1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одмор во Турција

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од sarah.key, 6 мај 2010.

1. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    5.449
    Ги разгледав аранжманите од неколку агенции за ова лето во Турција, алл-ин, Аланија, Анталија, Белек и Сиде, и цените од лани кои беа за 10 ноќи, сега се за 7 ноќи, а за 10 дена нема аранжман под 500 евра..
    И таа цена не е лоша за 10 ноќи со авион и алл-ин, само коментарот ми е дека се скокнати цените, и не само за Турција, туку и за Палма де Мајорка, Грција...
    Се е ап! :)

2. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Хотелот SELAY е лоциран на Lady Beach на околу 600m од плажа и 3km од центарот на градот. Располага со сопствен базен и собите се опремени со туш, WC, клима и ТВ.

Хотелот TOPALAN е лоциран во центарот на Кушадаси на околу 600m од градска плажа. Располага со сопствен базен и собите се опремени со туш, WC, клима и ТВ.

Хотелот TECIMEN е лоциран во центарот на Кушадаси на околу 600m од градска плажа. Располага со сопствен базен и собите се опремени со туш, WC, клима и ТВ.

ирена јас си најдов топ понуда ама гледам никој не се фали од Кушадаси.
    Јас обично сакам да одам во септември имам драстично низок притисок од сонце сонце бегам како од ѓавол ;(

Многу од агенциите низ Македонија ја имаат оваа понуда http://astraitravel.mk/?cat=60

Цената богами е смешна 109евра 10 НОКЕВАЊА СО ПОЈАДОК СО ВКЛУЧЕНА КЛИМА И ПРЕВОЗ
    Хотелот е со 2 ** но солиден е.

На ana-banana и irena-10 им се допаѓа ова.
  3. NiB57

NiB57 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    5
    Dali nekoj znae da mi kaze nesto vo vrska so hotelot Atli vo Kusadasi? I kako se dvizat cenite po restorani, na primer vecera, rucek za dvajca? Dali ima nekoj da mi preporaca nekoj restoran, imam slusnato deka ne e sekade isto, i deka hranata na nekoi mesta e katastrofa?

4. keti.kety

keti.kety Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    52
    Најпозитивни критики имам јас за хотелот Атли. Хотелот е лоциран близу центарот веднаш до него има маркет и комбенцата кој возат до плажата се на 2 минути од хотелот. Хотелот е со базен и услугата е ок, се има во негова близина има и ресторани за јадење, а цените не се воопшто скапи, слично како кај нас дури и поефтино.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. NiB57

NiB57 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    5
    A sobite kakvi se, pogolemi, pomali, cisti? :) Prv pat odam ova leto vo juli so decko mi, pa me interesira koja plaza bi mi ja preporacale, kade e najubavo moreto? Obicno site na ladies beach odat, a veruvam deka e guzva ne mozes da se smestis ko covek, i mozam da zamislam kakva e vodata necista na toa mesto bidejki kako sto razbrav najveke odat tamu...A lezalkite mi se nekako skapi, 7 evra, 15 liri za 10 dena 70 evra samo za lezalki nekako ne mi se davaat :) Dali postoi moznost da se zeme samo cador, zasto lezalka stvarno ne mi e potrebna i kolku e? I uste edno prasanje dali parite i vrednite raboti gi cuvavte vo sef ( za tie sto bile) ili ...? Uste nekoj ako bil vo hotelot Atli neka pise...pozzz najgolem :*

6. advokatce

advokatce Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Здраво! јас сум нова на форумов хехе па незнам дали има некој прашано за следново...со друштвото ќе одиме на одмор во Кушадаси, во хотел Тополан со 2** хехех е сеа слушнав некои критики кои позитивни кои негативни...ме интересира дали има некој од форумов одено таму или општо каков е Кушадаси...дали плажите се приватни ( во смислам не сакаме лежалки си иаме сопствено таму ствари ) општо нешо инфо онака .... хехехе... :D :D :D :D позз4е

7. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Исто и јас сум ептен задоволна од хотелот Атли ама буквално од се, на убаво место е, солиден базент и добра услуга, а и собите се убави

8. boomsleng

boomsleng Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    654
    Пред неколку години бев на одмор во Кушадаси. Бев преку агенцијата Савана со авион 11 дена полупансион во хотелот Минај, тоа е на Лејдис бич плажата.
    Овој хотел кој ти го напоменуваш не ми е познат. Инаку колку за твоја информација Кушадаси е брдовито место, има повеќе плажи, но ние најповеќе престојувавме на Лејдис бич плажата бидејќи и ни беше најблиску до хотелот каде што бевме сместени. Времето е доста топло во Кушадаси, морето е мирно претпладне, но пак затоа е доста немирно и брановито после 15 часот попладне.

На advokatce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. NiB57

NiB57 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    5
    Eve tuka imas komentari za hotelot od lugje sto bile http://www.putovanja.info/hoteli/turska ... palan-8103, mislam deka ke ti pomogne ima dosta mislenja pozz :*

На advokatce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    Samo da znaes kako e.. uff
    Sega vo momentov razmisluvav kade bi sakala da bidam i iskreno tamu :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

11. ikelence

ikelence Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Kushadasi e mesto kade ako ednas si bil ke sakas pak da se vratis. Jas bev pred nekolku leta tamu vo "Barish Apart Hotel" ne znam dali ima ponudi sega za tamu, no pretezno hotelite sto se so 2** se nekako uredeni da se cuvstvuvas kako doma. Plazi ima mnoguuuu mene licno najmnogu mi se dopadna plazata Lost Paradise koja ne e premogu golema, no vodata togas tamu bese najcista. Lezalkite i cadorite gi plakavme no po mnogu pomali ceni bidejki koga kazes deka si makedonec cenata vednas se snizuva i sekako ima premnogu cenkanje sto bese navistina zabavno. Za hranata nemozam mn da komentiram mislam deka e individualno no ne bese mnogu losa i togas ne bese skapa. Domakinite se mnogu gostoprimlivi taka da ne se cubstvuvas deka si vo druga zemja. Ednostavno preubavo eeee..... Sakam pakkkkk :)

12. Keryy

Keryy Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    дали можеби некој о вас ќе оди летово во Бодрум и дали знае некоја интересна понуда, која вклучува превид директоно до бодрум без прекачувања/
    а од вие што сте биле дали би препорачале, и дали ќе ми кажете како се движат цените?
    фала поздрав :*

13. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Бил некој во Сани Хил или Течимен хотелите во Кушадаси? Ако да, кажете ми како сте задоволни подетално :)

14. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Провери во Савана ако имаат сега таква понуда, бидејќи не сум се заинтересирала за оваа година сеуште што имаат. Пред неколку години летовите им беа до бодрумскиот аеродром, па од таму ги разнесуваа туристите и до Кушадаси и Мармарис и нормално до Бодрум ама Бодрум си е таму, а до другите места има 2-3 саати вожња. Инаку Бодрум е поскап во споредба со другите 2 места ама е многу убав и нема да згрешиш ако отидеш само да најдеш убав аранжман и некоја феминка ако има нешто конкретно да препорача ако била во скоро.

15. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

На Савана понудите и се со сопствен превоз :( . Цените не се скапи на понудите ама со сопствен превоз, и кој е спремен на 14 часа возење :?:

16. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054

ЈАс сум била во Сани Хил, лани.
    Убаво , пристојно, како хотел со 2 **. Собите не се големи, мали се и во самата соба имаш вц, со пвц врата преградено. Имаш и тераси, а и клима во секоја соба.
    Не е луксузно,но за парите се исплаќа. Секое утропојадокот е ист(краставица, домата, маслинки, млечен намаз, путер,мармелад, леб и турски чај).
    Блиску е и до центар и до Лејдис Биџ(всушност доаѓа на средина) кога ќе излезеш на главната улица на десно е плажата по долнината, а на лево по другата удолница , па пак лево е центарот.
    Има и базен во дворот,не е голем, но добар е за забава со друштво,а и лежалки има.
    Газдарицата е за пофалба, многу е забавна, друштвена. Лани имаше едно друштво кое си одеше денот кога ние стасавме, па им правеше журка, се играше трбушен плес, многу пријатна жена и достапна за решавање на секаков проблем

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Ај некоја феминка, ако ѕирнала убава понуда за Бодрум и јас сум заинтересирана, за авион и алл инк... Аманте помагајте, дечко ми е против Турцијам а јас многу сакам, па сакам да излезам со некоја јака понуда :)

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.107
    Допаѓања:
    112.665
    За жал годинава малку агенции нудат квалитетен аранжман за Бодрум. Јас сакам да одам годинава таму, мислев од овде некако да се организирам ама сепак ќе си одам изгледа преку Истанбул, и од таму Бодрум. Се ќе се средам преку нет. Без агенции.

19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Разочарувачки слаби се годинава за Турција аранжманите. Од тој дел кај што се Бодрум, Мармарис и Кушадаси скоро сегде единствено се нуди Кушадаси со автобуски или сопствен превоз. Штета што нема чартери како пред некоја година, поголем избор на хотели и ги имаше сите места за избор. :(

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.107
    Допаѓања:
    112.665
    Се согласувам, Искрено се чудам зашто кога сега барем со турскиве серии ќе имаше навалица за одење.