Змија дефинтивно ,језива непредвилива па напаѓале ако биле во опасност ,сака некој да ми каже дека се паметни и знаат кога се во опасност :geek: ,а друго не дека се плашам ама ми е мн гадно од голем глушец незнам како ке изреагирам да сум во блиска средба
Се плашам само од човек, ништо друго. Колку што човекот може да те повреди, односно да ти наштети, ништо друго не може. Ги сакам животните и ниедно на улица немам пројдено без да му подарам барем малку љубов, привремено згрижување до наоѓање домче, лекување.. Сакам се, почнувајки од најмалото суштество, па до синиот кит. А од инсекти сакам пеперутки, бубамари, вилински коњчиња, дождовни црви, полжави, пајаци и шумските бумбари еленче и носорог. Дома чувам необична сложна група на животни: риба, две желки, лабораториски глушец, мачор и куче и + по некој привремено гостин што ке се најде, без разлика дали е еж, змија, гуштер, маче, куче, зајче, или пак некој вид на птица и сл.
Кога сум сама касно навечер,темнина и кога ќе слушнам како лае куче се вадам од такт. А исто така се плашам и од мали.Па и не може да се каже дека се плашам но не сакам да се вртат околу мене. Единствено сакам да чувам големо куче.Како на пример хаска
Леле мајкооо Па уште и ова кога го прочитав : http://novini.mk/cluster/c2dfd5734f31bd ... a-urinarel , биче жустро сеа кога ќе одам вц. На трчање
Значи, можам да се исплашам од се’ и да ми помине, само од едно животно се тресам дури и кога ќе помисам на него...змија... Кога бев помала, дома ќе ни влезеше змија и првите 2-3 недели погледнував под креветот пред да одам да спијам