-Мажи што форсираат некоја си амбиција за станување милионери, заработување многу, особено под денешниве влијанија, каде што тоа им е одлика на комплекс на ниска вредност, и единствена храна за егото им се материјалните достигнувања за да се осеќаат повредни, големи, и моќни. -Мажи што во склоп на ова поради таа несигурност, се и контрол фрикови, љубоморни, конзервативни, а глумат модерни, затоа што ги плаши се во врска со модерни девојки, и сметаат дека треба да те држат в рака, па паралелно со тоа, ќе пробаат да најдат маана во се што си правела, правиш и тн. за да те направат да се осеќаш помалку вредна, а самите да се почувствуваат подобро во врска со својата машкост кревка. - Мажи што ете наспроти тоа да работат на себеси, и развиток на емоционална интелигенција, и да се пронајдат себеси, како и наметнатите притисоци што им предизвикуваат фрустрации што од тука ги доведуваат да бидат такви какви што се, одбираат да бидат исти како повеќето околу нив, другари, околина или што и да е, затоа што немаат храброст да бидат различни. Секако разбирање имам дека за се постои причина, па и кај нив постои причина што се така исфрустрирани и несигурни, ама секој ако сака може да се фокусира да ги пронајде слабите точки и местата во себе на чие што обликување треба да поработи. Како на пример да работи ако има преголема зависност од семејството и родителите, така што е под сечие влијание, да поработи на самосвест, на зрелост, на самодоверба, и на почит. Како што ние женските барем во голем процент сме фокусирани на работа на себе и размислување и самокритика низ години, во врска со секоја животна ситуација и грешки и тн. и затоа и се менуваме, и очекуваке и бараме после тоа што би рекле тие "многу" од страна на мажите. -Мажи што не знаат што сакаат и се несигурни и непостојани. Што брзо менуваат одлуки, не знаат да стојат позади она што го зборат, што се силни на зборови, а никакви на дела, што во целосна предаденост и заљубеност од жената, гледаат по некое време како на бинго за нив, односно нејзина слабост, и простор да ја манипулираат за да се осеќаат помоќни, наместо да видат колкава вредност има во тоа кога некоја реализирана женска е спремна да им се посвети и им се посветува максимално. -Мажи што озборуваат, за секого, а особено за жени. -Мажи што поради немање храброст да се носат со жени поради наведениве причини, а и други, бираат жени што им се полесен избор и покрај кои можат да се осеќаат поголеми од нив, и после тоа завршуваат во дисфукнционални врски или бракови, па го молчат сето тоа нели, поради околина или што и да е, и пишуваат и се ставаат на други женски. Одвратно. -Мажи што омаловажуваат жени. Долга листа. Но се надевам ќе им послужи на некои од мажите. И доколку препознаете некоја од карактеристикиве кај себе, во момент ќе се осетите лошо да, и нормално е, егото не сака д си признае никогаш пораз, но ако си признаете, и можеби почнете да мислите како да се поправите во тој дел, ќе бидете многу поголем Човек отколку ако не се обидете воопшто. Бај.
Бегам од Жени со боцки кажав веке еднаш. Но општо бегам и од презаситени ликови со себеси,а немаат некоја посебна причина за тоа.
Себични, неспособни, неинтелигентни, нестабилни, несигурни, незрели, мажи на кое сè друго им е приоритет освен девојката.
Primer za maska osoba (tenok glas, razlicen nacin na odenje, razlicen nacin na odnesuvanje i sl.) Od prv pogled recisi da ne mozesh da razlikuvash dali e gej ili ne e, bash takov primer! I voedno sakam da kazham deka ne e ubavo shto imame predrasudi kon ljugeto vo vrska so se, bez da zaneme shto navistina e toj/taa, nie mu/i stavame etiketi za sosema razlicno (zboruvam generalno)!
Ја најискрено бегам од такви шо се курваат. Може и најдобар да биде пред мене, а уствари да иде по други жени... Не питај гаталец, питај паталец. Све друго ми ваља.
Nemame nie predrasudi a i ako i ti gi nemas togas se e vo red so fem deckoto duri i da e gej vo sto e problemot ?Neka e ako ti se svigja a i ti na nego togas toa e toa ili mozebi ne e neznam.
Да, мој колега е целиот таков исфеминизиран, баш како што напиша во коментарот подолу и згора на сѐ тежок озборувач е, тетките од 50 години вода да му носат. А као наводно не е геј и сака жени. Јас никогаш не би била со таков, па последен да е на планетава. Едноставно не само што не ме привлекува сексуално, напротив, ме одбива. Јас лично за мене зборувам, за другите девојки не можам да кажам.