Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Од која возраст почнавте да консумирате кафе?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Dream-Girl, 13 јули 2019.

1. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.070
    Na 14 godini.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Any05

Any05 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    364
    До пред некоја година воопшто не сакав кафе, ама затоа уживав во зелен чај (иста концентрација на кофеин како кафето има). Нес пробав на 17 (воопшто не ми се допадна тогаш :rofl:) а турско првпат како што паметам пиев во прва на факс и не толку често може во рок од една година 5 кафиња имав пиено, ама затоа дневно по две шолји чај.
    Кога почнав втора на факс се заразив секој ден обавезно си пиев, за време на сесија дури и по две турски на ден морав за да зачувам концентрација при учење, си имав рутина што ми беше ефикасна ептен. :rofl: :D

На cresa-jagoda и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  3. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Првите сеќавања за нескафе ми датираат од одморот во 2012, што значи тогаш сум имал 12.
    После тоа не пиев бидејќи ми кажаа штетно било, срцето, вака онака и одреден период се префрлив на 3 во 1. Потоа имав неколку пијам - не пијам кафе фази во животов и така...

На senjorita-v, cresa-jagoda, Alisa22 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    938
    На 15 првпат пиев турско, не за друго, едно девојче од клас демек гледаше на кафе, па да ми предвиди нешто за симпатијата и сл. :D Редовно конзумирам од 26.

5. Leviosa2503

Leviosa2503 Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    1.229
    Една од ретките сум, ама не пијам кафе :D
    Не ми е убаво ни на вкус, а ни чувството што го имам после не ми е убаво. И стомак ме боли :puke:

6. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    18-19 и тоа капучино така да и сега на 23 години ретко пијам турско кафе

7. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Не се сеќавам кога првпат пробав кафе, веројатно во седмо-осмо. Не се сеќавам ни какво, можеби беше капучино со мајка ми, а можеби беше нескафе во кафич. Овде не ги сметам неколкуте голтки турско украдени од кафето на дедо ми како дете :wasntme:

Во средно, кога редовно почнав да одам по кафичи, шемата беше нес. Другите кафиња не ни ги знаев, а ми беше срам да прашам (facepalm) Матено, благо, со шлаг и чоколаден прелив, скоро и да не беше кафе :D Еспресо почнав да пијам на 22-3 години, ама мислам и дека човек треба да биде дораснат за еспресо.

Сега пијам кафе често, но не се декларирам како зависник. Многу денови ми минуваат без кафе дури и без да забележам. Кога сум излезена, во зима најчесто пијам долго еспресо, а во лето ладно макијато. По дома знам да си направам и матено нес, а откако си купив мока пот си правам врхунско ладно макијато. Турско не пијам, јас сум ти еспресо човек. Шеќер - малку кон ич.

На senjorita-v, Herrera, Elenpelen и 5 други им се допаѓа ова.
  8. N0NamE

N0NamE Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    2.136
    18-19 i ne sum nekoj zavisnik od kafe pijam koga ke mi tekne, ili povekje za da mu praam na nekoj drustvo sto bi rekle,a znam da pijam nekoj pat i od dosada. :wasntme:

На cresa-jagoda, Dream-Girl и Roxy1991 им се допаѓа ова.
  9. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.180
    Откако почнав со испити на Факултет, и да не спијам по 3 ноќи. :D
    Претходно не пиев воопшто кафе, сега пијам само Нес, од турско ми се повраќа одма.
    Организмот не ми толерира премногу кофеин.

На cresa-jagoda, Dream-Girl и Alisa22 им се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.624
    Обожавам кафе од првата голтка што имам пробано, некаде 7 8мо оделение.
    Дневно пијам по 5 6 кафиња турско и еспресо најчесто, без шекер рапапа, и поретко макијато и нес фрапе,избегавам млеко.

На senjorita-v, cresa-jagoda, Love 83 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.162
    Допаѓања:
    50.561
    Па не знам точно кога, почнав кафе да пијам пред неколку години.
    Како што ве читам сваќам дека од сите покасно сум почнала со кафето, можев и порано, ама не го сакав воопшто.

На senjorita-v, cresa-jagoda и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  12. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    7.683
    Обожавам кафе, турско ми е омилено. Ако не се напијам бар едно во денот глава ме боли, ми прска. Пијам по 2 или 3 кафиња, турско обавезно и во кафич мало со ладно :D.

Кога почнав не знам, ваљда некаде од 15-16 години ама отсекогаш сум била љубител на кафе. Кога бев помалечка кога пиеја моите обавезно и викав на мајка ми да ми остави малце и ме караше дека сум мала и опавче ќе ми никне и не ми оставаше. Ама затоа го крадев филџанот, се криев и го лижев она талогот што останува, дечко ми го вика земја :D.

13. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Кога ги осетив "благодитетите" на цигарата пропив и кафе,пред тоа послабо пиев.
    Едит,едно 8,9 години

На senjorita-v, cresa-jagoda, Dream-Girl и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    18.032
    Не знам кога сум пиела прв пат кафе, ама било како и сите на 14-15 години, кога сум почнала средно и почнало одењето по кафичи, макијато било 100% и денес кога сакам кафе си нарачувам макијато.
    Инаку уживам во кафе, наутро првото утринско кафе ми е обавезно турско без него ништо, имам низок притисок мислам дека не би можела да функционирам без утринско турско. Кога учам, особено за испитна сесија се случува и по 2-3 на ден да испијам. Нес пијам ама понекогаш, ретко у кафич не ми го погпдуваат, а дома сама знам да си направам кога одмарам некогаш чат пат.

15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Од 7мо :D Со другарките се собиравме по дома, варевме турско со еден тон талог, пивнувавме по една голтка и вртевме филџан за да си гледаме :rofl:
    Вистински кафе пијач станав на факултет, јакобс монарх има 10% заслуга за мојата факултетска диплома :lol:

На senjorita-v, cresa-jagoda, Dream-Girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Кoнсумирaње кaфе, прaвилнo ли е? Не ми е сooдветен збoр. Кoнсумирaње нa хрaнa, пијaлoци, дa. Кoнсумирaм кaфе, кoнсумирaм шпaгети?

На senjorita-v му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ladu in pink

Ladu in pink Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    1.451
    Не сум некој голем лубител на кафе!Турско не поднесувам,а нес пијам само кога сум излезена(инаку нес почнав да пијам негде околу 15 години).

18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.209
    Допаѓања:
    36.697
    На 20 години (facepalm)

19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.954
    Од 14г, се лажевме да превртуваме филџан и да ни гледаат на кафе8)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Некаде на 14,15 години почнавме со другарките да одиме по кафичи и пиеме кафе, знам само за нескафе знаевме или ќе го земевме менито и ќе порачувавме некои кафиња безвезе, Њујорк кафе, Ирско..:tmi:
    Турско кафе почнав да пијам во средно кога сите школски се замислувавме поголеми и демек да се расониме пред прв час:rofl: Сега си пијам редовно кафе, на ден по 2-3 сигурно.
    Првото утринско ми е турско во мал филџан(оние за еспресо), без шеќер. А во текот на денот зависи од друштвото пијам и нес и макијато само топло.