А зошто шетање надвор од хотел не е опција со авион? Не барам хотели во пустина, баш разгледувам да се блиску Аланија конкретно
абе може зошто д ане може ке најдиш такси ,бус нешто превоз има сигурно тоа шо ја и маж не сакаме да не возе некој друг е друга прича хахаха
Со возило (кола или џип). Имаш опција и со авион до Даламан, ама после треба превоз до Олудениз, а летовите колку што знам се во незгодно време. Финансиски тука некаде се двете опции. Патуваме или преку Бугарија или преку Грција. Поминуваме со фери преку Чанаккале. Не знам што друго те интересира, какви детали. Слободно прашај, може и во порака.
А ако веќе си била да ни дадеш твој предлог,хотел,како се со цени во маркет/ресторан.Прв пат таму ќе одеме
Најевтини маркети ви се BIM, исто како кај нас КАМ што е. Ако се сместите во хотел во градот, за убавите плажи ќе ви треба превоз, не мислам на Лејдис бич. Ама чаршијата ви е тука, пристаништето, има шеталиште, многу продавници, кафулиња, ресторани... Ако се сместите во некој од хотелите на плажа, навечер ќе ви треба превоз до чаршијата, а долмушите имаат одреден саат до колку возат, така што подоцна би ви требало такси што е многу поскапо.
Искуство од некој кој бил Аланија? Што е убаво да се посети, некои интересни работи? Каква еплажата и самото место?
Била некоја од вас на островот Авша да сподели искуство? Со бебе од година дена сме па сакаме накај Турција да идеме на одмор или некое друго место погодно за со бебе да предложите
За оние кои биле, кое е поубаво место за одмор за млади, нефамилијарни луѓе, Анталија или Кушадаси. И дали е подобро да барам хотел во близина на плажа или центарот на градот?
Турција има многу развиен туризам дефинитивно, ако во Грција платите за хотел со *****, не добивате ниту 4, а додека во Турција добивате и повеќе од очекуваното, хотелите се бајка, услугата и храната на највисоко ниво, немам никаква забелешка.
Каде има најубави плажи Анталија, Кемер, Сиде?Знам дека имаат преубави хотели со аква паркови ама ме интересираат и плажите, не сакам по цел ден на базен
Прв пат сакам да одам на одмор во турција со мм па ме интересира предлог добра туристичка агенција и добар хотел?
Па јас како што знам што ми имат кажувано блиски хотелите во Аланија се блиску ептен до морето што ги нудат по агенциите, дури имаат и поглед на море, а во хотелот има се тотално, јас да одам там повеке ке престојувам во хотелот отколку на плажа, има за спорт тенис, фудбал и сл. Има базено, пена парти, барови во хотелот и сл.