето таму во споредба со кај нас? Сакаме да одиме на екскурзии како Каиро, па чисто ме интересира дали се издржува жешкото таму, ако бил некој во скоро време.
Ovoj period e mnogu toplo, no pokraj more postojano ima vetarce i ne se custvuva tolku zestinata. Vo pustina e mnogu toplo zastitese so svetla lesna obleka, sesir i so vas voda. Ubavo da si pominete
Египет во јули не би препорачала. Сум била во мај но и тогаш беше 37 степени. Сега сигурно е над 40 степени. Добро, сега и кај нас се тие температури па нема да ви дојде ко шок. За Каиро обавезно лесна облека по долги ракави (фустан, кошула или пак голема марама за да се покриеш) и шешир. Се издржува не дека нема, но делот кај пирамидите или Луксор ако одите нема сенки цело време сте на сонце и тоа баш во најжешкиот период од денот.