Читам наназад сакате со бебе под конец да ви е. Јас бев пицајзла за чистење, сакам се во линија под конец да ми биде. Кога се омажив работев со тоа темпо, чисто средено, секогаш на свое место. Кога се роди син ми чистев ама не ми беше проблем да ми расфрла, од мал го учев дека по игра се собираат играчки, сега е поголем и гледам дека се претвора во мене, а не би сакала. Повеќе сакав во тој поглед да личи на мм, затоа што тој си е опуштен и не си ствара дополнителен стрес за да мора се чисто да е. Ама сепак откако го имам син ми сум многу изменета. Претходно да видам на огледало дамка одма трчев со крпата, а сега кога ги видам рачињата на син ми, или како се бакнувал во огледало, не дека не можам да избришам, можам, ама да би можела ова засекогаш би си го зачувала Па кога видам во плакар се си има редено на закачалка и што треба и што не треба да беше маж ми ќе добиеше казна за тоа Децата растат, уживајте со нив, битно е да е чисто, ама не мора се под конец. Еден ден ќе ни фалат овие растуренки по дома
Здраво ми треба мала помош,опседната сум со чистење значи буквално се да е под конец а не можам да постигнам се, бидејќи сум со мало дете дома а немам помош околу ништо. Значи до толку се опседнувам што ми ствара стрес и не можам да функционирам нормално, пример ако вилушката е обратно ставена во фиока одма ми ствара нервоза. Уште повеќе се нервирам околу ходникот немаме плочки само тепих , и стази на скалите иначе другите соби се средени . Дали некој се нашол во ваква состојба? Како да си помогнам ? Се извинувам на долгиот пост.
Треба да се помириш со тоа дека неможе сѐ и секогаш да биде средено или навечер додека сите спијат ти да чистиш до ниедно време. Прво, вклучи го и маж ти во чистењето, второ доколку можеш да си дозволиш најди жена да доаѓа неколку пати месечно да ти помага. Избери еден ден во неделата некој друг да го чува бебето па за тоа време среди се по дома, иако работа секогаш има, но со добра организација се постигнува.
Има некој препорака за џогер?Го гледав на Виледа овој. Го има некој користено или дали има препорака за добар џогер? За плочки ми треба.
Овој не, некако ми беше скап гледав околу 2000 ден. Го зедов овој и засега ок ми е (околу 400-500 ден)
Највеќе мразам прашина и ронки од храна редовни генералки и да мириса на чисто и кујната и купатилото се по ред.Мајка ми повеќе се замара детално но јас кога ќе фатам фатено е
Застрашувачки е колку прашина има во Скопје. За ден-два после чистење, веќе има собрана прашина, дури и во купатилото кај шо нема прозорец.
Феминки, ако може да дадете совет, мислење околу организација во домот. Следната недела почнувам на работа два дена прва, два втора, два трета, два дена слободни. Имам приземје и спрат. Додека го средам спратот, приземјето хаос и обратно. Скоро секој ден се пушта машина за алишта, а времето е такво, слабо се сушат, па и тие кога ќе се насоберат оди довиткај. Плус ручек, дете од 2 години и 8 месеци. Нека е жив и здрав, но на 5 минути несмеам да го оставам сам. Многу е палав. Во градинка не го пуштам бидејќи 2 дена во градинка, 2 месеци дома се лекува. Ми помага и мм. Неможе и тој да се растргне. Дали не знаеме да го организираме времето, дали сме смотани, незнам. Никогаш не ни е се средено и тоа многу ме нервира. Не ме нервираат играчките од синко, бидејќи тоа е нормално. Сепак мал е. Но, се останато од патики ме вади. Да напоменам дека ќе бидеме различни смени со мм поради синко. Просветлете ме, бидејќи јас навистина незнам веќе како да се организираме?
Јас сум стрелец, зошто да чистам кога можам да одам да шетам? Инаку најубаво чистам кога сум нервозна. Тогаш, да можам и црниот дроб би си го извадила да го исчистам!!!
Здраво. Дали сеуште ги користиш услугите на Сфера и како си задоволна? Не ми се пушта секој дома, па би сакала препорака од некој што има подолго искуство. Инаку, пробав да ги најдам на фб но не успеав. Може линк во порака? Ти благодарам.
Па не сум ги викнала од короната навака, не знам ни далк уште функционира како фирма. Да побарам да видам дали ќе ги најдам. Edit:не ги најдов, мислам дека не функционираат повеќе, иначе го држеа газдите на хемиското чистење Тонели.
Жени спасувајте... Значи полудев веќе со проблемов. Долго време мака мачев со bed bugs. Што не напраив, прво испрскавме, искречивме и фрлив душеци, тепих, перници, значи скоро се. Дрвенаријата пребришав, се отеув со средства. Пак имаше после некое време. Ајде пак јово на ново. Два пати неделно прскање, чистење, што не. Пак се јавуваше понекоја. Го затворивме секое дупче на паркет со пур пена, пак исто се прскање чистење, тресење, фрлање. Немаше долго време, две год сигурно. Еве денес пак Јас веќе не знам што да правам. Сигурно од некаде идат. Има ли некое чаре да ги уништам?