Никоја серија не сум ја прегледувала како оваа.Секоја епизода по 3-4 пати ја имам гледано.Ме привлекува да ја гледам заради начинот на кој се однесуваат,стилот на облекување(пред се),и секако Чак. Омилен лик : Серена.Плавуша е,наивна,чувствителна,just like me. Неомилен лик : Џени.Мислам она е све супер само малце ми е коо удрена,се занесува
Леле што видоја моите очички Аман бе глупости серијата ја направија од најубава до разочарувачка...Нејт го прогласувам за најглупав од цела серија...Ванеса покрај што е глупава е и селанка фала богу ќе ја нема во следната сезона Серена веќе е досадна цело време уште од почеток исто па исто гледаме менува мажи побрзо од чорапи и се кара и смирува со Блер и тоа е и да постојано мора да бира нешто и да се жали ПРЕДОСАДНА Е Блер ох не ми е толку катастрофална ама ја запустија и неа сега на крај...А Чак останува омилен како и секогаш иако на крај мораше и неговиот лик да го упропастат со тоа што му ја предаде на принцот. И да ви кажам среќна сум што видов тест за бременост само се надевам дека барем за тоа ќе смислат нешто доволно добро. Исто така се надевам на добри сцени со Ајви која и да е и сакам да знам што е со Чарли. Ден одамна зафркнат и крајно непотребен лик исто како и Нејт.
Јас ја немам читано, ама тука на форумот некој поназад имаше пишано дека немале веза книгите со серијата. Всушност по нив е правено сценариото, ама само ликовите биле исти, имало и некои сцени исти ама во серијата имало и многу работи кои ги немало во книгата. Пишуваше дека во книгата Чак на пример е некој лик во позадина, додека во серијата е главен. Различна била многу
Баш тоа ми беше чудно, имав слушнато дека има книга, ама не ми се веруваше дека се совпаѓа баш со серијата, ова си е приказна за себе.
Серијата е правена според книгите, но не е се исто. На почеток со Блер и Нејт беше скроз исто и Серена кога пристигна ама само тоа. ерик братот на Серена во книгата е поголем од неа и има скроз друга улога.
Дали ја гледавте последната епизода од четврта сезона? Јас воопшто не сакав Blair да остане со Prince Louis. Колку подобро изгледа со Chuck. Што мислите вие? Всушност Ed Westwick има многу sexy британски акцент, ах го обожавам и приватно и во улогата на Chuck. А Blair, самата по себе е икона на стил.
Да според книги се пишани сезоните, ама само некои делови се исти. Јас сум ја читала само првата книга бидејќи само таа е достапна во Македонија, за жал. Првата епизода од прва сезона е целосно иста како таа книга, ама само првата епизода. Како што имам читано на Wikipedia се е различно, има дел каде Blair ќе си замислува дека е Audrey Hepburn, мислам целосно ќе се внесе во улогата, па овие другите ќе треба да и помогнат. И мислам, но не сум сигурна, дека во книгите таа воопшто нема врска со Chuck.
Jaс па повеќе ништо не очекувам од Госип Грл. Очекував многу и од четвртава сезона кога најавуваа Париз, чуда незнам што и се разочарав. Така да најверојатно ќе ја гледам серијава само од навика, па ако изненадат со нешто навистина добро супер
Ја сум тек до втора сезона али сакам да прокометирам нешто што ми падна во очи. Приметив дека при секоја нова врска,конкретно за Серена и Адам мислам беше (тој уметникот), она уште на прва недела од врска му го даде досието каде што ги има сите информации за неа....ко божем последен ќе и е...
И јас сум до втора сезона, интересна ми е сега многу иако на почеток не ја сакав, заљубена сум во Чак добар лик ми е рафлс, џени алал да и е на храброста, ама почнува веќе да ме нервира, а што изѕиркав од некои ваши мислења после ептен ќе и го отупат ликот. Алал да им е како си живеат м м м м
Ги имам читано првата и втората книга, само тие ги има на македонски во Матица. А има некаде околу 10-11 книги мислам, не сум сигурна. И од книгите е точно само во првите 2-3 епизоди од серијата, се друго е сменето. Чак во книгите не е многу битен лик. Ерик, братот на Серина е постар од неа и е во колеџ. Руфус и Лили воопшто не се ни познаваат во книгите, не пак љубовници да се Книгите и серијата се како две различни случувања и дејствија со истите ликови. Тоа мене ми е многу јако И двете ми се допаѓаат Уметникот е Арон, и мноооооогу, мноооооогу ми беше секси, убав, онака баш мој тип Штета што играше кратко Инаку, во право си, Серинка ги менува мажите почесто и од чорапи, гледај натака ќе видиш
Почнав да ја гледам оваа серија од неодамна и многу ми е интересна.Ги изгледав сите епизоди од првата сезона а еве од оваа вечер ја започнав и втората сезона.Го обожавам начинот на кои се облекуваат девојките во серијава а особено Блер.Омилени ликови ми се секако Блер Волдорф и од машките омилен ми е Нејт.По се изгледа јас сум едниствена на која не и се свиѓа Чак,не ми се допаѓа неговиот изглед а и неговото однесување.Како и да е серијата е одлична и на ден гледам и по неколку епизоди.
Продолжи да гледаш. Ми се чини дека ќе смениш мислење И јас вака бев за време на првата сезона, али после Нејт ми стануваше се поглуп, а Чак се посекси
Немам појма можеби и ке го сменам а не ми е јасно зошто на повеќето не им се допаѓа Нејт мислам не дека има некој впечатлив карактер како Блер но многу ми е згоден.