Бевме со дм во хотелот пред 4 години. Јас бев задоволна искрено. Е сега не беше најлуксузно нешто. Ама беше сосема пристојно. Услуга, храна, плажа. Се ми беше убаво. Хотелот беше на околу два часа од аеродром, и како и повеќето хотели е настрана од градот. Имаше автобуси до таму, не се сеќавам за цена. Сепак имаш можност да прошеташ некаде и да не си 24/7 во хотелот.
Супееер! Морете мирно ли е или бранови има, да не е одма длабоко? Навечер за анимации што имаше обично?
Па не е многу длабоко, ама имаше доста бранови. Навечер ние најчесто бевме во барот на горниот спрат, пиење и музика. Само еднаш бевме на нешто како шоу, и една вечер имаше коктел забава организирано на плажа. Мислам дека сепак повеќето занимации се направени за деца.
Како што кажав има доста бранови. Мислам дека најголем проблем е влегубањето, кога сеуште си некаде до колена. Треба да бидеш доста стабилен за да не дозволиш да те врати на брегот, и да те залиса, што ми се случи двапати. Кога ќе навлезеш подлабоко е подруго. А онака самите плажи ми беа убави. Иако ние во хотелот имавме два базени и често времето го поминувавме таму.
Искуство за одмор во Сиде? Каква е водата, плажата, какви се цените, има ли навечер за шетање? Има ли крстарење до Кипар?
Добар хотел во Кушадаси и Кумбургаз ? Дали некој бил во Кумбургаз и како сте задоволни? Цените во Кушадаси се астрономски по 450 евра на Савана... пред 3 години беше 250
На Еуросава цените се доста повисоки од Фибула и Аурора. Конкретно за истиот хотел SORGUN AKADIA LUXURY PREMIUM e 3095e за 9 ноќи на Еуросава од 24.08, 1770е за 8 ноќи на Фибула од 25.08. Иста соба, ист број на патници, не знам зошто се толку поскапи. Цената од Фибула ми ја потврдија на меил, така да апдејтирана е.
Дали имате искуст оди некој од следните хотели во Кушадаси? Ayma Beach Resort 4* Blue sea 3* Flora suites 3+* Tecimen Ogerim 2* Ozka 3* Golden Gate Ekin hotel Minay hotel
Јас во Ozka презадоволни, чисто, пријатно, убав поглед, базенот топ. Појадокот стандард, зеленчук, варени јајца, сиренце, кашкавал, мармалад, маргаринче, маслинки и сл. Газдерицата многу пријатна жена. До чаршијата има не повеќе од 10тина минути пешки. Во близина имаше Bim и Migros. Е сега, од убавите плажи е подалеку, ама има долмуши комбиња што за ситни пари возеа. Плус, сигурно ќе ве организираат кој сака да оди. Не знам дали сеуште е Вардар експрес застапник. Ние кога бевме си имаше девојка од агенцијата и она не организираше. Ама, излетите се малку поскапи преку неа. Ако сакате да посетите било што, барајте ја Наџа (мислам дека вака се викаше жената, барај низ мислењата за Кушадаси има пишувано), има своја агенција, поевтино беше и можеш да се ценкаш. Мој предлог, читај на Trip advisor, јас вака го одбрав хотелот и не погрешив
Благодарам многу. За ручек и вечера дали надвор вечеравте? Скапо е многу? дали за вечерно време има шеталиште да се прошета и барови за пијачка нешто
Надвор или си купувавме по нешто од маркет. Ние бевме пред неколку години, беше евтино ама што и да купувате во лири плаќајте. Сега цените не знам како се. Лирата е многу падната во однос на еврото. Ама генерално храната е евтина. Ние кога бевме шишенце вода од 0.5 литри беше околу 5-6 денари во Bim. Тој е исто како наш Кам. Единствено пивото беше скапичко. Има и за шетање, покрај морето, пристаниште, чаршијата е големка. Ozka доаѓа на височко и има убав поглед на пристаништето. https://www.tripadvisor.com/Hotel_R...Ozka_Hotel-Kusadasi_Turkish_Aegean_Coast.html
Благодарам. Баш ми влези во око хотелов, само малку се мислам за на плажа како би било дека и од градска е далеку. Ама сепак мислам дека најмногу се исплаќа за разлика од оние од прво ред што се по 450€ а исти услуги нудат...
Би оделе до Турција без ол? Како ви оди математиката? Веројатно зависи од летот. Јас гледав хотели со добра цена за 6 ноќи а за 9 цени плафон.
Молам ? За каква математика ми збориш? Моите беа во ист хотел пред 3 години и платија 250€ од човек сега на савана е 400-450€ од човек истиот хотел. Што е ол? О Л? ????
All inclusive. На тоа мисли. И не знам реално како очекувате од пред 3-5 години и сега цениве да се исти евентуално поефтини, кога се е заминато у плафон.
Зборувам за Кушадаси, каде од секогаш било поевтино и сеуште има понуди од по 200€ со појадок и вечера...