Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Односот мајка-ќерка

Дискусија во 'Дете' започната од Go-Girl, 11 февруари 2010.

1. Maja1993

Maja1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    јас немам добар однос со мајками секогаш ми вика ме малтретира нз што да правам имам дечко го сакам мн но мајками не ме пушта да одам со него зошто работел кенлер зошто другине и кажвеа дека не бил убав бил од село на тој имат добар карактер за мене е убав ми викат да сум му се скарала ке сум најдела некој со уба работа но јас го сакам мн нз со да прам ;( мн ми е тешко

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Болна ми е темава бидејки никогаш не сум имала добар однос со мајка ми. Сега како возрасна дознавам многу работи како таа растела, низ што поминувала и сл. и се трудам да најдам оправдување но неможам. Не се сеќавам да ме погалила или бакнала, само ќотеци и тоа неможам да ви опишам какви. Кога ке отидев кај некоја другарка, чудно ми беше како тоа мајка и седнала со нас и разговара на разни теми. Што е најтрагично, бубалка сум била, на училиште 5ки од прво до крај на средно, дете за пример. Сега е освестена ама доцна е. Ја сакам, ја почитувам бидејки е вредна и чесна но сепак во мене има голема празнина и лузни...

А јас пак како мајка сега компензирам за тоа што ми недостасувало. Си признавам дека претерувам. Не дозволувам на моите мува да застане. Сите градинки во градот ги променив дури не ја пронајдов таа каде децата ке се срекни со воспитувачките и другарчињата. Постојано сум со нив кога се дома, ги опсипувам со љубов и внимание. Дури ми дозволуваат :)

На Lolo5 и PeachGirl им се допаѓа ова.
  3. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    :x а да пробаш тенките нерви да не и ги тегниш како да свириш на контрабас на нив ! :rofl: се смејам ! дај тие глупостите што ги прави за тебе перење ,пеглање ... пробај да и се приближиш и да и помогнеш малку за да и останит време за тебе ! Пробај бес причина да ја прегрниш и онака да ја стегниш во прегратката за да и се стопли душата од неја ! Дефинитивно и не можит да ти е другарка таа ти е мајка ај пробај ти да и бидеш керка можеби има некој проблем кој го крие од тебе за да те заштити пробај да разговараш со неја ! Еве ЈАС како мајка се правам да се приближам до керка ми ама таа понекогаш се обидуват да ме омаловажит ама јас пак ЈАС ја сакам и и простувам и одвреме навреме кога е најмногу лута и велам : - и сега заврши дојди да те прегрнам :tmi: и ке се потсмирит малку после то пак смирено ке ми кажит што го предизвикало бесот кај нејзе па можеби и ке го решиме проблемот !

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Јас ја имам најдобрата мајка на цел свет (ги цитирам дечињата од прво одделение, ама навистина е така).
    Мајка ми е секогаш подготвена да ми даде совет, ме разбира, ме поддржува... Навистина не знам како да го доловам односот што го имам со мајка ми за да ви го пренесам.
    Таа знае се за мене, ама баш се.
    Кога ќе ми дојдат другарки си муабети со нив како да ни е заедничка другарка, :!: ама и сите ја сакаат. Сите мои другарки бараат совет од неа, се зафркаваме како другарки, си пиеме кафе, си гледаме :lol: :lol: . Остана вдовица на 32 години со три мали деца и никогаш не покажа било каква слабост. Не ни дозволи да почувствуваме дека ни фали и татковска љубов. Таа се грижи за нас како двајца, никогаш не не одделила од другите деца на наша воздраст, никогаш не се слушнал ниту еден лош глас за неа.
    Премногу ја сакам, ја почитувам, и сакам и јас да бидам таква силна, модерна и современа мајка еден ден.

На beticka и Shana им се допаѓа ова.
  5. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Многу и ја сакам мајка ми.Незнам со кои зборови да се изразам за да ви кажам колку е добра.Колку е душа човек.Колку е мила.Секогаш,ама баш секогаш е тука за мене.И во добро и во лошо.Знае да ме советува,да ме предупреди,да ме развесели.Како другарка ми е.Исто како мене и таа е многу чувствителна,.па се ми раскажува кога некој ке ја повреди на работа,кога ке се скара со некој од работа или кога има некој проблем ми вели- ти си паметна и ти знаеш најдобро да ме советуваш..
    Ма најдобри другарки сме и најмногу ја сакам.

6. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Многу си ја сакам.Според мене е силна жена според се тоа што го има претрпено.Секогаш застанува на моја страна и на сестра ми и не брани.Понекогаш и имам спомнато за некои симпатии и ќе и ги покажам и ќе си ја прашам дали и се убави :lol: ...Скоро секогаш кога нешто ќе посакаме со сестра ми да имаме или да си купиме се обидува на секој начин да ни го овозможи тоа дури и ако треба ќе прикрие од тато.Понекогаш е премногу емотивна но мене не ми пречи тоа...ни оди по газот и мене и на дада и се ни собира и сите алишта ни ги дипли и собира од каде што сме ги оставиле...гледа дека со сестра ми не мрзи да си ја суредуваме понекогаш собата па она ќе се качи и ќе ни ја исчисти...многу е добра и секогаш кога треба да останам некаде покасно нејзе и се јавувам да ја прашам и знам дека ќе ми дозволи (поради тоа понекогаш и се кара со тато)...и во иднина планирам првата тетоважа да ја направам за нејзе...ќе најдам некоја убава реченица за мајка и сакам да си ја истетовирам (се надевам дека тато ќе ми дозволи оти не ги поднесува тетоважите и ми има речено ако му дојдам со тетоважа ќе ме избрка од куќа).

Те сакам мамо :*

На Lolo5 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  7. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Јас сум пресреќна што си имам мајка како мојата :) Секогаш полна со разбирање,секогаш тука за разговор,за совет таа освен што ми е мајка е и мојот најдобар пријател.Знаеме и да си излеземе да си седнеме на кафе заедно,да си прошетаме,за шопинг ми е единствен искрен критичар :lol: Премногу сум поврзана со неа (јас немам браќа,сестри) .Неможам да си го замислам животот без нејзе.Таа е мајка за пример,кога ќе имам мои деца ќе се трудам да ги воспитувам како таа мене и да го имам истиот однос со моите деца како што јас и мајка ми го имаме.
    Те сакам најмногу на свет мамо :*

8. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Веќе 10 години немаме никаков однос. Секогаш на шега велам со маќеа поарно ќе си поминев...Зината уста за пари, без никаков осет...ко г**на да пос**ла а не дете да родила...не знам...со свекрва ми си поминав стопати подобро.

Едноставно, таа е се' што никогаш нема да бидам јас со своето дете.

Доволно е тоа што на мм и на неговите им рекла „Мајка сум, ама не знаете што сте донеле в куќи. Многу е лоша, ќе си имате мака, верувајте...“ (смајлиштосекрсти)

Сеа кога сум некој и нешто, самата пробува да ми се потпика преку роднини ауу...понекарактерно суштество, амин.

10. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Едно пубертетско време си мислев дека врска нема, дека не ме разбира...за да дојде денот кога ќе пораснам и да сфатам колку за се била во право, колку нема згрешено за ништо, колку сме слични...

Од кога памтам сме биле блиски... А откако пораснав, уште повеќе се зацврсти нашата релација. Нема муабет што ми е непријатен со неа. Нема бариери, нема незгодности...

Знае да ме извади од такт, и јас знам... ама тоа е многу нормално.

Ја почитувам максимално, особено затоа што знае да ме почитува мене и покрај тоа што не се согласува. Знае да ме вреднува како изграден карактер (иако веројатно ме гледа како дете).

Ја сакам безусловно...

11. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Не сум блиска со неа.
    Едноставно имаме различни ставови,размислувања,вкусови и буквално ама во ништо и за ништо не можеме да се согласиме.Некако не сум навикната со неа да споделувам работи,всушност јас со никој и не споделувам,се држам во себе но таква личност сум.

12. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    За мене мајка ми ми е најсветото нешто што го имам во животот, едноставно не можам да си го замислам животот без неа. Секогаш е тука да ме сослуша и да ми го даде вистинскиот совет и како другарка и како мајка. Никој, никогаш не знаел да се постави како што знае она (можеби и професијата како психолог си го прави своето :) ). Кога и да ја видам ми го исолнува срцето... не можам јас без мама :l: :)

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Не дека се караме којзнае колку, ама едноставно имаме различни ставови,вкусови, и колку и да сакаш да бидеш нешто повеќе поблизок - едноставно неможе.
    Но едно е јасно мама си е мама и таа е една и единствена

14. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    колку е мајками на порнааааа :envy:

15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Многу е грижлива, пожртвувана и е прекрасен родител.
    Знам дека на неа можам се да и кажам и целосно да се ослонам врз нејзината доверба. Кога и да ми треба совет, таа е тука. Сепак, не сме многу блиски, затоа што таа е доста зафатена, доцна си доаѓа дома и се случува некогаш и да не се видиме во текот на целиот ден. Се труди секогаш да ни надомести, па за викендите секогаш е со мене и сестра ми, сака да ни направи ручек, да биде со нас и да биде во тек со работите кои ни се случуваат. Порано многу и се лутев затоа што немаше доволно време за мене, но како што растам и созревам, се повеќе ја разбирам. Да основаш семејство, а истовремено да имаш кариера не е ни малку лесно, а таа го дава најдоброто од себе.

16. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.698
    Една е мајка :) За мене мајка ми е се она што претставува радост, храброст, пожртвуваност, среќа, љубов, скромност, добрина во мене... Мислам дека тоа што сум јас денес не би била јас доколку не би била таа... Секогаш му заблагодарувам на Бог што ми ја подари неа како моја мајка и го молам да ја чува...

За разлика од односот на моите другарки со нивните мајки можам слободно да кажам дека имаме беспрекорен однос... Не се караме, ја почитувам, знам да ја послушам како и таа мене во врска со се што имам да кажам, се интересира за моето мислење, чувстување и се однесува со мене како со другарка... Знае да направи да се осетам како да сум најбезбедна кога е таа до мене и многу, најмногу си ја сакам...
    п.с. MUM, I LOVE YOU :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

17. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    Mozebi ke zvuci cudno no mojata majka e samo zbor za mene.Nikogas ne bila bliska so mene iako sekogas sum i nosela samo dobri momenti vo zivotot.Koga bese bolen tatko mi niednas ne go odnese vo bolnica,seto toa go pravev jas (iako imam8g.postar brat od mene)Site nejzini potezi gi preslusuvav po 100pati i za se naogav opravduvanje.Sega imam 48g.i se pomiriv so toa deka mojata majka zivee samo za brat mi.Nikoj drug ne i e vazen...Znam deka mozebi zvucam sebicno i ladno no zivotot mi dade sansa da ja vkusam i doziveam onaa starata pogovorka-ljubovta ne se kupuva,ili ja imas ili pominuva pokraj tebe......

18. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    :!: па гледам дека ова блондираново не си го нагласила ама многу си чувствителна на таа теме ! Е па мила моја тоа ти се вика ,,типично Македонски синдром,, за жал го има во повекето семејства и се пренесува од колено на колено ! Ете тоа за жал сеуште се негува на машките деца да им се дава поголемо значение ! Еве и ЈАС сум мајка и на машко и на женско дете и девојчето одвреме навреме исто како тебе ми забележува дека ЈАС повеке го сакам ,,синот,, АМА тоа не е точно ЈАС лично ЈАС ја сакам и почитувам мојата керка ТАА ми е прво дете и секојдневно се гордеам со нејзините резултати а момчето е по не стабилно и му даваме несебична подршка за да може да се пробие понатака бидејки е по не одговорен .Оваа подршка на мојата КЕРКА и изгледа како подарување на повеќе љубов ! ама тоа не е така !

П.С. види ги слабостите на ТВОЈОТ брат ! Можеби твојата мајка само го турка низ животот кој е и онака премногу тежок !

19. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    знај за мене поке и од мене :)

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Ете, денес ме фати носталгија и и‘ се јавив на пат за факултет. Не сум ја видела еден месец.
    Сум забележала дека како што созревам, повеќе како пријателка ја чувствувам. И како што јас СОЗРЕВАМ, таа ми се чини ОПАЃА во зрелост :D Боже мили, ме праша денес дали мувам нешто по Скопјево? :^) :D :D :D
    Ах, се‘ би дала да е овде сега да ја изгушкам.

На Lolo5, Angel.girl, AnaKarenina и 2 други им се допаѓа ова.