Моите се 5 и 2г, авионска карта оди во цената, за хотел искрено мм финансира и не знам ама како и да е за двете минимално се плати вкупно авио+хотел . Ние резервираме преку агенција со вклучен авион, превоз до хотел и хотел секако. Поздрав од Кемер моментално сме тука П.С Белек беше поубаво
Preku koja agencija ste? Pisi nesto podetalno mojte ke bidat togas dve 15m i eden golem decko od 9g. Nekako epten mi doagja za bebinjata ili ja neznam da najdam ali 3000€ mi e premnogu
Prevoz i smestaj za 5 osobi dve vozrasni i 3 deca . Poima neam se sto imase transver od do hotel jadenje all inkusive mislam. Na fibula gledav. https://www.fibula.com.mk/search?sId=853b40ed-0953-4b59-971a-ef561dc69711 eve sega sakam da cekiram se veli proizvodot ne e sostapen. Ili nesaka neznam ja da se snajdam na ovie mkd strani.
Neznam za kolky nokevanje ama ako e na.primer so 7 nokevanje all in ne e skapo, so ogled deka idete vo Juli/Avg
Толку се цените, дури и повеќе, за 6 ноќи јули август, со превоз во алл инкл. Попусти со early booking има во јануари тогаш е најисплатливо да се букира. Ние така правиме и ни доаѓа како на рати да плаќаме неколку месеци.
Те читам дека Германија живеете, ab in den Urlaub имаат убави понуди, и лани и сега ние од таму резервиравме. Како опција ви ја давам и Португалија, ние не сме бидени ама комшии имаме и се презадоволни исто имаат алл ин и за деца тобогани исто и Шпанија. Чим од Германија летате имате избор повеќе
Ќеодиме мк имаме 5 недели одмор маж 3 недели и сакавме од таму да летаме ако не др останува у октомври кога че е есенски распуст.
Godınava e preskap, mıslam bese okolu 1200e po osoba Imase na Eurosava objaveno I nıe se mıslıme pak za Lago no cenıve se stvarno premnogu za semejstvo..
Ne znam navıstına ıako Antalıja nı dosadı vekje, ne e loso za Bodrum da se vıdı Jas se mıslam da ıdam do kosovskıte agencıı, ımaat pogolem ızbor na ponudı vıdov ımaa ı za Spanıja .. Pred mesec dena od tamu otıdovme za Dubaı ı nı ızleze duplo poeftıno od tuka. Bas ke spodelam
Оваа година значи ептен е покачено. 2023 беше поскапо од 2022, а брат ми беа 2021 во ресорт, за 1200 еур двајца. Ама, уште беше корона. Сега барав прва линија оти со бебе 15 месеци ќе сме, сакам септември и плажата да е блиску. Под 1800 еур не се наоѓа и тоа пак со оцена 4 од 5 и некои лоши коментари. Ептен подобро над 2000 еур. Има избор и поефтино, ама да сме сами не ми смета и подалеку плажа, ама со дете не. Ама, кога ќе ми текне дека брат ми платија 1000 еур само доручек и смештај во Грција некаде Врасна, Паралиа, немам поим, плус пат, плус оброк ручек/ вечера, плус онака трошење. Пак нема да е под 1500 еур. Во Турција бар ќе одморам ко човек.
Едно скапано студио (кревет до кревет и тоа стари некои плус решо) во селцана во Грција што не е реновирано 40 год., категогија ш, што не би ни требало да се рачуна за простор за одмор ова лето е околу 120-150 ноќевање зависи од местото. Така да ол инклузив во хотел со 5* во Турција, со лет, превоз и да одмориш ко што треба за 2000-2500€ не е многу. Истите пари ќе се потрошат и во Грчка, а мрцварење и неудобност колку сакаш. Башка и лежалките се плаќаат во Грција со конзумација од 40€ нагоре. Одморот треба да е одмор а не замор со влечење торби по плажи, готвење, па затоа тоа што го нуди Турција а и Тунис и Египет е 10 пати над тоа што го нуди Грција, а цената на крај е тука некаде.
Пред 3г Грција all in 5* као само хотел 2500 башка авио карти и превоз до хотел-аеродром да на крај собите на букинг сликите и во живо немаа врска, а важи за топ хотел на Крф као, остарени не ни планираат да ги реновираат. All in, а уствари принцип полн пансион ако пропуштиш некој оброк свири си немаше измеѓу за јадење. Пишеше игротека тоа 5 моливчиња, од тогаш рековме со мм наша нога Грција не стапвит. Секој според буџетот така и ние ама ако веќе споредиме цените и понудите па не споредливо е. Јас после Турција не можам да се зеам себеси дома кога ќе се вратам. Е сега, од хотел до хотел има разлика и Турција ама како и да е вреди.
И ние се мислиме помеѓу двете опции, Грција или Турција и дојдовме до заклучок дека во Грција хотел со полупансион + изнајмување на кола од Мк + трошоци за пат и плус за трошење таму ќе не чини исто како all inclusive аранжман во Турција со се' лет. Само мм вели дека на почеток на август кога ние планираме да одиме во Турција било многу топло и дека тој период не е за одмор со дете... има ли некој искуство од тој временски период воопшто како се температурите во Сиде, Аланија, Белек и сл..?
Avgust ne bı preporacala.. Nıe sekogas odıme pocetok-sredına na Juli ı top e vremeto ne e sparno. Avgust lıcno ne bı em e dosta poskapo em dosta sparno. Kemer samo e posvezo toa vreme.. Inache Antalıja za odmor e baş odmor. Plus sa so malı deca top. Se mı e tuka, navecer obavezno ıdeme na setanje. Iako samıte hotelı nudat aktıvnostı vo tekot na celıot den.. Od Lago navıstına bevme odusevenı, posebno hranata sı poracuvas od menı, ımaa predobrı zabavı navecer..
Секој збор ти е на место. Ретко кој се согласува со ова. Па кога ќе чујам уште од зима резервирале за по тие селата... Турција е незаменлива. Какви Грци? Моја нога нема стапнато од 2014. Не сум била во хотел, приватен смештај, не смота еден од агенција апартман, а всушност 1 соба ем кревети таму, кујна, маса, столови, а другата спална, купатило да нема кај да се свртеш. Па на крај тие старците не ни дадоа до тоалет да одеме кога излеговме со куферите.