Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Односот брат - сестра

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од baby87, 13 март 2010.

1. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    И мојот е помал од мене 5 години, но бидејќи е дете со посебни потреби, те. има аутизам секогаш кога можам, секоја слободна минута максимално ја искористувам со него. Душа моја златна ми е тој најмногу си го сакам :l:

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    3.545
    Поголем е од мене 4 години и моогу си го сакам. Ептен се грижи за мене, кога и да му побарам пари ми дава кога има, ми помага во се што ќе му речам. Без гушкање и задирање не ни поминува денот (како мали дечина сме ) :hug: П.С Најлоша страна кај браќава е што никој не е доволно добар за вас (во смисла за дечко) :D

На Bah му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    имам и брат и сестра со брат ми ама онака службено си се однесуваме еден кон друг а без сестра ми неможам да живеам ептен ја сакам

4. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Oдсекoгaш сум сaкaлa дa имaм пoгoлем брaт... Oсoбенo кaкo пoмaли пoрaзличнo гледaле кoн тебе кoгa ќе речеш "Ќе те кaжaм нa бaте " :D

5. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    93
    Разлика сме 7 години ама се сложуваме одлично. Многу си фалиме кога еден од нас е на одмор или викенд, не поминува ден без да се слушнеме. Како и секој постар брат отсекогаш се однесувал заштитнички кон мене, и не ми пречело. Многу сме поврзани, ретко да се скараме за нешто и помеѓу нас нема тајни. Се надевам дека ваквиот однос ке ни остане за цел живот.

6. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.188
    Јас имам сестра, односот би рекле другите дека ни е совршен, но јас мислам дека сепак можев да бидам уште подобар брат. Јас како постар се грижев и сеуште се грижам за неа иако и двајцата сме возрасни луге. Направив многу за неа, не го сметам тоа како долг, туку како моја обрска и огромно задоволство. И ден денес секогаш гледам прво за неа да има, неа да и е погодено па тогаш за мене. Но постојано имам чувство како да не сум направил доволно, како да не сум бил доволно добар брат, каков што заслужува таа. Се обвинувам себеси за ситници, криво ми е за секоја нејзина солза, или воздишка што била поради мене, за некои ситници со кои сум ја натажил.
    Таа е единственото суштество поради која би „убил“ човек, единствената особа за која би направил се само за да таа биде среќна. Едноставно таа е причината за моето постоење на овој свет и единствената особа поради која ми е драго за секој нов ден, во кој ќе се разбудам и ќе кажам, фала ти боже што ми подари уште еден ден. Таа е како дел од мојата душа, без неа не умеам да дишам, ниту пак можам и сакам да живеам.

На celineparis, blueberry93, Arthur и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Имам постар брат и нема некој што го сакам повеќе од него :)

8. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Брат ми е 5 год помал од мене и мн се закачаме значи зборуваме по потреба што помалку зборуваме тоа подобро инаку веднаш бунт се крева. Татко ми вика но толку му вреди.Да беше поголем од мене можеби подруго ке беше но ете нее.

9. TheAngel

TheAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    105
    Мојот е 8 години помал од мене. Буквално го гледав како расте бидејќи сум доста постара од него. Додека да порасне и двајцата се шетавме со модринки и гребаници (facepalm) Ама во последнава година две имаме совршен однос. Секогаш сум тука за совет, дали за школо или девојки. :) Кога нема да го видам подолго време, многу ми фали. Еден период кога бев во странство ова ни беше скајп- муабетот
    Јас: Што има ново? Што ќе се пофалиш?
    Тој: Нииишто..
    Јас: Епа добро, ајде сега одам да...
    Тој: Не, не чекај.. ај да си ќутиме заедно:)

(тогаш беше помал)

На 1209, WarriorAngel и nevermet18 им се допаѓа ова.
  10. Sara2

Sara2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    154
    Имам брат 6 години и 2-3 месеци постар од мене. Како мали знаевме и да се скараме и да се спречкаме и се но сега како е на факултет во скопје се е различн кога си дојде дома разговараме се шетаме ме носи каде ке посакам, некогаш одам кај него па заедно го шетаме градот. Секогаш ако ми треба нешто знам дека ќе ми помогне или ќе ми даде совет. И го сакам највеќе иако тоа никогаш не сум му го кажала. И тешко ми е што со недели сме разделени. :l::l:;(

11. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.880
    За сестра ми, би го дала животот и многу повеќе.

Односот со брат ми? Беше совршен.
    Ќе ме седнеше на маса иако мајка ми се лутеше и лажица по лажица ќе ме нахранеше. Уште го памтам првиот чоколаден Дедо Мраз - од него, уште памтам како ме покриваше со кебето и ми велеше да спијам, памтам како возбудено секоја недела чекав да заѕвони телефонот...знаев дека е тој. После некое време, престана да се јавува, не си доаѓаше дома, а јас будалче, сеуште имав надеж дека ќе си дојде, дека ништо не се променило...Будала дете, никако не ми беше јасно зошто тато плаче, зошто на Божиќ е тажен, зошто на Велигден е тажен, зошто секој ден беше толку болен..Сега веќе не постои страв дека тој нема да се врати - бидејќи нема да се врати, сега постои страв дека сите сеќавања во врска со него ќе се претворат во магла...

Постар е од мене 20 години. Го немам видено веќе 7 години. Срам да му е.

Последна измена: 20 декември 2014
    На SummerGirl, celineparis, 1209 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Пoрaнo кaкo мaли сo сестрa ми мнoгу се тепaвме т.е. ме тепaше :lol: сегa сaмo се кaрaме :D

13. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    9.379
    Јас имам сестра тепачка леле.
    Брат немам. :D
    Поубаво е брат :'( ама немам

14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.798
    Имам постара сестра. До моја 13та година не се сакавме и се расправавме. Еден ден, за малку ќе ја изгубев. Од тогаш почнав да се грижам за неа, да ја сакам. Еве до ден денес тука сум за неа, и таа за мене, си помагаме, се советуваме. Господ ни даде втора шанса.

15. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    А јас пак мислам дека е поубаво сестра, посебно ако сте тука негде со годините. Еве јас иам брат и немаме баш добар однос. А за малку ќе сум си имала и сестра близначка, ах мамо мамо.. :)

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. RecklessGirl

RecklessGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    75
    Имам брат помал 2 и пол години. :D Иако би сакала да имам и поголем брат и сестра ама тоа е

17. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    Imam I brat I sestra....brat mi do pred dve godini si go tepav I nikogas ne mi vrakjase ama sega:x....doma e kako na bojno pole neznaes od koja strana moze nesto da te tresni.....a so sestra mi skoro ic ne se tepame samo ponekogas znae da me izvadi od takt da I se razvikam I tolku(inaku taa e najmalecka a jas najgolema)8)

18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.548
    Имам 9,5 години помал брат. Карактерно сме многу различни.
    Јас го сакам, сакам да му угодам, некогаш знам да му викнам за глупости ама после гледам да му надохнадам. Тој на друга рака, да, ме сака, ама не го искажува тоа многу сем кога има некоја корист од мене. Сака исто ко мене некогаш да ми досадва. Јас сакам кога ми е дома да си го гледам ама очигледно неможи тој како јас на негова возраст само дома да седи па го пуштаме в село зш таму има мн деца (за разлика јас кај шо живеам) and I simply miss him all summer long :shake: ;(
    ПОРАНО, многу се тепавме. Сега максимум ко ќе се задеваме е скокоткање и друг вид на тормозење. :hai:

19. Osamenadevojka1

Osamenadevojka1 Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    168
    Јас имам сестра поголема од мене 3 години, мислев дека се сложуваме ние две, дека таа се грижи за мене, дека ме сака, но не испадна така :) Испадна дека многу ми завидува , многу е себична и итра. Се што ке посакаше од дома и го даваа, дојде ред ја да посакам нешто од дома за мене ништо.. :) И дојде ред ја за тоа да преговорам и да кажам дека таа е себична испадна дека јас сум виновна за се и дека не ја сакам сестра ми па затоа така зборувам :) ха тоа ти е...

20. moni.poni

moni.poni Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    85
    Јас со сестрами си имав прекрасни детство сме се сакале,чувале,карале,советувале бевме многу поврзани се додека таа не фати дечко за озбилно кој на почетокот беше океј но во последно време приметувам дека таа се одалечува од мене. Тој цело ја контролира,и наредува, ја растажува,нема ден да не помине таа да не плаче поради тој идиот .
    Честопати се карам со сестрами со цел да ја разубедам во некои работи дека не е се така бело како што на неа и се гледа.
    Срцето ми се кине кога ке ја погледнам како плаче за некоја банална расправија со нејзиниот дечко,а уште повеќе што ретко можам да седиме заедно со нејзе како порано во детството.
    Честопати се воздржувам да не се степам со него
    бидејки со тоа повеќе сестрами ќе ја одалечам од мене

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.