Женски предложете ми добар хотел во Сиде или некое друго место каде плажата е песочна од ваше искуство
Здраво, какви се плажите во турција , дали се сомпесок и дали морето е мирно и плитко.. Прашувам бидејки тие што се нжбиле за алл инклусиве кажуваат дека оретежно во хотелот на базентот биле, а јас би сакала и на плажа...Ваше искуство и кое место е најдобро
Ние лани бевме во Сиде и нас така ни зборуваа но плажите се песочни, убава е водата ама за дллабочината не се сеќавам
За во кое место? Во Сиде плажите се песочни, а водата е топла и некои денови матна. Бар јас кога бев (август и септември).
Зависи каде си сместена. Турција излегува на 4 мориња и на сите е различно. Најди го местото кај што планираш да одиш на google maps, види кај излегува па гуглај за морето или за самото место.
И на мене сите ми кажаа дека во Турска морето е многу лошо па се помирив со тоа да се бањаме цело време во базенот на хотелот, но воопшто не беше така морето беше преубаво и водата претопла. Ова е Сиде.
Nema podobar, lani bev i planiram i ova leto da odam vo istiot. Cisto, ubava hrana, bazeni cisti i golemi, sobite preubavi
е баш се радувам, ние одиме 17ти септември и имам големи очекувања. Видов дека е на енкои 5-6 км од Сиде, дали има јавен превоз, дали сте оделе до Сиде како се стига освен со такси?
Здраво жени, пред неколку месеци барав мислења за Сиде и ЕТЦ Травел, па да споделам мое искуство. Од агенцијата сме презадоволни, лесни за контакт и средивме се online. Немавме никакви проблеми. Бевме сместени во хотел Selectum Family Comfort Side, локацијата супер, директно на плажа, песочна, водата чиста, што искрено се изненадив бидејќи слушав само негативни коментари за водата, почеток на јуни а супер за бањање, топла. Храната ок, забава за деца секој ден различна и предобра. Единствено чистотата на собите можеше да биде на подобро ниво, но и тоа не беше страшно. Можеби некому ќе помогнам со искуството. Поздрав и убав ви ден.
Здраво, дали може да ми предложите агенција(од која сте задоволни)која организира одмор за турција за од септември? По можност да има превоз со авион. Ви благодарам.
СТАФ, Фибула, Сава... Генерално сите агенции што нудат одмор во Аланија, Анталија, Бодрум, понудите им се авионски.
Здраво баш ми е мило! И ние закажавме со 2 и пол год детенце за во септември во истиот хотел Ме интересира дали може да се изнајми количка за деца од хотелот? Нема никаде на страница а сме изнајмувале од други хотели без проблем.
Здраво на сите Дали некој знае во Аланија дали има добри екскурзии и дали има инста или некој контакт?
Да не била некоја членка во side crown palace? Споделете и искуство во сиде општо,дали во хотелите со ултра алинклузиве со белезицата што ти ја даваат имаш можности да се бањаш у внатрешен базен,сауна да користиш? На плажа смееме да јадеме сегде и во лобито кај базен?Дали надвор од хотелот можеме негде да одиме како во ресторан па да прошетаме негде ? Прв пат одам ваму и не знам како е.
Дечки, како да направам за млеко. На АД и тетрапак сме моментално. Бидејќи сметам дека ке е проблем да мкнам цел пакет, а ке неможам да го погревам, да носам само ад. Ваши искуства, прв пат Турција со дете.
има и агенции што ти носат и земаат од хотел количка транспортер 5-8 евра од ден си закажуваш колку дена што и од каде.. ама од хотелите е поевтино зависи ако имаат немам носено со авион кога сме патувале, кои се процедурите?