Некој да бил во Турција крај на септември почеток октомври? Велат дека им е сезона од април до октомври, па ме интересира какво е времето, дали може да се бањаме или сепак не?
Во другите места не сум била, ама Сиде е преубаво, плажата и морето се супер. Ние лани бевме почеток на септември и беше пеколно жешко, така да крај на септември мислам би било идеално.
Навечер како е? За шеткање и за искачање? Или треба да се оди до Аланија, Анталија... Не сме биле досега, па секоја информација е добредојдена
Хаха ми го погоди прашањето. Со мало дете бевме и од хотел не излеговме. Ама и немавме потреба, комплексот беше огромен со секакви активности и преку ден и навечер и воопшто не ни беше досадно.
И мене нема да ми биде досадно, книга и лежалка е се што ми треба туку мм е по шеткањето навечер. Журки не сакаме, прошетка, кафе или коктелче
Ние одиме втора половина на октомври во Олудениз и е доста топло. Колку појужно, толку потопло. Официјално сезоната им завршува крај на октомври, ама јас гледам дека и до декември се бањаат понекогаш
ке влезеш у хотел и толку ке одиш на базент редко на море и нема да видиш ништо друго не дека неможе него повекето луѓе така минат
Полна си со предрасуди за луѓе што одат само за да одморат и за оние што се решиле да одат со авион затоа што е побрзо.. Сакаш твоето да го прифатат дека е убаво да одат со кола и да шетаат низ Турција а не си во можност да прифатиш дека има луѓе на кои што не им е дојдено до шетање, туку до одмор, па затоа пишуваш дека од базен нема да мрднат. Всушност, тоа е нивна желба. Ене кај им е морето, ако не сакаат да мрднат тоа е нивни избор, затоа и уплатиле во хотел со базени и алл инклузив, за да не мораат да мрднат ако не им се мрда.
а ти па жива не си ако не се закачиш за мене Воопшто ги прочит али постовите од погоре или на празно мелиш слама ? Значи види она прашува за нокен живот надвор од хотелот а другата жена и одговара дека се имале во хотелот немале потреба да одат надвор шо е и вистина во повекето случаеви Ама жената се изнтерсира за шетање надвор од хотелот еве ти ти си сфатила дека она сака класичен одмор а не си ни прочитала дека жената прашува за прошетки надвор од хотелот
Не се ни мачам да разберам затоа што ни ти не и одговори дали има за шетање, туку и рече дека само ќе влезе во хотел и ќе дреме на базен. Ни на плажа нема да оди.. какви предрасуди..! А таа сама си кажа дека освен лежалка друго не и треба на неа.. Патем дел од големите ресорти имаат шатл бусеви а и таксито ако се исценкаш не е скапо.. Коктели и кафе има и во хотелот, така да ако е за коктели не мора ни да излезат..
Одмори се Алиске, не се напнувај толку Секогаш вртиш како тебе ти чини а факт е дека не прифаќаш ништо туѓо затоа што ТИ си секогаш во право
па и тоа е и целта на маубетот ако и треба лежалка книга и баш одмор и е ок со авион да оде оти тоа и го добива и и одговара а ако сака да шета надвор од хотелите не е баш опција авион крај на крај секој си праве како шо сака и како шо мисле дека треба
грешиш не сум секогаш во право ни јас ни па ти жената бара живот надвор од хотелот а јас и кажав дека нема да има потреба да испадне како и поголемиот број луѓе бидејки има баш се во комплексите