Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Односот брат - сестра

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од baby87, 13 март 2010.

1. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Аууу катастрофа :worried: :x

2. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Постар е од мене 5 ипол години, ама супер се согласуваме, секогаш го слушам му помагам.. и он мене исто, многу ни е убаво заедно, дури неговите најдобри другари како и мои другари да се по цел ден сме заедно и се си кажуваме :rofl: утре му е роденден полни 19 години , па му спремам изненадување, се надевам ќе му се допадне :geek: :D

На Gioia му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Постар е од мене 10 години,но никогаш не сме имале конфликти се сложуваме најдобро што може. :)

4. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Имам постар брат од мене 3 години.
    А за односот..премногу ладен.
    Иако јас би сакала да сме поблиски,и освен формалната комуникација да можеме да разговараме и за суштински работи што не засегаат.Ама тоа е..

5. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    ^ потполно иста ситуација и кај мене.

6. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    имам двајца браќа и односот кон едниот ми е сосема поинаков од односот кон другиот.. со тој што е 8 год. постар од мене, имаме супер однос, порано не беше така (кога беше во тинејџерски години) ама сега кога е повозрасен односот ни е мноогу сменет.. кога и да сум тажна, или имам некој проблем, тој секогаш е тука за мене и секогаш ме развеселува.. кога играме игри или се шегуваме, никој не би помислил дека има 21 година, како дете е, најдобар другар ми е :hug: ама за жал, студент е во друг град, а преку лето е на работа во САД, па ретко се гледаме :( ми фали, ми фали многу ;(
    со другиот па скоро и да немаме никаков однос :x постар е од мене 12 години и кога бев помала секогаш бев поблиска со него, секогаш ме бранеше.. ама сега ништо од тоа, многу ладен однос имаме.. некое време не ни зборувавме воопшто :x
    како и да е, среќна сум што имам браќа, и без разлика каков однос имам со нив, тие секогаш ќе бидат заслужни за личноста која сум денес.. за ништо не би ги заменила, благодарение на нив, имав супер детство :)

7. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    има постар брат 9 години :D ја има 15 тој 24 :lol: порано многу се растепувавме ко помали, ама ко што врвит времево се поќе се разбираме. неможа без него :) многу си го сака :$

8. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Бате мој!
    Брат ми е поголем од мене 6 години и сме најнајнајблиски. :inlove:
    Ко бевме малечки почина мајка ми, јас имав 7 години тој имаше 13.
    На татко ни не можевме и уште не можиме да сметаме, така да еден со друг тука си сме.
    Се зачудвам колку ми е лесно да зборам со него, а и него со мене.
    Толку е затворен тип, а со мене е баш братче.
    Најмногу го сакам на светот и би умрела за него !!!! :rofl:

9. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Брат ми е две години поголем од мене :) Се сложуваме, си ги кажуваме тајните, си помагаме, заедно поминуваме многу време.... Најмногу си го сакам :inlove:
    Ма се шалам :D Секој ден се караме, ама не онака вистинско карање туку за глупости само ме нервира :rofl:

10. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Мал е брат ми, скоро 7 години помал од мене, значи сега 10 има. Однос имаме нормален за брат и сестра мислам дека. Што значи карања за лап топ и телевизор, рчкања, нервирања, тепачки, кодошења и сл. :D Тоа дека е мал де. Муабети сериозни некои не ни можеме да правиме, повеќе на филмови и игри сме. Мало другарче ми е де. Порано повеќе си игравме, кога и двајцата мали бевме, сега големиот маж демек. Хаха некогаш се осеќам ко помала и од него да сум :D

11. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Јас и мојот брат. Хахаха , веднаш се изнасмеав..Многу го сакам.Постојано се тепаме,се нервираме еден со друг,ама неможеме да си го замислиме животот еден без друг :D

12. ivona48

ivona48 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    25
    И ние како и сите се тепаме за компјутерот,иако мојотбрат е 7 години поголем од мене.Сепак неможеме еден без друг,тој кога оди за Скопје на факултет јас или брат ми мораме барем два пати да се слушнеме преку телефон или на фб.

13. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Брат? Каков брат?? За мене тој не постои..како што не постојам јас за него... :|

14. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Во контакт сме, само поретко.
    Тој се плаши од мојата сиромаштија и ме избегнува.Јас пак и ако сум сиромашна не сакам да му се наметнувам и нарушувам семејниот мир.Затоа не сме блиски а се немаме скарано,
    Парите не разделија без оглед што ниту сум побарала, ниту пак самиот се понудил да ми помогне.

15. blosson

blosson Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    263
    Многу си го сакам брат ми најмогу сега ке оди да стурдира во Бугарија тешко ке биде без него..КАКО мале кога некој ке се закачкаше по мене брат ми сегокаш ме брани постар е 5 години од мене...малку и се караме ама како и да е Ај луб хим <33
    Koга мислам карање и тепање за компјутер..телевизор..кој ке чести чоколада се влкучува :devil:

16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.400
    Допаѓања:
    126.749
    Си го сакам братми,како помали само се каравме и тепавме,но одамна престана тоа,можеби за тоа е заслужна снами,таа не дозволува расправии и кавги :) Мир и љубов во куќата :inlove:

17. ohana

ohana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    268
    Брат ми е постар од мене 4,5 години. Многу сме поврзани. Се караме за банални работи, ама многу ретко. Знае понекогаш да ме искара, знае да ме ислуша за се и сешто, ме учи на нови работи.. Многу си се сакаме. :inlove: :)

18. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Не сме некои блиски,ама не си посакуваме ништо лошо,знаеме да си споделиме и среќа и тага,кога ќе фати на спортска знае да ми даде пари :lol: кога сум непослушна да ме искара,се на се имаме ок однос

19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Ви завидувам на блискиот однос со браќата ваши :)
    Јас и брат ми сме разлика 3 години.
    Немаме некој близок однос,освен формален.Во смисла разговараме за проблемите кои не засегаат сите како семејство.Надвор од таа тема,т.е неформална комуникација немаме.
    Искрено не би сакала да е така,сакам да имаме мн близок однос.
    Тој е мн затворена личност,можеби и поради тоа е.
    Инаку си помагаме финансиски,од секоја плата ми дава пари,никогаш ама баш никогаш не ми е рекол дека нема.Кога слабо стое финансиски,јас сум таа што го подмогнува.
    Го сакам бескрајно,дури и животот би го дала за него.
    Никогаш му го немам тоа кажано.Но сигурна сум дека го знае.

20. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
    Јас имам помал брат од мене, помал е 3 години :rofl: , си го сакам брат ми и чувствувам некоја сестринска празнина кога не е тука :inlove: . Понекогаш има моменти кога се поткаруваме, но брзо поминува, сепак среќни моменти :rofl: има многууууу. :rofl: