Одмор во Турција

Discussion in 'Патувања и одмори' started by sarah.key, May 6, 2010.

1. Нефертити 1000

Нефертити 1000 Нов член

Молам искуство цени од оваа година за храна во ресторани и улична храна општо во Кушадаси,Аланија,Сиде,Бодрум и слични популарни летни дестинации во Турција 2024

2. jance

jance Истакнат член

Од Фибула само инфо добив дека може количка само чадор систем да биде и не се доплаќа.

lillypad likes this.
  3. Flowerr12

Flowerr12 Активен член

Здраво! Дали бил некој годинава или претходнава година во Кумбургаз? Како е со цени и до плажите? Ќе бидеме сместени во хотел Гранд Голд преку Ескејп Травел.

4. lillypad

lillypad Истакнат член

Прашавме сега во агенција, ни рекоа со количката за дете да одиме до авион и таму ќе ни ја земел некој пред качување и на излегување ќе ни ја даде. Ако сме ја чекирале за доле ќе ни ја врателе искршена :D

Има некој искуство со ова?

5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Немам искуство, но тоа е стандардна пракса при патување со авион, секогаш, било која компанија. Количка НЕ е багаж, има обележано место пред влегување во авионот кај што се оставаат бебешки колички (и инвалидски), потоа веднаш кога ќе излезете од авионот ќе ве чекаат. Никако не чекирајте, ќе бидете упатени на аеродром што и како.

6. jance

jance Истакнат член

Ооо решете ми ја направија. Ние си знаеме какви маки тргавме со енергично дете во голем ресорт, на 2ипол текала гуравме.

7. jance

jance Истакнат член

Bdw, чекирање доле беше само налепница што ни дадоа. Фино лепо пред врата на авион ја оставивме. Е а како ја превземавме е друга прича. Сега се молиме дека ке ми исплатат оштета. За враќање надвор пред авион ја шибнавме, ми беше сеедно у каква состојба ке ја најдам.

8. MissAlena

MissAlena Популарен член

На главната улица има автобуски постројки, поминува мини бус, евро и пол беше во еден правец до Сиде.

9. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Девојки ве молам за предлог за хотел, одам со 2 годишно дете.
    Сакам убаво море и песочна плажа, чисто и солидно јадење, никаква екслузива и базени не ме интересира.
    Многу интересно е што сакам да одиме од петок, за 3-4 дена, па би требало брзо да се одлучам.

10. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Ramira Joy во Аланија, во близина на центар. Не е ресорт, убав градски хотел, за јадењето и чистота немам коментар. Се е како што треба. Плажата е малце подалеку, ама редовно има комбиња. Убава е плажата, морето исто, ама попладне знае да биде брановидно.
    Види на Фибула го имаат ако одиш преку агенција. И види на нет, добри критики има. Јас бев 2022 август.

11. unicorne

unicorne Истакнат член

Здраво, да споделам импресии од нашиот одмор во Well Palace Side.
    Бевме во сопстевна организација бидејќи беше доста поевтино за разлика преку Фибула. Авионски карти си купивме директно од Пегасус и резервиравме директно на страната на хотелот. Транспортот од аеродром до хотел и обратно го организиравме преку 724transfer.com i bizimtransfer.com со претходна резервација. Тоа се минибуси кои превезуваат max 10-15 луѓе.

Од хотелот сме многу задоволни, чисто, собарки секој ден чистат и менуваат пешкири дури и постелнина ни заменија и се фини. Сите луѓе во хотелот беа услужливи и фини. Хотелот има два базени и тобогани, а плажата е на 7мин пешки или на секои 10мин со комбе кое вози. Плажата широка со сенки, уредена, чиста и се служеше ручек и на плажа.

Храната генерално многу вкусна и многу избор, се сервираја по пет оброци на ден, три главни и измеѓу. За вечера имаше некогаш и тематска храна како суши, италјанска или пak турски специјалитети.

Имаше многу и млади парови и фамилијарно и пензионери. Секоја вечер се организираа навистина добри забави, бинго, традиционална вечер. Има тим задолжен за анимирање и во текот на денот има гимнастика, водена гимнастика, пикадо, пинг понг во хотел или пак одбојка на плажа. Има хотелот сауна и соба со водена пареа нудат и масажи, но беа скапи, нерални цени за македонски стандард.

Хотелот е на некои 5km од градот Сиде и има минибуси кои цело време поминуваат картата е 1,5е во правец. Ги има до полноќ.
    Ние прв пат бевме во Турција и многу сме задоволни препорачуваме.

Aschenputtel likes this.
  12. Aschenputtel

Нема утка со Турција.
    2 пати бевме, презадоволни. Ама, преку агенција. Не е лоша идејата да се провери и вака како што сте направиле, дури и маж ми исто спомна за наредното лето, здравје.
    Летот со Пегасус директен беше или меневте авион?

13. unicorne

unicorne Истакнат член

Директен беше, сезонска - летна линија има по два дневно од Pegasus и Sunexpres барем оваа сезона беше така.

Alex.T and Aschenputtel like this.
  14. Aschenputtel

Дали некој бил на одмор во Анталија во јуни? Поточно Сиде?
    Дали е топло за бањање? На нет пише водата околу 24 степени.
    Ќе одеме со 1г дете, па дали јуни или септември.

sani99 likes this.
  15. Anie93

Anie93 Популарен член

ние бевме накај 20ти Септември, времето беше топ

Aschenputtel likes this.
  16. Easter

Easter Истакнат член

Сме биле и Јуни и Септември . Времето е супер ама морето е потопло во Септември .

Aschenputtel likes this.
  17. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Некаде од 12ти јуни, не памтам дали 10 или 14 дена бевме, баш во Сиде и последните денови при крајот беше прежешко не се дишеше, а до тогаш и водата беше супер, топла и пријатно беше.

Aschenputtel likes this.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Прва половина на јуни, бевме во Белек, претопла беше водата, дури и премногу за мој вкус, ама јас можеби не сум репер, оти сакам поладна вода за бањање. Турција е најубава во јуни и крај на септември, барем тој регион.

Aschenputtel likes this.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Ние бевме почеток на јуни и беше топло времето а водата не баш.
    Кај нашиот хотел беше многу длабоко и ладна водата. За дете од 1 година не би препорачала.

Aschenputtel likes this.
  20. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Најдобро е септември кога водата е сеуште топла. Во јуни нема да биде водата топла за детето.

Aschenputtel likes this.