Јас искрено не би препорачала овој период да се оди, мноогу многу е жешко. Ние бевме пред две години во септември и тогаш температурата достигнуваше околу 40 степени, кај пирамидите кога бевме беше 45 а во Луксор беше 46-47, ќе изумревме, а рачунај во септември е. Така што сега мислам дека ќе ви е препрежешко.
Прилично пријатно е времето. Степените се до 25 во зависнот од регионот. На пример, во Каиро, дневните температури обично се околу 18-20°C, додека ноќните температури можат да паднат до околу 9-11°C. Во јужниот дел на Египет, како Луксор и Асуан, температурите се малку повисоки, со дневни температури околу 23-25°C.
Здраво, Сакаме да одиме во Хугада, Септември па читам по портали новости за војната. Па ме интересира вие што мислите за тоа дали е Хугада ризична дестинација за овој период? Ви благодарам
Koleska moja bese, kaza ubavo bilo. Procitaj godinasni komentari na tripadvisor. Nie godinava odime vo carribian world malku e oddaleceno od hurgada no najbitno mi e moreto, tamu nemalo izrazena plima i oseka
Која дата ќе одите и ние планираме во карибиан крај на септември, па ако сте пред нас ќе чекам извештај
@An4e24, @scorpias тој хотел го меркам неколку години уназад, ама никако да му дојде ред. Читам позитивни коментари, но дали ќе можете да напишете ваши искуства од кога ќе се вратите?
Здраво, имаме резервирано за во септември во Pyramissa хотелот, одиме со деца од 5 и 1 годинка. Малото ми пие исклучиво тетрапак Алпско, како се снаоѓавте со млеко, носевте ли од дома? Ако да, како го пренесовте во куферот ли, јас барем 5 треба да земам, има ли ризик да пукнат при транспортот?
Mislam deka najdobro e od tamu da si kupite mleko, a slobodno moze i da barate od hotelot, ke vi dadat koga i da pobarate
Dosta go merkas hotelot, da odis i da uzivas. Prekrasnoooo eeee preubav hotel, cisto sredeno, plazata pesocna, vodata cista, lugeto nasmeani, hranata skroz evropski prilagodena. Mestovo e sovrseno i za so mali deca, vlezot vo moreto e postepen i voopsto ne se oseti plima i oseka. Nemam nisto loso da kazam za hotelot, jas bi se vratila pak