Одмор во Турција

Discussion in 'Патувања и одмори' started by sarah.key, May 6, 2010.

1. DijanaElVi

DijanaElVi Истакнат член

Колку е сим картичката и од каде би можеле да купиме, оти прв пат одиме во Турција? Според сликата и внатре во водата се ситни камчиња.

2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Има само на почетокот камчиња потоа е песок.
    Картичка има во продавниците на телефонските оператори. Најблиско ви е шопинг центарот Alara Grand Bazar, одма спроти главната улица е. А лево без да ја преминеш улицата е Сохо Базар има и таму.
    На главната улица минува и автобусот за до Аланија, најисплатлива опција е за шетање. Од спротивна страна се чека автобусот за Манавгат исто многу убав град. Само од Аланија назад до Алара последен автобус има во 1 ноќеска, а од Манавгат во 10, зошто толку рано не знам, ама имајте во предвид ако одете, да тргнете порано.
    Ако сакате да искористите некоја од турите како шо е крстарење по Средоземното море, не одете турите што ги нуди агенцијата туку со локален оператор. Само за споредба истата тура што ни ја понуди агенцијата за крстарење беше 30е по човек и 15е за дете со локална агенција 20е и не се наплаќаше за дете.

DijanaElVi likes this.
  3. DijanaElVi

DijanaElVi Истакнат член

Значи продавници на телефонски оператори има во Базарите

4. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Има. Сеа ми текна имаа и во продавничката до хотелот картички, само различна цена беа т.е нешто поскапи.

DijanaElVi likes this.