Преку https://www.sunline.rs/ не се сеќавам за цените, ама тој у Сахара со спиењето беше над 100евра мислам до кај 150евра во тој опсег, како и да е, од 2018г до сега се многу сменети цените за се, не само за аранжмани. Излетот до Сиди бу Саид беше поефтин ако сам идеш со такси, него со агенција и затоа така отидовме. Бевме на all inclusive и пари освен за излетите и сувенири не потрошивме на ништо друго. За сувенирите има и ценкање, како и во сите арапски земји а да, и урми си купивме кога имавме пауза некоја блиску до плантажа со урми.
Кој период е најдобар за летување во Тунис? Какви се вашите искуства од одмор таму, дали е слично со Египет?
Здраво, ние уплативме за крајот на јуни во Тунис, дали бил некој тој период, топло ли е за бањање за мало дете од 4 годинки? И дали има некоја како мене бремена што била таму на одмор, јас тој период ќе бидам веќе 26 недела, па да знам што да очекувам?
@MG3 Тунис бев период 24 јули до 1 август и издржливо беше, а Египет сум била почеток септември, ама потопло ми беше од Тунис. Инаку од искуства од луѓе кои биле Египет никој не ми го препорача јули и август таму да се иде заради топлото, и затоа одбрав јас септември да патувам.
Има ли некој да препорача убав хотел од кој стварно сте задоволни со 5* во Тунис. Се мислам годинава да одам или таму или во Шарм ел Шеик, ама досега сум била 3 пати во Египет, а сакам и Тунис да го видам. Исто дали е препорачливо за мало дете 2год за таму период средина на август? Гледав многу хотели што ги рекламираат нашиве агенции ама сепак препораките се поверодостојни....
Јас мислев дека Тунис е нешто вауу, ама еден српски Јутјубер е моментално во Тунис и гледав слики и видеа и се разочарав. DusannPetrovic е на Инстаграм, отвори и види што ставал на стори..
Eve jas ke vi spodelam iskustvo, bevme vo Tunis krajot na septemvri vremeto ni se pogodi preubavo. Pozitivno sum iznenadena od Tunis, dosta cisto, lugeto ljubezni, plazata preubava. Za ekskurzii nemavme moznost bidejki patuvavme so dete, ja posetivme samo medinata vo hamamet, ima sto da se vidi, tie sokacinja so najrazlicni vrati se vistinsko uzivanje za gledanje...
климата во август ни беше Ок, храна директ готвење ,саламите ок,кашкавалот во ресторан беше растителен, салатите останате од некни се познава овенати во вц притисок на вода слаб не дај боже да какаш, за капење темп. на водата варираше... фативме пролив скоро сите , кафе нема ко нашто, алкохол само пиво слабо , газиран сок немаше туку овое ко сируп на растворање, надвор печеа свинско што е в ред во муслиманска држава, секоја вечер забава од персонал,преку ден имавме гимнастика игри,ѓуле,стрелање, пинг понг,пикадо итн . Хотелот сибимаше плажа беше Ок ,чиста вода,школки собравме продаваа на плажа овошје, имаше 4Цикл, глисери,балони ,камила п.с. ние в хотел имавме само петровка јаболка и скисната лубеница само1 беше убава... десертите беа лични и вкусни , имаше италијански дел ... луѓето фини, имаше понуда за масажа што не беше скапа, фотосесија исто
Vo koj hotel prestojuvavte? Nie bevme vo Vincci Nozha, Hamamet, nikakvi problemi nemase, sekogas sveza hrana i ogromen izbor