Од такви што се фалат како го прошетале цел свет, а видиците им се затуцани, полни се со неукост и незнаење, а се удираат во гради вриејќи од самобендисаност од која ти доаѓа да блуеш Немаат никаква почит кон женско, никаква емпатија, никакво чувство на човечност во нив. И да мора да се они за се во право. Е од таквите подалеку.
Не те сфатив баш Може да ми подобјасниш? Јас не гледам ништо лошо да се има самопочит, без разлика дали човек е сингл или во врска. Лошо е кога се нема самопочит
Јас со такви не би била. Дали треба да се има или не самопочит, друго е тоа. Едноставно не сакам да сум со некој што ќе се грижам со која постапка или збор ќе го повредам или навредам па ќе ја прекине врската.
Тоа не е имање самопочит туку лесно се повредува, не може да се соочи. А сега ако збориш за постапки што стварно не се во ред, а ти сакаш да си со некој што трпи се' и му е страв да раскине тоа е друго
Значи сакаш да можеш било како некој да го изнавреѓаш, дури и да го удриш, а тој на сето тоа наместо да стави крај, да ти прости. Имај малку почит спрема партнерот, штом тој е предобар и за сè ти простува. Не само што не смееш да си дозволиш да го удриш, туку треба малку и да се припази какви зборови се кажуваат во кавга.
Океј, не мислев ниту за банални ситуации, ниту за екстреми. Всушност не би одела до детали сега и овде. Као што реков - сакам да можам слободно да се однесувам пред него наместо да бидам цело време само нежна и добра зашто инаку он би можел да се осети навреден и да се жали дека е жртва Не би навела за кои постапки мислам иако претпоставувам тоа ти е всушност нејасно.
Бегам од вербален и физички насилник, манипулатор, човек кој не знае да ми почитува слободата и изборите, човек кој ме познава и не мора да се кријам од него. Нормално, истото и го нудам, инаку џабе е.
Човек што има самопочит никогаш нема да дозволи да се навреди/повреди така лесно од нечии зборови и постапки.
Па да ама некои претеруваат, глумат жртви кога не се. Си кажав јас не би била со таков, за други - кој како сака.
Јас не знам како гледате вие на врските жими све, мед и млеко увек? Само убавини? Во секоја врска има толерирање на мааните на другиот иначе не би било врска тогаш. Сингл ќе беа сите ако си го гледаа само својот себичен гз
Да, според тебе дечкото глуми жртва, а не е, ако добие шамар од девојката. Или ако девојката му изнакаже секакви зборови. Кратко кажано, според тебе, на девојките треба да им е сè дозволено, а мажите да ќутат и да трпат.
Па токму тоа го зборев. Кога ќе биде врската во криза да не се навреди одма и да замине туку да толерира до негде а не одма жртва дека е.
Од намќори, негативци и луѓе на кои треба да им влечеш зборови од уста т.е. ќутливи, скржави, оговарачи и друго не ми текнува