Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Односот мајка-ќерка

Дискусија во 'Дете' започната од Go-Girl, 11 февруари 2010.

1. Done.b

Done.b Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Мојата мајка е мртва.Значи јас немам мајка.Ама не сум ја имала ни додека беше жива.Стварно е тешко без мајка,ама се издржува.Нашиот однос беше никаков,јас мн ја мразев,а знам и дека и она мене,мн работи се случија мегу нас,многи грешки направивме.Никогаш не ја сметав за мајка.Всушност не ја сметав ни за човек.Бидејки беше бесчусвителна,полна со омраза,бес,лутина,алчност....Сега не плачам по неа,туку плачам по добра мајка која што си го сака детето.Ама што е тоа е.Сепак јас се надевам дека нема да ги преследам нејзините особини и дека ке бидам човек и добра мајка........

2. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.880
    Односот ни е добар, многу сме блиски, секако има работи што неможам да и ги кажам, но во се ми дава поддршка, современа е, не ме ограничува, и секогаш ќе ме гушне и ќе ми реќе да бидам силна, да не потклекнам на никој бидејќи и таа не потклекнувала. :)
    Ме нервира тоа што секогаш кога ќе и потшепнам нешто повеќе, на пример дека имам нов дечко, колку пати и да и кажам да не му кажува на тато таа мора истата вечер да отрча и да му каже. Сега сум на работ да заплачам бидејќи на тато зема да му ги исправа проблемите јас што ги имам со дечко ми. И со татко ми сум ептен блиска, ама не сакам такви работи да му кажува.
    Стварно преку глава ми е веќе, секогаш така ми прави. :@

3. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Темава ја видов сосема случајно 15 минути се мислев дали да пишам,дали не али за 5 секунди ми помина се низ глава
    Со мајка ми немам ама ич никаков однос а никогаш не сум ни имала однос мајка -- дете повеке како мајка ја осекам баба ми мајка на мајка ми иако не сум изчувана од неа и не сум седела никогаш со неа
    Многумина ке се чудат и нема да можат да ме сватат.
    Уште како дете со брат ми никогаш не паметам да не има погалено или наречено со некој мил однос а ни купуваше и алишта и јадење.Атмосферата дома одсекогаш е темна,секогаш со кавги со тепање од татко ми бидејки е напорна и не се издржува. Нон стоп да се дере дали има луге или не го врега татко ми го тушка од вол и стока подоле не го става, мене и брат ми со клетви не сотре по цела ден да се урла да се дере. Па по татко ми а и двајцата одеа на работа исто татко ми садеви мие мете со правосмукалка на ниви работи 12 декари сам како црнец работи а оваа педантерија невидена само работа и дома кога чисти се и е криво мава фрла правосмукалка влече 4 има расипано кога ке ја удри татко ми а редко ептен беше му викаше полиција го срамеше човекот а она е службеник ценет човек во градот (знам не е начин котекот али неподнослива беше со сила му се тушка и го провоцира)и јас сум мајка и жена знам дека котек не треба ама за мајка ми само котек е лекот брее
    Испагав кога со 100 денари кога ич ми беше страв да побарам пари до големи не тепаше и мене и брат ми до17-18 години не поболе психички и мене и брат ми
    Имав долга врска 4 години и од кога завршив средно се омажив веднаш сакав да избегам од неа брат ми остана со нив и сеуште е го оболи и брат ми 3 пати лежи на психијатрија во скопје има дијагноза биполарно поереметување јас има анкциозност во блага форма
    Сега сум мажена и многу редко одам кај нив едноставно не сакам децата мои не и е мило да ги гледа никако не ги ни сака мислам а му купува алишта мисли дека ако купи нешто со пари решен проблем ама не замисли да дочекаш да бидеш баба и ако и речам да ги почува неможам ке чистам денес или ке рече ај кај вас нека дојде татко ти нека ги полува и татко ми машки ке ги почува ама само 1 саат после ке го извика оваа да и помага да чистат и ке ги однесе децата кај баба ми
    Нема милост нема човечност толку е љумоморна ако некој купи нешто одма лјубоморе одма се споредува со нив ги колни ако некој со не го сака се повреди или умре толку е радосна и зборува ако му е така му треба или туу што ми е мерак што се разболил или умрел или го избркале од работа пример
    Последното и е врв на маж ми што по 3-6 месеци е на пат во странство и не си ги гледа децата и жената му рекла сега арно вие си имате пари се шетате да беше келнер ке ве прашав кај ке одевте или пак нешто од типот море ви се отворија очите видовте парички сега, мислам :x :x да му завидуваш на керка ти и на зет и што имале пари а не да се радуваш па зар тој што со пот печали и не си ја гледа фамилијата заслужува да му љубомориш на спечалените пари
    И за тоа избегнувам дружба со нив и ми е мирна глава еднино ми е криво за татко ми а брат ми го направи копија на неа само да загледува кој колку му помагал он кај помогнал ако ти помогнал 100 пати ке ти го подговори тоа значи нит ја сметам за мајка искрено може господ грев да ми пиши али реалност е тоа
    Заборавив да напишам оди на невропсихијатар и има терапија па сега е малку поподнослива али острави траги на сите нас понекогаш се факам самата себеси како ги малтертирам децата како она што ме малтертираше нас али гледам секогаш да бидам смирена и со добро да ги факам децата

4. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Ова е навистина тешка ситуација... Но дали некогаш си седнала да разговараш со мајка ти за нејзиното однесување? Мислам дека еден смирен разговор може да смени многу... А ти мораш да останеш смирена за да никогаш не тргнеш по нејзиниот пат, како што кажа мајка си и дека почнуваш да се однесуваш слично кон твоите деца, немој... Колку и да си нервозна обиди се да останеш смирена и да не постапуваш лошо со своите деца. Како и да е мислам дека ситуација со мајка ти ќе ти биде голема поука за тоа како ти треба да се однесуваш.
    Јас сеуште не сум родител но мое мислење е дека што и да е се решава на смирен начин и никогаш нема да кренам рака на своите деца. Јас ден денес сум и лута на мајка ми и постојано ја прекорувам поради тоа што како мала имам јадено доста ќотек од нејзе...

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stella18

Stella18 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4

Реши го тоа со муабет. Кажи и дека не сакаш да му кажува на татко ти се што ти и кажуваш. Доколку не го почитува твојот став, некое време "игнорирај ја" и остави ја сама да сфати дека не е во ред :)

6. Stella18

Stella18 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4

"Не прави го она на другите што не сакаш да ти го прават тебе" ... поточно не им го прави тоа на децата што тебе ти го правела мајка ти. Ако си толку огорчена од нејзе, може само да ти биде пример како не треба да се однесуваш со децата. Навистина тапа ситуација, ама има решение за се. Па крај краева...ако не ти е пријатно во нејзино присуство, воопшто не комуницирај со нејзе :)

7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    па избегавам да одам таму во ист град живееме на 5 минути возење ама јас еднаш на 3 месеци одам кога си иде маж ми онака од поштување спрема татко ми а за неа ич не би пожлила и утре да умре не би ми било грев ама ни малку (бог нек ами прости ако се простува) еве денес се јави татко ми да одиме на гости не појдов ке се изнервирам одма знаеш што на неа и одговара значи 10 луге треба да сменат план за да биде како што таа замислила значи нека дојдат на гости ама 1саат и нека си одат имам јас за пеглање или ај одете си кога ке ги бањаш децата значи ако она замислила у 8 да се бањат децата у ситуација е да те избрка за да биде така дефинитувно е нервно растроена ако е 1 ден добра после 10 е клета и злобна
    Муабетов ми беше да кажам погоре на членкиве дека баш поради тоа што јас го трпев и го трпам од неа не сакам ни под разно моите деца да го осетат на своја кожа затоа кога ке се сетам на нешто што не треба да го речам или правам веднаш се сецнувам и одма вртам друг лист тешко е да останеш здрава и со разум здрав кога си растен во нездрава средина тешко е тешко е со нервно оболен човек да си имаш работа кој не поминал не знае како е значи никако не можеш да му помогнеш
    а баба ми на 75 години кога и да и речам за децат ами ги чува појадок ке му направи дедоми на продавница ке ги однесе ке му купи по нешто и цел ден да треба цел ден ке ги чува ам аза возврат редовно и чистам и средувам по доам за празници гамови пердинја ке изметам купатило ке изчистам не од што се осекам дужна него од што сакам да им помогнам

8. itek

itek Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Mnogu si ja sakam majka mi sekogas vo se me podrzuvase i sega e isto koga sum mazena,ne mi se mesa vo brakot kako sto znaat nekoj majki da se mesat vo se :!: i zatoa ke go sledam primerot na majka mi da gi ucam i vospituvam dvete moi kerkicki pozz....... :*

На jjoovvaannaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Мојата мајка од кога е почината има поминато 6 години :( и толку многу ми фали во мојот живот што и ден денес болката ми е да не речам пресна ко да било вчера. Како поминуваат годините така повеќе ми станува тешко на душичкава...Беше една прекрасна личност со секого си имаше муабет а за мене беше жртва во секој поглед на зборот и имавме невероватен однос и порзаност! Кога би тргнала по нејзините постапки би била совршена мајка за моите деца...

На Lolo5 и Moira им се допаѓа ова.
  10. sonce10

sonce10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    116
    Ја сакам мојата мајка многу, неизмерно многу. Таа е мојот најдобар слушател, ми дава огромна поддршка во се, знам дека можам буквално се да и кажам и дека од нејзина страна секогаш ќе го добијам најискрениот и најдобронамерниот совет. Е сега знае понекогаш и да ме извди од такт, ама кога ќе се потсетам колку многу сум ја замарала со некои глупави ситници, а она толку стрпливо ме слушала како ги дробам истите глупости по стоти пат, тогаш ми поминува инстантно нервозата и одма си ја гушкам :)

11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Премногу сум приврзана за мајка ми. Со неа низ пекол и низ рај сум минала и сеуште минувам. Најмногу без неа имам поминато 21 ден и секој од тие денови си плачев што не сум до неа. Секој ден се гушкаме, кога едната е лошо, другата мора да е силна и да ја слуша...
    Кога си доаѓам дома прво *Мамо* викам. :)

На SV1911 и eliesaab им се допаѓа ова.
  12. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    224
    Мајκа...се ρазнежнив :).
    На оваа тема можам да κажам се позитивно за неа :nod:. Таа ми е и мајκа и татκо. Таа ја пρезема сета наша гρижа. Таа ми е најголемата поддρшκа. Немам што да κажам, таа ми е се :). Те саκам мамо.

На Lolo5 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Поврзана сум со мајками, таа ми е се. И колку пати да сум се скарала, пак била тука за мене. Дека имам конзервативна мајка сепак една е мајка.

14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Имам близок однос со мајка ми.И ги кажувам проблемите,и плачам на рамото.Таа ми дава совети,што,како треба.Често се караме,но,никогаш за озбилно да се скараме и да не зборуваме цел месец. :D
    Често ме и нервира,бидејќи е жена перфекционист,сака се да е средено во моментот,сака се да е на место,сака таа да ми ја чисти собата и сл. Ме нервира тоа што ако отидам во кујна ме прашува што ке земам,не дека не смеам,ама таква жена е,ако си седам во својата соба обавезно прашува што правам,не ми прави контрола од типот „со кого се допишуваш на фејсбук?“ (фала богу) и сл. ,ама ме прашува само колку да знаела како да ке се изгубам во мојата соба |( Кога ке седнам нешто да правам,на пр. некој направи сам украс и ако и побарам некој картон или слично нема да ми даде додека не и кажам зошто ми е потребно.Во тие ситуации полудувам ама што ке правиш,мајка е. :@ :@ :@
    Инаку,мајка ми не е од типот на жени кои сакаат да се шминкаат.Секогаш е средена,со фризурче,супер облека,ама шминка,лак,пудра...не.На свадба и на прослави знае да се нашминка,т.е. не она,туку друг ја шминка,бидејќи она појма си нема,никогаш не се е шминкала,ама секојдневно не.

Сеедно,јас си ја сакам многу и не би ја менувала за ништо. :)

15. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Одностот со мајка ми ми е прилично добар за разлика од татко ми. Неможам да се отворам пред неа за некои теми но не е важно одсекогаш ми давала подршка за се, имало и лоши времиња кога сме се карале или ми забранувала некои работи но тоа било се за мое добро.

16. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    ехх мамии, иако некогаш се караме јас многу си ја сакам, најмногу.. не само затоа што ме израсна сама и ми беше и мајка и татко у исто време, затоа што ме изведе на прав пат, затоа што беше секогаш тука за мене и во добро и во зло, затоа што знаеше да ме насмее кога бев тажна.
    Се надевам дека еден ден ќе и се одолжам за се !!! ТЕ САКАМ МАМИИИ :* :* :*

17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Еххх мајка моја :)
    Многу сум поврзана со неа, првен неа се и кажвам после на другарките, знам дека најубо ми мисли а и најубав и најискрен совет ќе ми дај. Некогаш многу се караме, ама сепак знам дека секогаш е тука за мене. Најмногу ја сакам, и едно е битно тука ЕДНА Е МАЈКА ! :inlove:

18. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.218
    Допаѓања:
    13.071
    Премногу поврзани.Единствена личност која знаеше од прва да ми каже кој ми мисли добро,а кој лошо.Нормално сум се лутела на некои нејзини анализи за некои личности,ама на крај баш се‘ испаѓаше како што беше ми рекла.
    Ми недостига :doh: ;(

19. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Со мајками сум многу поврзана,се и кажувам ништо не и кријам ништо не ми забранува зошто сум многу повлечена особа,многу добро ме воспитала и сум горда на неа и таа на мене.
    Има моменти каде не сме зборувале со денови ради глупости.
    Многу пати е во право и понекогаш ми е криво што не ја слушам во врска со проблемите што ги имав со моите другарки

20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Многу сум приврзана за мајка ми, таа ми е најдобар советник, најголема поддршка во секоја ситуација.
    Имаме многу близок однос, ја сметам за најдобра пријателка на којашто секогаш можам да ѝ се доверам, да ѝ се обратам за секој проблем и никогаш не кријам ништо од нејзе. Отсекогаш ми била пример и идол во се`, се гордеам со неа и благодарна сум ѝ што секогаш е тука за мене. :l: