1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одржување на вашата облека, перење и пеглање

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 3 декември 2011.

1. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.223
    Допаѓања:
    50.811
    Перам во машина, знам некогаш бели чорапи, бодиња и долни мајци да перам со шарени алишта на 40° и на 60° ми се немаат обоено.
    Немаме многу бели алишта и не можам да ги зберам за во машина и ретко ги перам во машина или на рака или со другите алишта ги вметнувам.
    Пеглам алишта само тие што се гужваат онака не.

2. Vanja84M

Vanja84M Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Не знам каде да прашам па одлучив овде. Ве молам дајте некој совет како шалот да не ми остава ситни влакненца на капутот. Шалот многу остава нон стоп се чистам ми здосади веќе. Дали имате некој трик ??? Ајде помош

3. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Како перете пантолони од еко кожа или јакни?

4. Aljosha

Aljosha Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    166
    јас имам перено јакна од polyurethane + polyester во машина на нежен циклус, ама пишуваше на етикетата дека може во машина

види дали има инструкции

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    1.716
    Како да си го исчистам капутот, ми се исцрнил на ракавот многу е светло кремаст?

6. Little girl

Little girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    66
    Здраво. Исправ спортска јакна во перална. Внатре што е полнењето од памук се собра на едно место нерамномерно и изгледа многу грдо. Ова ми се случувало и порано. А ја перев на 30 степени како што пишуваше на етикетата. Дали има решение за ова? Поздрав!

7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.471
    Допаѓања:
    37.705
    Не верувам дека ќе се поправи нешто. Јас така зафркнав зимска јакна. Јас ја перев на 30 степени. Откако почнав да ги перам јакните на брза програма или на синтетика, немам таков проблем. И обавезно најмала центрифуга.

На Little girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    31.217
    Има. Простори ја и кога ќе биде целосно сува, убаво растреси ја и силно исчукај ја, исполната ќе се растресе и врати во нормала. Истото се случува и со јакни полнети со пердуви ама се решава на овој начин.

На Little girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    Здраво на сите,веројатно овде можам да прашам,како да носам бела кошула а да не ја извалкам со пудра на јаката?

10. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.932
    Допаѓања:
    7.680
    Освен да не ставаш пудра на вратот не гледам како. И внимателно, облекување, соблекување на кошулата.

На ariel30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sucubus

Sucubus Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2021
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    1.230
    Јас пробував со тресење и не бидна ништо, не ми текнало за да ги исчукам, до сега три расипав со прописно перење.
    Сега само ги ставам во вода со омекшивач да отстојат, веќе исфрлив куп пари за јакни.