1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одмор во Турција

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од sarah.key, 6 мај 2010.

1. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.859
    Допаѓања:
    4.622
    Јас па 10 дена во ресорт ќе пукнам, 7 ми е таман на граница, на 8миот би почнала да кукам за дома :D.

Ужас, со цениве на Сејшели поевтино ќе поминеш. Мене искрено не ми вреди Турција толку, мислам дека веќе нема да одам ако продолжат вака со цени.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Хаха јас па да имам пари би седел месец дана, уживам без обврски за дома, само да одмарам.
    Египет не сакам со деца, па плус јадењето таму не можам јас да се вклопам во тоа, све се многу поинакви од нас.Турска барем е многу чисто и све е многу вкусно.

На mssuniquee и Mucika им се допаѓа ова.
  3. sofiiija

sofiiija Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки

Дали некоја од вас има престојувано во хотел Јustiniano club park conti во Анталија да сподели искуство?

4. Gavgamela

Gavgamela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Драги жени, дали некој има престојувано во хотел Selectum Family Comfort Side и какво искуство имате?
    Ако може некој предлог за хотел кој има директен пристап до песочна плажа и занимации за мали деца.
    Никогаш не сме летувале во Турција и искрено не знам кое место има песочни плажи и е топло во почеток на јуни.
    Фала ви однапред, многу би ми значеле одговорите.

5. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    102
    Годинава сакаме во Турција. Гледав да си резервирам сама преку expedia, all inclus.со хотел +лет. Меѓутоа нема понуда да изберам со вклучен превоз од аеродром до хотелот. Вие што имате одено, дали лесно може да се најде превоз, чекаат ли пред аеродром такси, бус. Искуство ве молам. Прашувам за Анталија.

6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.962
    Допаѓања:
    134.808
    Види дали имаш опција за превоз со additional charge.

7. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.388
    Допаѓања:
    7.970
    Има такси пред аеродром и тоа многу.
    Ние со Фибула 2 пати одевме и тој трансфер е организиран, ама може и вака да се најде.
    За цени не знам, зависи каде ќе сте.
    Инаку, има и метро од аеродром до главна автобуска во Анталија, па од таму да продолжеш за Кемер, Сиде со автобус, ама така е повеќе малтретирање.

8. Dea0709

Dea0709 Нов член

Се зачлени на:
    16 април 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво драги жени. Уплативме одмор во Турција на почетокот на Јуни. Ќе одиме со бебе што тогаш ќе има 9 месеци. Досега сами одевме во Турција со маж ми и сум презадоволна. Сакам да ми кажете искуство со деца? Дали сте зимале каши од тука и колку? Ако земам каши,ужинки, лино смоки и сл како ќе биде на царина? Има ли во хотелите храни за бебиња затоа што јас не памтам? И други искуства со деца под 1 годинка. Најмногу ме мачи како ќе бидеме со храна. Ви благодарам

9. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    zdravo,

Jas koga kjerka mi imase 7 meseci bev vo turcija, i prekrasno si pominavme, jas go doev isto taka vo hotelot kaj sto bevme imase bebeski kasi, ima specialno detska hrana.Sega zavisi kade i vo koj hotel, ama mislam deka sekoj bi imal za deca .Bi ti preporacal samo poblisku do aerodromot zasto malo dete maltretiranje e posle poletuvanje so avtobus da patuvas daleko i za tebe i za deteto.Kaj imate rezervirano vo koj hotel i vo koj region?
    Ubavo da si pominete,

На Dea0709 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dea0709

Dea0709 Нов член

Се зачлени на:
    16 април 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ti blahodaram se nadevam dobro ke pomineme.
    moeto e na adaptireno mleko toa ke zemam sekako.. jas neznaev dali ima hrana i kolku i sto da zemam zatoa sto do togas neznam kolku i sto ke moze da jade(prvo dete mi e uste neznam ) ke odime vo Side. hotelot e na saat vreme od aerodromot, mnogu e i toa me plasi no gledav da bide na plaza i normalno da mi odgovara na cenata. Obicno nemame problemi so patuvanje, ne e placlivo i spie, no ke videme kako ke bide kako prv pat so avion i avtobus do hotelot. Ja izbrav Turcija zatoa sto Grcija mi izlevase isto vo pari a nema da uzivam ke treba da mu pravam jadenje sekoj den i na nego i na nas a taka barem za nas ke skratam i poveke ke uzivame ke se banjame i gledeme

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Martinka bt

Martinka bt Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    536
    Vo koj hotel imate uplateno za side?

12. Dea0709

Dea0709 Нов член

Се зачлени на:
    16 април 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Horus Paradise Luxury :)

13. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    Како се цените во Бодрум оваа година?

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Предлог место во Турција за млад пар? Агенција? Со авион*
    Никад не сум била. Кај е најубаво?

15. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.754
    Допаѓања:
    17.581

Зависи што сакате. Ние бевме Сиде Adora Calma Beach Hotel само за возрасни е, нема топогани, нема триста базени и занимации. Обично се парови претежно германци и чеси. Има еден базен хотелот, на сама плажа е. Не е она типичен хотел, хотел. Туку собите се како куќарки. Има 3 вида на соби во 3 реда се. Првиот ред се соби со сопствено џакузи надвор, вториот ред се соби со балкон огроомен и поглед на море и третиот ред се соби со балкон, некоја гледа на море некоја не. Не е баш во градот на некои 5-7 мин од хотелот има автобуска и имаш автобуси да шетате низ град. Или да изнајмите кола можете во хотелот. Ние бевме пееку фибула. Не знам што те интересира, прашај ке ти кажам. Ние бевме преку фибула. Од организација сме презадоволни.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.775
    Допаѓања:
    53.108
    Adam i Eve 8) Cirni go :D
    A od iskustvo Lago :)

На Feminka22 и Carolin. им се допаѓа ова.
  17. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.388
    Допаѓања:
    7.970
    2 пати бевме со Фибула. Аланија 2022 и Кемер 2023. Преубаво си поминавме. Кај и да одбереш, Турција е прекрасна.
    Ramira Joy Аланија, хотел во град, близу до центар.
    Pine House во Чамјува, близу Кемер. Не беа ресорти, со по 1 базен за возрасни, 1 за деца, ама беше чисто, храна супер и љубезен персонал. Провери ги на Фибула, нас не чинеа околу 1200 еур за 2, 6 ноќевања, крај на август бевме.

На Feminka22 и Carolin. им се допаѓа ова.
  18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.754
    Допаѓања:
    17.581

Леле колку го меркам тој Лаго од лани трудна дур бев. Годинава сегде појдов цела мапа ја свртев со море што е и на крај ништо нема да направам ке се брчка бебо у базен :?:

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.775
    Допаѓања:
    53.108
    Lago e vrv navıstına. Od sekoj asptekt.
    I nıe godınava ne znam kaj da ıdeme.. Plus cenıte mı se cınat epten se poskapenı..
    Za Dubaı mı dadoa mn poeftına ponuda nego za Antalıja. Ama pa so deca sum..

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.754
    Допаѓања:
    17.581

Знам, затоа и ние се мислиме. Ептен се цениве у вис. Не ми се трга за под 10дена со бебе, а за толку е баш соле а турција годинава

На Feminka22 и mssuniquee им се допаѓа ова.