Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Односот мајка-ќерка

Дискусија во 'Дете' започната од Go-Girl, 11 февруари 2010.

1. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Колку и да пишувам пак ќе се врти околу истото-си ја сакам најмногу на свет и односот ни е најдобар што може. :inlove: :inlove:

2. Alexis-Sanches

Alexis-Sanches Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Kako da se zblizi so majka i???

Imam drugarka koja ne e tolku opustena so majka i :( .... odnosno ne moze za se da ja prasa, da i kaze kako se cuvstvuva i red drugi raboti ;( ...Mene me prasa za sovet a jas tocno i ne znam sto da i kazam :worried: ..Moze vasa pomos??? :)

3. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Мајка е најголемото богатство што може да постои. Го немаат сите тоа, затоа треба да си ја чуваме и слушаме.

4. love-life

love-life Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Jas sum prilicno nova majka na dve devojcinja ednoto ima 2 god. drugoto 3i pol, ama edvaj cekam da mi porasnat i da im bidam najdobra drugarka. Mozebi i zatoa si sakav da imam devojcinja samo. Definitvno odnosot na majka-kerka e spored mene najiskreniot

На pufi-cufi и maca99 им се допаѓа ова.
  5. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Мајка ми :l:

6. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    им завидувам на повеќето кои имаат близок однос со мајките. тешко ми паѓа кога гледам како вујна ми и братучеда ми разговарат за се а јас не можам со мојата мајка. и да и кажам нешто што ме прави среќна таа одма знае тоа д го расипе , за шо и да имаш кеф ќе ти расипе, едаш не сум излезена а да не ме изнервира и навреди, постојано вика и што и да направам и пречи. ништо не работи по дома јас метам чистам готвам и се и пак не е задоволна. едно кафе не можи да си свари сама а ако не и сварам аууу се ќе ми изнаречи ;(
    дури и ме има наречено курва
    ;(

7. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Леле :o страшно.
    Како така ти дома готвиш, чистиш, метеш? Па тоа не е твоја работа, туку само треба да и помагаш или да ја заменуваш понекогаш, да не работи се сама, а не да те мачи така. :!:
    Планираш нешто да превземеш или? :|

8. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    епа така , таа оди на работа и „и е мака и ја боли се, нозете и се здрвуваат рацете и отекуваат“ а од кога ќе си дојди дури да си легни седи на фб и игра игри. ќе стани да јади и + да и ја кренеш масата па кафе да и свариш а ако случајно седнеш на фб аууу трета светска војна. одма почнува да вика и хистеричи и поарно ти е да не седнеш воопшто. а и нема што да превземам ако речам нешто таа одма на татко ми ќе му рече е така види како се понаша со мене на шо личи ова и тн. се што треба и не треба и не само кон мене и кон сестра ми е таква двете сме како жени во куќата а не ќерки. не знм што да правам единствено чаре да се мажам хахаххах :lol: се смеам ама ми се плаче ;(

9. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Оф леле. :worried:
    Па како имаш време за на фемина? :lol:
    Шала на страна, сепак озбилна работа е. :!:
    Ама треба да разговараш со неа, да ја замолиш некако, да и кажеш што како...
    Незнам како можеш да трпиш такво нешто, јас не можам. Мене ме мрзи за мене да си исчистам и тоа што ми треба да си раскренам :tmi:, а не па уште да готвам, да метам.. :?:
    Решете нешто со сестра ти, обидете се нешто да направите, побарајте помош од некој близок.
    Ако не и тоа што викаш, мажи се хаха. :lol: Пробај да направиш нешто, па пиши ни. :*

10. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    па на работа е до 10 и 30 и вечер е трета на фб :@ до кај 1 а може и фазла зависи :x а и што да пробам не знам се имаме пробано еднаш требаше да правиме копани за вечера и пошто не ги направивме леее ко си дојде почна да вика јас цел ден на рабоота сега треба гладна да си легнам од шетање време немате и тн. по што следеше шамар од тато ;( има мн вакви ситуации за жал ;( не знам што да правам предлог имате? :worried:

11. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
  12. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Мојата мамичка ми е најдобро другарче,била е со мене и во најтешко и во најубаво никогаш не можам да и ги заборавам добринити кои ги направила за мене,леле само колку е стрплива и решителна се ќе направи за мене,многу си ја сакам иако сум мажена и имам дете не можам да си го замислам денот,а да не си ја видам или да не и се јавам едно 5-6 пати да ја прашам што прави како е ,али имаше период кога малце лудував (пубертетче)и кога ужасно ја нервирав ама се помина во најдобар ред ,па нели сме сите биле луди млади

13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    како тоа следувало шлаканица од татко ти? :^)
    мајка ти што почнала да вика била преморена, нервозна, ама шлаканица да добие од мажот :o
    можел да ја праша што ие , зошто вика, а не одма котек-тоа е крајно непочитување :x

14. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    се обидувам последно време да бидам во добри односи со мајка ми, иако и до кавги многу пати сме дошле дури и за глупости-другарски функционираме ретко, понекогаш за шопинг :lol: и ми е личност без која што не би можела животот да си го замислам :* :hug:

15. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Јас колку што можев да разберам, девојката добила шамар од татко и, а не мајката. Добро сфатив?
    Иначе незнам што да ви кажам, ама сериозна е работата, така да не може вака да продолжи.

16. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    да да јас добив не мајка ми - затоа што не направив вечера а таа цел ден гладна била. постојано ни прекара дека оди а работа мака и е ... јас колку што знам сите жени одат на работа па и готват и чистат по дома само мојата е :x

17. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    незнам јас што да кажам за мојата мајка незнам дали да и простам или да и се љутам што доаѓа да ме види на секој 7 месеци :worried: ;( а има внучиња за гледање плус :envy: :@

18. majaaaaaaa88

majaaaaaaa88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    27
    мајка ми е д бест...ја сакам најмнoгу заеднo сo таткo ми вo пакет...најдoбрата мoја другарка,за се ме сoветува,мнoгу пати не ја пoслушав а сум згрешила.нека ми ја чува Гoспoд уште 100гoдини!

19. crnobelisvet

crnobelisvet Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    6
    јас сакам да и се доверувам на мајка но едноставно неможам
    пред да и кажам дека нешто сум направила таа како да знае што ке кажам па вика дека тоа не е добро ако некој го направил
    кога го започнувам разговорот да и кажам дека имам дечко и таа веднаш ми вели ти си мала да имаш дечко и не ме остава да се искажам
    или кога ќе побарам негде да одам,на сите мои другарки ќе им дозволат мене НЕ :(
    пред еден месец запознавме момчиња од друг град се дружевме неколку дека и сега тие не викаат да одиме но како да ја убедам мајка ми ? аа ке одиме на 1 ден и ке не води мајка на една моја другарка :Dмногу сакам да одамм
    Ве молам за советт!

20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Кога ќе се сетам порано колку бевме дистанцирани навистина се осеќам глупаво. Ја обожавам мајка ми, толку сум горда на неа, толку прекрасна личност е, колку многу сум и благодарна тоа е бескрајно.
    Секогаш е позитивна, секогаш знае да се насмее, пријател е со сите, сака да помогне, а сепак знае да отстапи простор за приватност и да не ми се меша, ако не и побарам. И среќна сум кога ќе направам нешто за кое ќе се радува. Денот кога ја земав дипломата ми беше преубаво само затоа што ја направив мојата мамичка горда. И обожавам кога заедно се мешаме во кујна, кога комбинираме рецепти, испробуваме нови ствари. Секоја одлука што ја има донесено, секоја постапка и е толку исправна и толку праведна и реална, без разлика низ годините колку и да сум се чудела или лутела. И убаво ми е кога ќе и речат пријателите дека сум добра ќерка, зашто сум нејзина, зашто јас сум добра заради неа. Се гордеам со неа зашто се што си зацртува, го исполнува, знае од нигде да издигне, зашто е прекрасна жена, пријател, познаник, најдобра мајка.

те сакам мамо, те сакам премногу.

и како што ти ги трпеше сите мои глупави пубертетски испади, така и јас со радост ќе ги примам овие твои климактерични :lol: :hug:

На SV1911, girl1985, ph.orhideja и 2 други им се допаѓа ова.