Одмор во Тунис

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Queen-Nefertiti, 16 јули 2011.

1. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    475
    Со кои агенции е најдобро да се оди во Тунис, обично едни ги држат а другите агенции продаваат за нив

2. Finna

Finna Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    Aurora, super organizacija i vodici imaat

На Seli20 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.516
    Допаѓања:
    11.658
    Која локација е најдобра во поглед на плажа (Хамамет, Сусе, Махдиа или Џерба)?

4. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.263
    Може да ми кажеш малку повеќе за хотелот? И дали е многу плитко морето? Се мислам помеѓу Бодрум и Тунис.

5. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.568
    Hotelot bese na okolu cas i polovina od aerodromot. Cisto i sredeno vo pogled na higiena, nie bevme nekade sredina na septemvri i guzvata veke bese namelena. Hrana imase dosta izbor, pogolemiot del bese zacineta hrana, no sekogas imase nesto nezacineto. Moreto bese preubavo ne e plitko onaka postepeno si vleguvas, nie koga bevme dva dena se pogodi da ima mnogu branovi no veke narednite dena bese preubavo :) Okolu hotel nemas mnogu za setanje, ako sakas da prosetas moras so taksi do centarot na hamamet tamu ima ubava medina i setaliste. Od cela grupa sto bevme na zaminuvanje vo avtobus pozitivni iskustva imase i za marko polo hotelot, toa e vo jasmin hamamet, tamu ima poveke mesta i za setkanje okolu, toa e ponov del i poblisku do aerodrom. Naredno bi odela tamu. Se na se ubavo si pominavme, i malata uzivase, za sto najmnogu se mislev kako ke bide so dete

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.516
    Допаѓања:
    11.658
    Дали има некој локално да прави екскурзии во Тунис да не е преку агенција (како што прават Карент Момо Али во Египет)?

Лани на пример, во Египет на летокот од овдешната агенција (Аурора) некои од турите беа дупло поскапи од тоа што плативме со Момо Али, па ме интересира и во Тунис дали може да се најдат организатори.

7. angiest27

angiest27 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2022
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    Zdravo planiram da odam vo juli vo Tunis, pa bi sakala da prasham koja cena se turite ekskurziite i kolku bi mi bile dovolno pari da zemam so sebe od vashe iskustvo, inache hotelot e all inclusive.

8. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    475
    Nekoj da ne bil vo Tunis preku Savana? Smesteni sme vo Le Hammamet, da mi kaze nekoj iskustvo iako sega za sega mislam da go otkazam aranzhmanot zaradi ova sto se slucuva…

9. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.542
    Shto se sluchuva?

10. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    475
    Pa nisto na sever ama radi ova nakaj Iran drugarka otkaza isto odmor vo Egipet

11. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.516
    Допаѓања:
    11.658
    Не откажувај.
    Тунис е многу далеку од Израел/Иран, географски не ни спаѓа Тунис во Middle East.

Колку за пример, Турција и Кипар се со територија поблиску до Израел (за разлика од Тунис), па еве и таму одмори си течат најнормално.

На Bozica1980, Alex.T, idktbh и 2 други им се допаѓа ова.
  12. C@pitan_M

C@pitan_M Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    16
    Lani bev vo Hammamet preku Aurora, pocetok na avgust, ne e pekol, se zivee isto kako na drugi mesta. Navecer e mnoogu vlazno, nas ne ni praese problem. Moreto e prepolno so meduzi i ne mozes nas da uzivas dodeka si vo voda. Inaku ne e kako vo Egipet da ima jaka plima i oseka i da pomines kilometar za vodata da ti e do kolena.
    Sevkupno okej bese, daleku od mnoogu loso, daleku i od egipet i turcija. Dali bi odel pa definitivno ne, dali mislam deka za 1500€ mozes da najdes podobar odmor mozes i toa mnogu. Ubavo iskustvo e vo sekoj slucaj.
    Hammamet kako gradce e interesno i ima raboti so mozes da gi prais vo nego. Soobrakjajot e haos, taksito eftino, mada iskreno jas ne se cuvstvuvav najbezbedno izlezen sam vo Hamamet. Ekskurzii nema nisto posebno, dve ekskurzii se, ednata vo Tunis city 70€ i drugata vo Sahara 2 dena 150€ i toa e toa.

На Alex.T и idktbh им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    173.340
    Не откажувај..
    Јас сум моментално на Кипар што е некои си 250 км од Хаифа па се е нормално освен што има зголемен број на Израелци бидејќи ја користат Ларнака како хаб за преседување додека се снајдат за лет назад за Израел, а летови има сега секој ден по 10-15 плус бродови ..
    А летаме за некој ден накај Каиро, така да нема што да се плашиш. Се функционира нормално во сите земји во околината.. а Тунис и те како е далеку

На Alex.T и idktbh им се допаѓа ова.
  14. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    475
    Да прашам само на кои екскурзии бевте во Тунис и на кои се исплати да отидам? Знам дека има за Сахара и Тунис градот, цените како се движат? Јас преку Савана патувам, можеби варира од агенција до агенција ова ама сепак да прашам

15. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.516
    Допаѓања:
    11.658
    Беа 140 евра Сахара, 70 евра за Тунис. Преку Аурора ова. Мислам дека на екскурзии тие се организтори, дури и преку друга агенција да ти е резервиран одморот. Оваа година не знам како се со цени (може да се +5-10евра). Локално може има поевтино, ама преку агенција мене ми беше посигурно. Срби беа водичите. Срѓан за Сахара е закон.
    Таа екскурзија и ми се допадна повеќе, дводневна е, се спие во хотел, ноќевањето, вечерата и појадокот во хотелот се вклучени во тие 140е, исто и двата ручеци во ресторан. Се доплаќаше само за камили и возење квадови (кој сака).
    Таа што е до Тунис, е еднодневна, се оди и во Сиди бу Саид и Картагина.

Ако бираш само една, јас би предложила Сахара. Поскапа е ама скроз се исплати. Се оди до Кауран, па до пустинска оаза, возење џипови низ пустина, посета до местото каде што се снимани сцени од Стар Варс. Другиот ден, црвеното езеро Шот ел Џерид, јавање камили и возење квадови во Дуз, посета на Матмата старо берберско село, хранење на бебе-камили, посета на колосеумот во Ел Џем. Вториот ден се руча во берберски ресторан близу Матмата. Ако одиш и сакаш да си купиш нешто, смени си туниски динари, јужно во Тунис не прифаќаат евра и долари, а и нема кај да се смени.
    Застануваат во продавница за сувенири, исто и берберите во селото продаваат домашно правено маслиново масло (препорака :)).

16. IwyMe

IwyMe Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2023
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    119
    Скопје ти е поблиску до случувањата од колку Тунис оди си на одмор и уживај си. :hug:

На idktbh му/ѝ се допаѓа ова.