Крај на август. Водата е ептен топла, а времето исто, сонце цело време. Ние во Аланија облаче не видовме. Лани бевме од 28 август до 3 септември. Оваа година ќе одиме од 23 до 30 август.
Дали некој летал со SunExpress преку Фибула и може да ми каже во врска со багажот. Ме интересира дали куферот освен што треба да биде со тежина до 20 кг дали треба да има некои посебни димензии односно да задоволува посебни стандарди ( дали ги мерат во висина и иширина на Аеродром ) и за рачниот багаж дали е дозволено да се носи ранец до 8 кг и женска ташна? Ви благодарам
Само тежина се мери. Мојот беше секако до 8кг, можев да го качам со мене, ама го пуштив поради козметиката, не ми се купуваше мали пакувања. Мислам дека димензии не мереа, имаше луѓе и со торби разни димензии и со куфери големи и колички за бебиња. Јас плус носев мала ташна за пари и пасоши, а дечко ми носеше плус и ранец и слободно го качи горе.
у потесен круг ми се овие два хотели ако некој бил и има искуство би сакала да го сподели ALAN XAFIRA DELUXE се наоѓа во Алања JADORE DELUXE HOTEL овој е во Сиде
имам еден маанаџија маж ептен прибирлив коа е у прашање храна Да не знаеш каков е хотелот у тој правец има избор
Alan xafıra ımam ıdeno 2021, ubav ogromen resort no bash hranata ım bese nekako se ısta.. Plazata e podaleku peskı a ıma prevoz koj ve nosı do plaza. Se na se povtorno ne bı otısla vo toj hotel.
Дали некој бил во овие хотели - Rios Beach hotel - Rios Latte Beach hotel - Bone club SVS hotel - Galaxy beach hotel - Mysea hotels Знам дека не се луксузни но ме интересира хигиената? Како сте задоволни? Плажата и водата во Кемер какви се? Доколку имате друга идеја за хотел слободни предложете, сакаме околу 1000-1200€ да е.
Јас резервирав во Pine house во Кемер. Не е луксузен, не е ресорт, 4 ѕвезди, ама има многу добри коментари на нет. И за хигиена, што ми е најбитно, и за храна, за персонал. Разгледај, Фибула го има. Од 23.8 ќе одиме, ние плативме 1148 еур.
Не, пршетавме местото каде што е лоциран хотелот, ќерка ми преку ден не даваше да мрднеме само водата и беше во глава ,а навечер рано заспиваше преуморна.
Преку ден ние бевме од 21 до 27 мај ептен ни се погоди само два дена беше без сонце ама топло околу 29-30 беше вообичаено температурата баш кај базенот имаа како информација да врти за температурата Навечер да беше ладничко за деца обавезно по долги Пижами по долги не облековме а имавме понесено
Здраво. Ме интересира дали се убави плажите во Аланија, дали се песочни и дали се плитки како за со мали дечиња, знам секаде е различно па би сакала да споделите хотел каде сте биле и накратко ми опишете каква е плажата... Благодарам
И Аланија и Сиде каде што сме биле , плажите се песок со ситни камчиња мешано , а морето е одма длабоко.
Ние бевме на Клеопатра, убава, песочна, ама морето е брановидно и длабоко доаѓа за некој метар. Не е како во Грција, Калитеа пример сум била, плитко е.