Одмор во Турција

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од sarah.key, 6 мај 2010.

1. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.391
    Допаѓања:
    1.454
    Ние минатата година бевме во руби и да ти кажам од сите што досега сме биле нема анимации за деца како другите. Најмногу од сите имаше за децата анимаци тобогани , навечер програма све Rixos Sungate Kemer, i Spice Hotel Belek.

На Travertino му/ѝ се допаѓа ова.
  2. malinnnnnna

malinnnnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    18
    Zdravo, kakvo vi e iskustvoto so plazata okolu Side?

I dali nekoj ima iskustvo vo

Club Calimera Serra Palace, Side?

3. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    312
    Здраво. Дали е дозволено да носам по некој кроасан или бисквити за децава во авион, летот ни е касно во 3:20 од Скопје за Анталија, но дека идеме од Охрид некаде кај 21ч ќе тргнеме, ќе спијат сигурно во кола па да не им се пријаде во авион, некаде прочитав дека може, сепак искуство???

4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.454
    Допаѓања:
    26.916
    Може јадење, пиење нема да ве остават ако се помали од 2г.

5. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    312
    Пиење и онака не планирам, ке им земам вода само горе после скенер, инаку 6 и 4години, благодарам :)

6. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    312
    Имам уште неколку прашања за оние кои биле на одмор во Аланија, поточно местото Okurcalar. Патуваме на 14.06 со две деца 6г и 4г.
    Дали да им земам на децава по некое тренерче тенко за навечер или топло е нема потреба, дали да им земам сандачиња за шетање навечер или може и со патичиња (живееме во Охрид и сандали никогаш не носиме дека со патики не ни е жешко), дали има ноќе комарци? Засега ова ми текна да прашам, ако има нешто друго пак ке пишам :)

7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.820
    Допаѓања:
    323.913
    Во моментов сум тука, за навечер обавезно дуксер и патичиња.
    И за јули важи.
    Наутро за на доручек и за на ноќните детски и забави за возрасни, не е на одмет да се има.Не дека 19 степени значат ладно, ама сепак деца се, големите температурни разлики знаат да ги размрсулават.

На Scorpion91 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    3.094
    Искуство со Explora Travel?

9. Vedraaa

Vedraaa Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    48
    Здраво дали се наплаќа авионска карта за дете од година ипол за турција?

10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.820
    Допаѓања:
    323.913
    За дете до 2 години е бесплатно, но имам чуено дека сепак се плаќа околу 10-15% од цената на билетот.
    За Турција се лета со Санекспрес, пиши им меил, ќе ти одговорат.Сепак секоја авио компанија си има своја политика.

П.С.
    Цената на повратен билет е околу 200 евра, ако нешто ти значи.

На Vedraaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cvetceto20

Cvetceto20 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2020
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    43
    Планираме одмор во Турција почеток на Јули, со 3 годишно дете, предложете ми ресорт солиден на цена, базентите не ми се многу битни.
    Убава плажа и ноќни прошетки

12. lucky ❤️

lucky ❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Devojki ,

Sto imate letano so avion za turska imam prasanje za vas
    Se mislime so godini ama nekako se se odvrakame od turska samo radi idenjeto so avion i 2ta se plasime mada mazeto poveke
    Slusame razni prikazni deka avionive bile kako kamioncinja celi se tresele..
    Spodelete iskustvo ako ne vi e problem vie sto ste letale dali e tolku mn strasno ili samo na trganje e problem

13. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    10.943
    Јас поминав супер со авион за Турција, но една моја пријателка истото го кажа дека авионот бил многу лош...

14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.170
    Допаѓања:
    19.124
    Страв е страв.

Конкретно мене ми беше престрашно, а авионот беше топ, немаше турбуленции, ептен мирен лет. Маж ми и синчето уживаа.

Мој став е дека за одмор во Турција не трпам стресови веќе. Но, за шетање, пример Италија, некогаш во иднина, ке се качам на авион, иако ми е страв.

Зошто не Турција на одмор? Морето е длабоко а јас не умеам да пливам; син ми плива но во тоа длабоко не може да оди сам. Се сведува на плапање во базен, а хлор е хлор, на одмор одиме за јод и морски воздух.
    Е сега, ако сте тој фазон, да сакате таква шема на базени и неограничено јадење, Турција е топ избор.
    Ако споредиме дека ресорти во Грција Албанија Црна Гора Хрватска се изгор.

15. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    5.947
    За авионите, јес да се буџет авио компании, ама не сме имале никаков проблем до сега. Sun express пред десетина години, сосем пристојни, лани со Pegasus, толку лоши коментари се изначитав и изнаслушав, а полетување и слетување беше толку smooth, не се сети кога слета. Проблемот беше што за назад си доцнеше авионот, па го чистеа, инаку ова ми беше еден од најдобрите летови, реално. Во авионот не беше ладно, за разлика од Sun Express каде беше коцка.

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    9.255
    И јас имам летано 2 пати со Sunexpress, никакви проблеми. И мене ми е страв, тоа е веќе друга работа, ете маж ми си дремнува до таму, додека јас зјапам уште колку ќе слетаме. Ама, авионите се сосема ок.

17. R@D@M@7

R@D@M@7 Нов член

Се зачлени на:
    2 јуни 2026
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    Prvpat patuvam so avion i vo turcija.
    Izgubena od mnogu hoteli ,od razlicni iskustva na prijateli preporacuvaat belek ili side.patuvame so dve deca 6-8 godini
    Ne znam sto mozam da nosam vo kufer kolku kuferi ,pijam kafe vednas stom ke stanam dali mozam da nosam mini elektricno gezve vo kufer?
    Site dobri losi iskustva se sto znaete kako za prvpat barem da znam sto me
    Ceka.
    Isto taka vidov deka imaat parkinzi blizu do aerodromot so besplaten prevoz do aerodrom za da odime so nasa kola pa od parking do aerodrom so prevozot
    Vi blagodaram

18. Vedraaa

Vedraaa Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    48
    Ме интересира кој период е подобар за Турција од 5 ти Септемвти или од 1ви Јули дали навистина е претопло и не се оди во Јули

19. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    312
    Куфери можете да носите за секој патник по еден куфер од 20 или 25кг не памтам точно ке прашате во агенција, ѓезве не ти треба ако сте во ресорт на база all inclusive имате кафе сабајле и преку цел ден, а кога би носела нема да има проблем секако, има паркинзи каде може да оставите кола за околу 1500ден за 7дена... И ние прв пат ке одиме со деца 6 и 4г во Аланија...

20. Maraya✓

Maraya✓ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    83
    Дали некој бил во bosphorus sorgun hotel со мало дете
    Како е задоволен ..и ме интересира тие што се биле во почетокот на септември какво е времето во Турција ,дали вечерта заладува,и дали денот се намалува (порано се стемнува)