Одржување на чистотата во домот

Discussion in 'Дом' started by magic, Dec 12, 2009.

1. magic

magic Истакнат член

Некои луѓе претеруваат со чистењето и сакаат се дома да им биде под конец (особено девиците мислам :) )
    Ме интересира вие дали сте преокупирани со тоа или во границите на нормалното?

Јас лично во границите на нормалното... доволно за да е средено, но има периоди и кога се ми е расфрлано (како на пример кога ќе бев во сесија - ми недостига тоа чувство). Понекогаш плакарот ми е под конец, понекогаш катастрофа и не можам ништо да најдам :o

gjoker4e and sweetie 981 like this.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Jas za po doma sum labava,nekoas mi e sredeno nekoas ne,ama na rabota mora se da mi bide pod konec i jas kako sto sakam inaku skrenuvam i se deram po se zivo i divo :)

bertold likes this.
  3. doll

doll Истакнат член

DOMA NE MI E SEKOGAS SE NAJCISTO, MEGUTOA NA RABOTA MORA DA BIDE ! :lol: :lol: :lol: TOA E -TOA

bertold likes this.
  4. babyketi

babyketi Популарен член

Posvetuvam mnogu golemo vnimanie na higienata.
    Doma mi e cisto ,ama so dete od 2 godini ,kolku ke uspeam da sredam,tolku,.ama sepak e cisto.
    Denes pravev generalka,so brisenje na prozori ,vrati ,tepisi ribanje ,kupatilo i koga zavrsiv pominav niz hodnikot i mi mirisase kako koga se vselivme,pa mu kazav na mazot mi ,a toj se iznasmea i mi vika deka sum FANATIK :lol:

5. marti.cookie

marti.cookie Истакнат член

E pa nie doma chistime 1 nedelno, ne se zamarame mnogu dali e sredeno...Imame kuche i neznam kako ama sekoj shto vlegol kaj mene doma prashuva shto koristime shto mirisa taka ubavo....ahahah.... pamtam majka mi porano (pred kucheto) puzeshe po zemja i prepoznavashe koj kaj se cheshlal i mu padnale vlakna po zemja... sega so kuchencevo malce ottrpna, ama stanot seushte si mirisa na chisto....tajnata mislam deka e vo procedurata so omeknuvachot za alishta.... koga kje stavi omeknuvach cheka vodata da zavrshi da teche vo fiokata od mashinata i ja gasi na 10-15 min.... alishtata pa i cel stan mirisa taka ubavo.. :)

6. babyketi

babyketi Популарен член

Ima razlicni finti..
    Nemoj da mislis deka jas sum samo so krpa i cetak..generalkata bese za Nova Godina :lol:
    Inace jas koga go brisam parhetot vo vodata osven sredstvo stavam i nekolku kapki od etericno maslo od lavanda i mirisa mmmmmmmmmmmmmmmm..
    Probajte nekoj ako sakate ,ne e mrsno nisto posle!

Elenota likes this.
  7. mina

mina Популарен член

ako sega nekoj ne daj Boze mi dojde na gosti mislam deka ke propadnam vo zemaja od sram! sobata mi e ludnica...pred pola cas dojdov od rabota i ne namestiv niti obleka, niti tasna, se mi e rasfrleno! inaku ja sreduvam sobata sekoj den (mislam gi mestam rasfrlanite raboti, go mestam krevtot) a generalka najcesto pravam vo nedela koga temmelno si cistam se! ne sum nekoja golema pedanterija ama sepak sakam da mi e sredenko!

sweetie 981 likes this.
  8. babyketi

babyketi Популарен член

MINA sekoja cest sto sam si ja cistis sobata..
    Jas koga ziveev so majka mi ne si ja sreduvav sobata ...NEKOGAS ke mi teknese i se ke svetnev..pa majka mi koga ke videse se krstese.....
    Inace ne sum pedanterija ,ama sum mnogu temelna i se cistam vo najsitni detali ,pa mi odi ne cel den tuku cela nedela;(((
    Sega so malo dete doma i plus so ovie virusi,epten mi e strav i samo cistam...Mana mi e sto nemozam za generalka da si zemam zena ,pa da mi olesni so cistenjeto ,nego nekako ne mi e po kef,da ne kazam deka se gadam koga drug mi cisti,pa kako sto cistam jas mi se cini nikoj :lol:
    Preporacuvam...samo pomos-zena za cistenje ...koga ke se mazite i ke imate cela kuca na odrzuvanje...NE KAKO mene :D

9. Chic

Chic Истакнат член

Често средувам, ама колку ми е средено е прашање! :lol: :lol: :lol:
    Мојата соба и сега да ја средам до после ќе ми биде растурена. Таква сум :lol: :lol: :D
    Но сепак и да отидам било каде, кај другарка на гости и да не им е нешто средено воопшто нема да замерам, доволно е да биде чисто во рамки на нормала!
    И кај мене кога доаѓаат најблиските другарки воопшто не замеруваат доколку ми е расфрлено, а за тие што не им е пријатно така им кажувам ден пред тоа да ми кажат дека ќе дојдат за да си исчистам хахаа :lol:

10. Hipica

Hipica Форумски идол

не ми е проблем да е растурено се додека нештото не лежи на земја. е тогаш веќе се вадам од такт и додека не го кренам не сум мирна. ми се случило да станам од спиење за да го кренам пенкалото што ми паднало на тепих.

11. ninuska

ninuska Истакнат член

ZNACI JAS VO PRINCIP PRAVAM RAZLIKA POMEGU RASTURENO I NECISTO!KAJ MENE DOMA NAJCESTO E RASTURENO (IMAM DVE MALI DECINJA)AMA NECISTO NE SMEE DA BIDE.NE RADI NESTO DRUGO TUKU EDNOSTAVNO ME NERVIRA KOGA SI GLEAS TV OPUSTENO VRTIS POGLED KON PROZOR I IMA STO DA VIDIS!!!!!!! POSLE TOA NE TI E RAAT SEDENJETO I KAFETO SAMO MISLIS DEKA TREBA DA STANES I DA IZBRISES!TAKA DA SE TRUDAM KOLKU MOZAM NAVECER KOA KE ZASPIJAT DECATA DA SI ISCISTAM ZA SABAJLE KOA KE STANAM DA SI PIAM EDNO,,RAAT,, KAFE:)))))

12. Meggy

Meggy Истакнат член

Јас неможам да поднесам несредено да ми биди дома, кога ќе ме мрзи да суредвам и чистам седам само пред компјутер да не гледам неред, и после станвам и се под конец :D . Исто обожавам да чистам ко ќе сум нервозна или под стрес, ме смирва некако :)
    ПС. Девица сум во хороскоп :lol:

CarrieBradshow likes this.
  13. Braveheart

Braveheart Истакнат член

Мене најголема желба за чистење ми се јавува кога имам за учење :lol: :lol:

Vik'Toriah likes this.
  14. anastasija19

anastasija19 Истакнат член

собата си ја средувам еднаш во неделата а обично дојдам од школо и само фрлам насекаде :lol: :lol: бомба ми е ама не се замарам мене не ми пречи кој му пречи нека не доаѓа :lol: :lol:

15. srnicka24

srnicka24 Истакнат член

аххх..ова е болна тема за мене..јас по природа сум перфекционист и сакам секогаш се да ми биде средено...на залост ја делам собата со сестра ми која е уметник..па мо`ете да замислите...она у`ива во расфрлено...јас не мо`ам да поднесам..и секој ден има ојан..јас само си ~истам она си растура.. :?

16. Ariel

Ariel Форумски идол

Јас чистам два пати неделно, и тоа еднаш темелно, и еднаш само правосмукалка и прашина. Многу прашина има кај нас, морам. Дури се мислам и три пати неделно да почнам. Е прозори бришење многу мразам, и тоа да бидам искрена не го правам баш често. Мразам завеси перење, и се мислам да ги исфрлам од дома, како што го направив тоа и со теписите :lol:
    За чистење ВЦ сум фанатик, секој ден чистам. Некако го доживувам како извор на нечистотии и одвратно се чувствувам ако не ми е чисто... башка децата фаќаат, па мора.

Е за средено, не баш :D . Со две деца, троа потешко, а џабе се вадам на децата кога и во спална често ми е хаос.

Инаку мнооооооогу мразам да чистам, и не знам зошто не земам жена за чистење... ама некако сам кога ќе си фатиш... друго е :D

17. maja8

maja8 Популарен член

Јас обично си ја чистам собата кога треба да ми дојде некој на гости :lol: Ама понекогаш и онака ми доаѓа желба да зачистам нешто, ама реткооо :)

18. kate21

kate21 Популарен член

Сакам да ми е чисто секогаш,ама кога ме мрзи или кога не стасувам,мајка ми е тука :mrgreen:
    Е таа е веќе фанатик по чистота.Како и да е наутро најчесто си го средувам креветот,редовно и помагам на мајка ми,ама најубаво ми е кога средувам алишта.Тоа веќе ми е посебен ритуал :D

19. strudla

strudla Истакнат член

леле не зборувајте за чистота јас сум фанатик, сакам се да ми е под конец, за тоа често се караме со сестра ми бидејки собата ја делиме и јас и ги средувам и нејзините работи, и си имам дупла работа, али незнам не ми претставува некојпроблем, саакм се кога ми е цисто, без разлика дали ке седам сам или ке имам гости мора се да ми е под конец, и кога доааЃаат гости кај сестра ми од срам да не биде несто како Што треба и јас и тогаш ја цистам собата, таа си нема гајле али јас каква сум педантерија си работам хехехеххе :D :lol: :rofl: :P

20. angelce1

angelce1 Истакнат член

Хаахаха,исто како јас и сестра ми,таа сака се да и е под конец :) Средувам секој ден,ама пак ми е расфрлано во собата,не знам ни јас како :^) А кога одев на работа,јас најмногу се нервирав ако некој не беше педантен и не средуваше,секогаш јас чистев :D ,а дома ми се има случено во мојата соба како бомба да паднала :D
    А некако најголема желба за чистење имам навечер :^)