Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Однос родител-педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од AIT, 1 април 2013.

1. anata

anata Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    38
    и нас ни е истата матична,ама од скоро,така да немам многу искуство со неа

2. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    23
    дали некој слушнал за др. сеизова ? дали е ок како доктор ?

дали знаете некој добар педијатар во карпош, центар, аеродром .... ве молам за совет итно ми треба /

3. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    nas ni e od 5 dena starost i e super sekogas e nasmeana zainteresirana i se javuvam koga nesto me interesira jas sum prezadovolna od nea eve veke 6 meseci sme kaj nea i nema sansa da ja smenam :*

4. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    802
    Јас сум кај д-р Весна во МВР и сега за сега супер си е докторката, се објаснува, кога и да ми треба нешто се јавувам на телефон и до сега не сме имале никакви проблеми :D

5. MaliotPrinc

MaliotPrinc Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    16
    Денес бевме на педијатар, наполнивме месец па реков ајде да одебереме некој (за недај Боже).
    Искрено да ви кажам тотално сум разочарана. Влеговме кај докторката (прво пречек од сестрата нели) а внатре гужва невидена, дедо кој ја чека ќерката и внуката, татко за препишување на лекови за детето, средношколки со ранците на грб, од школо момите биле на кафе па да поминеле и на преглед кај матичната грло ги болело ... лудило.
    Јас незнам како оди целата процедура, да не згрешам, но мислам дека каде што се прегледуваат бебиња т.е. кај педијатар не треба да се лекуваат средношколци, или сум грешка нешто ?
    Ај тоа го проголтав некако (иако не е за замижување), но кога сестрата не внесе во чекалната (ако може тоа да се нарече чекална) бев максимално разочарана. Чекалнава беше собче метро на метроипол (од револт и фотки направив), во која имаше место само за едно старо биро и еден кревет, во едниот агол тв а во другиот огромен круг влага од кој ѕидот почнал да се лупи. На масата чинија со недојадено овошје, кутии со медицински материјали, пајак у ќош и некој стар апарат. И кога дојде др. ми вика раскомоти го детево за преглед, викам нема да го прегледате во ординацијата, вика не нема потреба соблечи го само на памперс... да ја послушав детево ќе ми смрзнеше оти госпожата дојде после 10 минути. Катастрофа, незнам како е кај други падијатри ама од овде максимално сум разочарана, а и односот мајка педијатар воопшто не ме воодушеви, ме испраша како да сум на испит усно констатираше дека бебуко е добро и чао адио ... дури детево и предвреме родено ми го направи оти било малечко, незнам што очекуваше за бебе од еден месец ....

И да ви се пофалам денес бевме и на вакцина и мажево мое глас не пушти, слушнав само едно „ау“ и толку беше :D :$ ама на сестрата секоја и чест, лесна рака за мерак ...

6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.115
    Допаѓања:
    258.710
    Мене ме интересира дали дете од скоро две години мора да има педијатар за матичен лекар?
    Сакам да ја префрлам кај нашата семејна матична лекарка. А гледам и на печатот на досегашната и пишува доктор по медицина а не педијатар :^)

7. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Ако сакаш префрли ја ама таа семејна матична лекарка колку има искуство во лекување на деца ?!? Педијатрите не за џабе специјализираат (т.е општ лекар специјализира педијатрија)

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Прима ли Угриновска нови пациенти, дали знаете? Нас ќе ни треба за од после нова година.
    Гледам сте пишале дека работи со плави картони, ама ова е приватна клиника, така?
    Што значи дека кога одиш кај неа ти наплаќа одредена сума (поевтина од приватно) ама сепак наплаќа, така?
    Исто ме интересира дали можете да ја барате на тел за консултации?
    Кога го чував малото претходно мајката постојано беше на тел со докторката.
    Многу коректна беше докторката. Убаво објаснува, разговара со неа (и мене ми објасуваше се подетално затоа што на почеток тотално збунета, не сум знаела што со болно дете), по тел и ги објаснуваше резлутатите од лаб. И дури кога имаше гужва не сум/сме чекале повеќе од 30-45 мин (преку сила)
    Би ја носела и јас малата таму ама не знам уште колку и треба за во пензија па не сакам да морам да ја менувам.

9. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    23
    Дали некој оди кај Др. Биљана Тодоровска од тс медикал на рузвелтова??? имаме три месеци а уште не сме избрале матичен педијатар ???

10. Mekica

Mekica Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    22
    Ве молам препорачајте ми добар педијатар за матичен во центар , дебар маало и околина .Многу ви благодарам

11. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    жената која ни е педијатар е општи лекар, но има завршено педијатрија, и има работено како педијатар, но сега си работи сама... значи премногу сум задоволна од неа, до сега ми нема препишано инекции, се пробува прво со сирупче, чајче, па после ако има потреба со инекции... внатре сум секогаш најмалце 15 мин, објаснува се детално, има и големо знаење, така да не ја менувам :D

12. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    ^ Каде ти е педијатарот? Иначе, не гледај дали препишува инекции или не, туку дали препишува антибиотици во кои спаѓаат и сирупите.

Има некој да оди во Ѓорче Петров амбулантата? Мислам на таа државната што е кај поштата/пазарот.
    Какви се докторите/педијатрите таму?

13. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    captivating јас сум во поликлиниката во ѓорче , ги носам малишаниве кај др.педијатар Ленче Ковачевска и сум прееезадоволна
    Предходно бев со поголемиот кај општи ама испадна дека нема благе везе па преку препорака отидовме кај Ленче и сега за сега е ок
    Влагам, ме сослушува,испрашива,ги прегледува,ме советува и многу ретко дава антибиотици од кој послаби и до сега успешно сме се лечеле

14. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Прима нови пациенти?
    За бебчево барам матичен, таа треба да се роди набрзо, врска немам каде да одам а таа клиника ми е најблизу, ќе можам и сама да одам, дури и пешки :clap:
    Еј, се надевам дека ќе ме прими. Имаш број од неа? Или кога ќе дојде време да ја носам на педијатар да се видам кога ќе биде таа на смена па да појдам тогаш?

15. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    од струмица сме ние... досега имаме пиено само цефалексин мислам беше ширупче и толку... тогаш беше многу болно и затоа, друг излез немавме :)

16. iva-na-na

iva-na-na Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    18
    Презадоволна сум од др Маргарита Камбовска од Плодност, имам стекнато доверба во неа, а и Матеј си ја сака. Професионално си ја врши работата и според мене е една од најдобрите докторки во Битола.

17. MaliotPrinc

MaliotPrinc Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    16
    Мајки како сте задоволни од докторката Радица во амбулантата во Ѓорче ?

18. Daci07

Daci07 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    21
    Zdravo na site feminki....
    Sakam da spodelam iskusvo so prekrasnite pedijatri od timot na bolnicata Plodnost vo Bitola (D-r.Margarita Kambovska i D-r.Olgica Nikolovska...Znaci ne licno jas tuku mojata braceda go nosese bebusot od raganjeto pa i ponatamu....odlicen personal,odlicna griza,posvetenost,dobrodushnost i prekrasen odnos kako kon deteto taka i kon roditelot...znaci bea deostapni vo koe bilo vreme vo nokta, bilo da e raboten ili neraboten den....noke ili denje...pedijatri kako shto sekoj rodetel bi posakal...i koga ke se rodi moeteo bebence sigurno ke bide istiot pobednicki tim....Vi zboruvam iskeno kako idna majka :)

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ние за педиjaтар го избравме Илиja Тимовски, во воена болница.
    Како дете тоjми бил матичен од кога моjата мстична замина во пензиja. Многу сум била до сега задоволна...даj боже што помалку да ни е потребен.
    А за замена Виолета.

20. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Позитивни искуства со педијатар од Карпош? Веројатно ќе бираме некој од Воена или Букурешт ама се уште сум на сто памета, па да ми помогнете?