Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Однос татко - ќерка

Дискусија во 'Дете' започната од angie, 7 мај 2010.

1. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    татко ми ми го уништи животот, на моменти го мразам, се срамам да кажам дека тој ми е татко...но длабоко во себе сакам да се промени, да биде нормален човек...и пак да се смееме заедно ;(

На Domino, Extraordinary.girl и DirtyQueen им се допаѓа ова.
  2. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
    Недефиниран :) Сериозно. На моменти е толку фин,добар,знае да ме насмее да ми каже дека ме сака. А на моменти е жива пропаст. Се кара со мене за ситници,троши пари по кладилици а јас кога ке му потерам додека да ми ги даде ке ми накапа на душата. Моуст ов д тајм е ваков |( Сепак татко ми е каков таков,го сакам.

3. wwwbella

wwwbella Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    8
    Како да сум го кажала јас ова... каков е таков татко е :(

4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Прилично добар однос, кој многу ќерки би го посакале..
    Taтко ми е најдобриот татко на светот .. Доколку не би постоела неговата строгост и ладнокрвен поглед (кој лаже) не би била она што сум денес, секогаш поддржана за секоја работа, неговата скромност кажува многу, со еден негов збор и без никакво викање секоја коцка секогаш доваѓа на своето место!
    Го сакам таков каков што е, бидејќи знам дека и тој ме сака и се би сторил за да сум среќна! :l:

5. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    би сакала и јас ова да можам за татко ми да го кажам

На Extraordinary.girl и thelittle17 им се допаѓа ова.
  6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    ВикторијаМари неможе секој да е совршен, не дека секогаш односот е добар, има и каранаици секако.. како и кај секого! со тек на време се се менува.. секој татко би направил се за да го усреќи своето дете но, некои помалку го покажуваат тоа :)

7. Morning.Sunshine

Morning.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    18
    Со татко ми сум повеќе поврзана. Со него секогаш сум била поблиска поотворена затоа што секогаш знаел да ме разбере за се,мајками е построга во однос на некои работи.Секогаш знае пријатно да ме изненади и расположи.Памтам во 3 оделение бев кога му напишав песна и ја изрецитирав за неговиот роденден,беше пресреќен и рече дека тоа е најубавиот подарок што го добил. И како растам се повеќе имаме заеднички теми и интереси.
    Татичкоо ај лав ју
    П.С сории мам ај лав ју ту :*

8. SANY4E

SANY4E Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    7
    Мојот однос со тактко ми е супер,мажена сум а ми недостига мноогу понекогас,кога се породив дојдоа со мајка ми заедно јас по му се израдував на татко ми.со него сум мн повразана за мн роботи сум зборувала отворено со него секако додека бев во врска :D :D иако е цудно,.

Мајка ми има поразлични сфаќања неможиме да најдиме заеднички јазик.

Но затоа брат ми е повеке со мајками врзан... :D :D :D

9. Sunlight

Sunlight Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    39
    My dady rocks :rock: :lol:
    Има голема поврзаност меѓу мене и мојот татко. Најдобар е, се грижи за мене, ми помага, знае да ме насмее кога не ми е денот и имаше разбирање за сите мои бубачки во пубертетот, а и ден денес има големо разбирање. Кога ми е лут се наопаку ми оди :lol:

10. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Со татко ми па иам океј однос. Не сум нешто поврзана али секогаш ми ги исполнува желбите, никогаш за ништо не ме искарал( и кога сум заслужувала :lol: ) ми помагал, секогаш за што и да ми треба е тука, ама не сум блиска за да можам да му кажувам работи како љубов т.е. емоционални работи, не зборам со него за ништо освен за општи ствари. Ја сакам, а понекогаш гледам и дека они сакаат и со двајцата родители да иам другарски однос се да можам да им кажам ама не е така, едноставно неможам :( .

11. Arogantna

Arogantna Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Епа да ме прашаше некој пред една година ке речев прекрасен сјаен :) Со тато бевме најдобри другари , се смеевме се зафркавафме ,дури и кога разбра дека пушам не рече ништо туку почна да ми купва цигари :D Знаци прекрасно се разбира се каравме по некогаш ама 99% беше закон :D И после тоа се разведоја со мама тој без докази рече дека таа цел живот му била неверна си заминавме сите од дома, тој си остана сам и сега немаме поќе ништо од тоа време сега тој е друг човек јас не го познавам повеќе искрено ;( Се се урна како кула од карти, но ми останаа барем сеќавањата :)

12. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Тато е ладно типче, не сака многу да навлегува во се и сешто си решава се набрзина. Не сум отворена толку многу за да му ги кажувам моите проблеми, но кога треба да се зборуваат глупости тука сме и двајцата. Неможе да се помире со тоа дека пушам ми рече подалеку однего :D
    Многу ми е срцка ама ме плаши тоа што пуши премногу цигари, а работи на место каде што сака-неќе дише прашина иако вози блендиран камион :worried:

13. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Тато е најдобар татко. Воопшто се нема однесувано лошо со мене секако и галениче сум му :lol: Буквално може се да му се доверам во се ме подржува и знае да ме исправи таму дека грешам. Кога немам друштво за на кафе се разбира тој ми е другар. Најдобар е, се грижи за мене, ми помага, знае да ме насмее. подобро се слагам со него отколку со мама. :*

На Shpagetta, Extraordinary.girl и mime87 им се допаѓа ова.
  14. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Темава боли.
    Лицемерен, одвратен....понекогаш тажен и болен. Многу е гадно чувството да се сомеваш во љубовта на својот татко, кој те ранил толку многу што ни времето, ни извинувањето нема да ги излечи. Не му простив и нема никогаш. Престана да ми недостига, животот продолжи и без него. Сега воопшто не ми е потребен, неговите дежа ву совети и ветувања, а на дело никаде.

Посветена му е...

http://www.youtube.com/watch?v=RT9PQgMtkDo

На Domino му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Мојот татко е најдобар родител и сопруг на сите времиња во светот. Го обожавам. Никогаш за ништо не сме се скарале, туку на секоја тема сме разговарале и секогаш отворен бил да не исслуша мене и сестра ми. Ноќи и ноќи сме седели и сме разговарале за секс, дрога, алкохол, цигари, дечковци и за било кој друг проблем што може една современа девојка да го има.
    Посакувам сите насветот да имаат татко како мојот. ;)

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    Mojot tatko mi bese najdobriot prijatel koj sekogas imase vreme za mene i moite problemi.Sekoj bi posakal takov roditel!!!!Ne e so mene veke25god.no sekoj den mi nedostasuva..Zal mi e sto ne gi vide moite deca......Otkako go izgubiv nego ne sum pocustvuvala deka imam semejstvo...Se probivav sama vo zivotot..Majka mi mi e samo majka na hartija...Zivee so brat mi i samo za nego...Nemalo nikakvi kavgi samo odvratno studenilo....Zalosno no vistinito...
    [mod-kirilica:umxx68fj][/mod-kirilica:umxx68fj]

17. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    со таткоми имам еден обичен однос татко - керка..
    сепак ние дома сме 3 жени јас сестрами и мајакми..со оглед на то дека сестрами е повозрасна таа е нормално поповрзана со мајакми..а јас сум мамино галениче така да како шо ни велат едни пријатели таткоми е спонзор :P секако ан мајтап ....тој е почитуван и сакан од трите а исто така и ние ...
    во праење глупости му нема маж а за тие работи јас сум на тато чупето :P

18. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Имам супер однос со тато. Се шегуваме заедно, спортуваме, тој ми е број1 поддржувач во сите мои нормални активности. Знае некогаш да ме искара за работи кои не ги правам баш најдобро, но секогаш потоа ме гушка и ми вика да не се лутам дека ме сака најмногу. :) (не дека се лутам, туку сум нерасположена поради мојата грешка..)

19. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Има многу девојки кои им молчат на своите татковци.Буквално немаат никаков однос и несмеат искрено и отворено да разговараат.
    Јас лично со мојот татко имам голема слобода.Можам да му кажам се,а за возврат да добијам мислење,комтар и совет,. а не да ми суди и да вика по мене.
    Душа е татко ми.Како раснам се повеќе и повеќе имам другарски однос со него.
    Секогаш ми вели дека е подобро да имаме другарски и фер однос отколку да се плашам од него.
    Ме советува.Се шегува со мене.Ми кажува вицеви.Ми кажува како му прошол денот.Кој и како го изнервирал..Често ми кажува дека многу му се прави муабет со мене.И јас сум доста озбилна кога правам муабет со него,така да се чувствува сигурно и знае дека може да ми каже се и тоа ке остане меѓу мене и него.
    Абе душа човек е.Се жртвува за мене и сестра ми.Работи и ден и ноќ за мене.За да имам се што ми е потребно.
    Му имам кажувано да не работи и да не се мачи толку.
    А тој ми вели: ке работам јас,не е тоа толку важно.Важно е кога вие ке излезете у град да бидете како своите другарки или приближно како нив.Да имате за сокче,да имате за пиво.Знам сум ги прошол тие години јас..И како после да не го сакам?! Тој е мојот херој!
    Кога имам проблем,му кажувам..секако ако е за кажување.Тој на многу смирен начин ме теши и заедно наоѓаме решение.Многу е смирен и не прави скандали.,не диза паника во истиот момент.Смирен е многу и паметен е ...

Секој би посакал татко како мојот....

Него многу го изнафалив,ке почнете да љубоморите :lol: :P

се шалам,секако...

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Односот татко-ќерка кај мене е феноменален.
    Мислам дека навистина се ретки луѓето кои имаат однос како нашиот.
    За мене тато покрај родител е и другар, учител, рамо за плачење, „слуга“ или измеќар како што тој сака да си се нарече...
    Значи буквално се ми е.
    Ама пред се, тој ми е најголема поддршка во животот.
    Јас пред него не знам да скријам ама баш ништо. Буквално се му кажувам.
    Затоа има и голема доверба во мене.
    Од него можам да добијам совет без да побарам, тој е оној кој знае кога сум лута, кога сум навредена, тој ме чита како селски буквар...
    Тој е човекот кој не ме воспитал со ќотек, туку со збор. Значи ниеднаш, буквално ниеднаш не кренал рака на мене. А имало моменти кога му доаѓаше да ме преполови. Исто и тон ми нема повишено.
    Јас можам да му се изнавикам, се да му речам, а тој само „смири се, тишина, полека, објасни ми што е проблемот.“ И толку е нашето карање.
    Тој е човекот кој ќе ми го стави светот пред нозе ако побарам.
    Кај него за мене нема не...
    Ме поддржува во се, тој со мене разговара како со возрасна личност, тој наоѓа решение за секој проблем.
    Тој нема да се налути ако му побарам да ми донесе вода како некои татковци. Напротив.
    Тој мене ми ги кажува неговите маки, грижите... Знае да слушне па дури и да примени мој совет.
    Секогаш го цени моето мислење.
    Навистина е совршен татко.

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.