Првото кафе го пробав на осумнаесет години, кога станав полнолетен, тогаш извадив лична карта и ако пиев пред тоа сигурно ќе ми пораснеше опашка, така барем ме лажеа. За после да ги преминам границите и да пијам по десет кафиња на ден, од кои секој ден две еспреса долги и на денови се чувствував како кафемат од толку испиени кафиња. Мислев едно време и ако правам крвна слика дека ќе ми извадат кафе наместо крв. Ама фала богу, почнав да намалувам со пиењето. После тоа намалив по две на ден а сега еве, денеска го испив првото кафе после три дена пауза. И планирам да го откачам целосно зошто желудникот ми го направи дроп-сарма.
17-18 хахаха Пред тоа пробав ама грдо ми беше. Тогаш една другарка вика а да пробаш без шеќер можи то ти смета. И стварно без шеќер ми беше убаво и од тогаш така си пијам.
Да си направам апдејт на постот. Сега со дете немам време да пијам по 2-3 кафиња во ден, пијам само од сабајле едно и тоа ми е за цел ден. Евентуално ако не сум преморена многу па ми треба повеќе кафе и знам да испијам две.
I jas kako prethodnata clenka vo sredno uciliste pie od vreme na vreme , koga pocnav na fakultet sekoj den piev kafe isto toa mi ostana do den denesen pijam sekoj den kafe.
Прво почнав со турско кафе да пијам и кафиња 3во 1. Тоа беше некаде на 14-15год. Потоа откако почнав да излегувам почесто на кафе со другарка ми беше почеток за пиење Макијато,еспресо,Нес и капучино ги пробував како за почеток и оттогаш па досега редовно си пијам барем по 1 кафе наутро.