Одржување на чистотата во домот

Дискусија во 'Дом' започната од magic, 12 декември 2009.

1. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.351
    mnogu sakam koga mi e rasfrlano vo soba,taka zivo,i togas se si znam kade mi e. a ne koga ke rascistam pa kaj e ova,pa kaj ona i na kraj za 10min pak rastureno :D

2. anije

anije Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    39
    Девица сум...Сакам да ми е се чисто и уредно....ама ...ама јас да не чистам хахаха :$

3. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    повеќето време ми е неуредно се .. некогаш на моменти ќе ме "акнат" будалите и ќе земам да преуредувам собата, масата на друга страна креветот на друга страна , ќе чистам се под конец .. но тоа се случува еднаш во месецот :lol:

4. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    649
    ааааа ....јас си си чистам по дома...од кога ќе станам зошто сите се на работа а јас за оваа год завршив со фак...и цело време сум дома се осеќам како праваа чистачка....
    Ама луѓе за чистење и не толку ама обожавател сум на перење алишта,цело време перам,едно алиште ќе сго износам два пти,и бап во перална,и се така,мора дома прашок и омекнувач да има на залиха.... :lol:
    шкафот кога ќе си го отворам дома,залиснува на омекнувач,сто да правам опсесија :lol:

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Леле исто и јас,член на фан клубот перални. :) Многу сакам да перам,некое релаксирано чувство добивам кога си перам и кога знам дека сите алишта ми се чисти и испрани.Дури ми викаат дека алиштата ги упропасувам од постојано перење,но посилно е од мене... :)

6. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Хахаха јас па не обожавам мн перење али сакам колку толку да е средено...но не премногу онака се под конец..Кога отидов на факс , во станот со цимерката си направивме мал неред за да има повеќе домашна атмосфера хахахаахх :D :D

7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.355
    Допаѓања:
    142.292
    Викендов бев кај една пријателка на дома и беше средено до совршенство, па добив желба и мене да ми биде така. Вчера средив дел од куќата и сега многу ми е убаво. Сепак, имам уште 2 соби што ми се хаос. Се надевам некогаш ќе успеам да ја доведам цела куќа во совршен ред, и дека ќе можам да ја одржувам така. Ама не ќе да е тоа во блиска иднина :)

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.596
    Допаѓања:
    161.085
    Ако ми е расфрлано по соба повеќе од максимално пропишаните граници и јас се чувствувам расфрлано со мислите.Деновиве се распуштив нешто,се живо и диво од плакар доле ми беше и се осеќав без ориентација и мислите си ги ловев ...денес засукав ракави,до најмал процеп се сум поминала,не под,не тепихчето,не прозорци,врати,завреси,плакар пререден под конец...ама си го задржав мојот креативен хаос,има по некое списание,некој партал лево-десно и стварчиците од моето хоби кое е ...така малце поише хаотично,ама се трпи,а башка што и е љубов у прашање.
    Кога сум на факултет,претпочитам да не оставам хаос зад мене,за да имам време повеќе за одмор и учење или пак штом се вратам се пресоблекувам и веднаш се ред-редум на место си враќам...

9. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас ја чистам целата кука еве мозеби 2пати неделно,ама мојата соба еднаш месечно :D :D :D

10. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Ја и помагам на мајка ми со чистење,секоја недела претежно некогаш ќе се случи и некој друг ден и бришам со политура,со ајакс за стакло,со џогер го поминувам пархетот и то а мама ми чисти со правосмукалка некогаш и мене кога ќе ми текне (еднаш годишно) или пак кога гледам дека кај мене има некои ливчиња паднати и други глупости земам правосмукалка и усисувам..финтата е додека да почнам па потоа можам колку сакам да работам :)

11. BlueEye

BlueEye Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    29
    koga imam mn za ucenje mi idi golema zelba cela kuka da si ja iscistam :D :rofl:
    sakam koga mi e cisto ama ne e vozmozno sestrami nema takva navika i non stop rastura inace v decka ne ostavam dr da mi cisti zs nemozi kako mene do sitnica i obicno vo nedela toa go pravam brisam metam i sve
    inace najomilen del mi e brisenje na prozorcite

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.460
    Допаѓања:
    37.681
    Не сум многу по чистењето, ама кога ќе исчистам сакам се да ми биде под конец.

13. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    126
    многу сакам да ми е чисто дома особено WC сепак тој е најголемиот извор на бактерии,но со двајца стари луѓе дома тешко дека секогаш може да ти е средено тип-топ,постојано дома се карам со мајка ми за таа чистота пошто она мн мн не се замара со тоа али затоа мојата соба е со совршен ред и се се знае кај е што е и зашто е :) :) :)

14. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Јас уживам во хаос, кога ќе ја средам собата неможам да си најдам што кај ми стои. Инаку и јас сакам да е чисто , ама да не чистам јас :D А од малку прашина кивам како луда, па затоа редовно бришам прашина и усисувам. А најмногу од се мразам да пакувам алишта, сакам да имам огромен плакар и се да ми стои на закачалка. Не дека ништо дома не чистам ама не уживам во чистењето :D

15. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    исто како ангелче и струдла, да не се повторуваме сега со зборовите :y: :) ж
    да не сте девици во хороскоп???

16. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.037
    Допаѓања:
    9.745
    Еве јас сум девица во хороскоп па и ме нервира баш тоа чистење :) значи што ако сум девица,не се замарам многу многу... :D сакам дома да потсредам пошто секој ден сум сама дома и можам да измијам садови,да избришам,да постелам....Да подсуредам со еден збор кажано ама да чистам НЕ :D :D мрза сумммм хахахаха

На Simonna7 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Хух денес сум онака добро расположена и земав усисав и ја средив мојата соба..ја светнав и сеа можам цел стан да го средам ама за вчера некој да ми кажеше да земам да чистам ма нема шанси :D
    Тоа се моменти :)

18. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.116
    Како мала бев пргава, чистев по дома, метев двор и сл, а сега утепај ме, пуста мрза, ме мрзи и креветот да си го постелам (сепак го правам тоа) :D Некогаш, многу ретко, ќе земам да чистам, тоа ептен кога сум расположена а немам попаметна работа :lol: А најмногу ме мрзи да диплам алишта, и затоа ако ја отворете вратата на мојот плакар, пазете да не ве потрупа облека :D

19. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    100
    најмногу од се мразам да работам по дома.Да чистам да готвам.........За чистење си ја чистам само мојата соба,а често тоа знае да го направи и мајка ми.Мразам неред, но многу мразам да чистам ај види работа сега де....

20. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    На оваа тема...сум за жив срам....мразам да чистам...МРАЗААААМ...сега да влезе некој кај мене во соба мислам дека ќе фати невиделица :D незнам од кај да почнам да потсредам малку....инаку исто и јас голема разлика правам, нечисто и расфрлано...расфрлано ми е секогаш и можам да поднесам, ама нечисто никако ама по можност да не чистам јас...ама уште малку па ќе морам јас...или не????????
    п.с. купатило чистам манијачки...дезинфицирам....ставам средство да стои секаде пола саат, и после со врела вода поминувам се...убивам бактерииии :lol:
    и мислам дека како мене никој не гланца купатило (два пати годишно додуша) :rofl: