@Annath толку ми е страв од летање што веќе не одам на одмор во Турција. Златна Грчка до кола, паузи си правиш, кафе на бензинска. Залче не зедов од сендвичите.
Дали некој бил на почеток на октомври во Турција (правам муабет југот, не околу Егејот или Кушадаси)? Какво е времето? Јас два псти во Мај и еднаш во Јули сум била и реков никогаш повеќе во Јули. Пеколни горештини значи да не се спие. И дали имате добар хотел во Сиде или Белек да препорачате?
Dali niz lokalnite prodavnici vo Alanya moze da se plakja vo evra ili samo liri primaat i kako e podobro?
Примаат и евра ама поубо ке ти е да си напрајш лири Турците се малку зафркнати и уште ако знаат дека си турист
Јас пред неколку години бев во Ayma. Хотелот е на 400 метри од Ladies Beach, и искуството ми е добро. Првиот ден ми дадоа соба што беше веднаш карши базен, музика и врева имаше нормално и мораше постојано да бидат навлечени завеси зошто се гледаше се во соба. Ги замолив и ми ја сменија собата без проблем, во тој дел беа коректни.Бевме на база на полупансион, 14 дена и за сите тие денови што бевме храната беше ок и не беше едно те исто секој ден (не беше толку голем избор како доле во Анталиски регион, ама не беше лошо). Веднаш до хотелот проаѓа комбе, води до град, на секој саат беше ли, не се сеќавам , цена беше околу 1 евро мислам по човек(може и помалку).
Zdravo jas i mojot soprug uplativme preku fibula za Vo Turcija vo Side za na 5 ti avgust(7 dena) Dali ima nekoj iskustva od Heaven beach i resort hotelot ? Bidejci prv pat odime I dali ste zadovolni od Fibula travel? Pozdrav
Momentalno sum vo Alanya preku Fibula i preubavo si pominuvam. Side ni bese popatno i tamu ostavivme del od grupata vo nekolku hoteli. Na prv pogled bea ubavi i grandiozni no povekje ne bi znael da kazam. Agencijata mislam deka nema utka bar za mene, ova mi e tret pat so niv i bez greska e. Poz
Кушадаси е топ за млади, факултативните излети Памук кале, Ефес, куќата на Богородица, Аквапаркови, вистинско доживување, плажите се исто убави, центарот на градот и пристаништето, шопинг, топ дестинација за млади од се по нешто
Da mislam na hrana vo restorani, pa dobro mislev na nekoja druga plaza primer sto ne e privatna na hotelot cisto za promena
Здраво за 2 дена одиме во Кушадаси. Прв пат патуваме во Турција. Би сакала некој што бил последниве 2 години да сподели искуство. Ме интересира како се плажите и која би ја препорачале за млади, исто околу плажите ме интересира дали има можност сам да си понесеш лежалка чадор или мора да плаќаме лежалки на сите плажи и како се движат цените на лежалките. Исто доколку некој би сакал да пише како се цените на храна, пијалок и цигари бидејќи сме во хотел само со појадок а и не знаеме дали да носиме цигари од овде. Друго што би сакала да знам е за превоз до плажите, цена, дали има редовно комбиња/автобуси.Ние ќе бидеме сместени во центарот. Доколку некој има предлог за нешто интересно да се посети и види исто така би ни било од корист. Читав многу и за менување на пари, каде е подобро во банка или менувачница или исто му доаѓа. Секое искуство е добредојдено во врска со кафиќи,дискотеки, тури, плажи и сл. Би благодарам однапред
Во кој хотел си? И јас сакам Аланија преку Фибула. Брат ми лани беше во Сиде преку Фибула, исто презадоволен.