Здраво ако може да ми предложите хотел или регион за одмор во Турција во Септември со мало 3/4месеци бебе? И дали има некоја искуство со летот до таму со мало бебе?
Моментално за истото дискутираме дома. Малава е страшна плачка, ми е страв посебно за делот од аеродром до хотел Син ми минатиот пат на аеродром на враќање од Анталија качи 40температура ужас беше. Страв ми е со неа многу, на два ума сме..
Hello Dali mozi da mi preporacate hotel so 5 zvezdi ili spa resort all inclusive Da ne e mnogu daleku od aerodrom Antalija i kazete mi kakvo prevoZno sredstvo koristite za od aerodrom do hotel? Treba prethodno da si dogovoris ili ima na samiot aerodrom taxi/kombe sto mozes da platis i te nosat vo hotelot? Dali nekoj ima prestojuvano vo ovaj hotel Hotelot e so 5 zvezdi i gledam deka ne e mnogu odalecen od aerodromot so se se vkluceno ne e skap Ama ako ima nekoj neka spodeli iskustva
Ако идеш преку агенција и авионска карта и трансфер од аеродром до хотел и all inclusive се е во цената вллучено. Вака сам да идеш ваљда има комбиња или автобуси на аеродромот.
околу 10 е ако одиш со твоја кола ако одиш со бус со некоја од турите ке биде околу 25 со пат и ручек во хотел со 5☆ Исто и кај Клеопатра без пари е влез ама 10 е да се бањаш во тие води
Здраво, ме интересира доколку некој знае некој хотел кај што има добар nightlife во Турција. Обично хотеливе им се фамилијарни повеќе ако знае некој некое место каде повеќе има забави , журки за млади би ми било мило доколку сподели
Тие што биле во Турција летово а не се сеуште вакцинирани, дали само на одење или и за враќање ви бараат ПЦР тест?
@teressa Само за влез во Турција. @Seli20 негативен ПЦР тест не постар од 72ч. - сертификат дека си вакциниран најрано 2 недели пред влез во земјата - или доказ дека си прележал корона - кај матичната испринтано од мој термин потврда дека си имала позитивен тест не постар од 6 месеци. @Amelia Савана, Фибула, Аурора, Еуросава.
Забава за млади барај во Бодрум и Мармарис. Немам искуство со хотели таму, па не би знаела да ти препорачам, ама журките се таму.
Годинава сакаме Турција да ја посетиме…Се мислевме меѓу Аланја и Сиде ама мислам сепак Аланја ке биде поради тоа што имало повеќе за шетање со подобар ноќен живот.Е сеа сакам да ве прашам доколку хотелот не е лоциран во центарот како се оди до таму? Сакаме со агенција пошо со кола сами е премногу пат е сеа за посета на други дестинации како се оди има ли превоз нејќам цело време на исто место да сме би сакала и сиде да го посетиме и она the land of legends како се стигнува?
За дете над 2 год колку доплатувате? Во еуросава ми бараат 220€ за малиот. Изгледа за нас одмор годинава според понудиве под минимум 1000€ Анталија тешко
Искуство од одмор во Бодрум? Повеќето хотели се во Гумбет, како е таму? Има ли за шетање во Гумбет навачер, блиску ли е пешки до Бодрум за шетање или мора превоз, оти со авион ќе одиме, ако не е блиску ќе треба со такси. Што друго предлагате да се посети, да се види?
За авионот е тоа, се плаќа за деца над две години. Не е за хотелот, хотелите генерално се бесплатни за деца до 12 години.