1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Озборувачка (Gossip Girl)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од viki44e, 9 јуни 2010.

1. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Никоја серија не сум ја прегледувала како оваа.Секоја епизода по 3-4 пати ја имам гледано.Ме привлекува да ја гледам заради начинот на кој се однесуваат,стилот на облекување(пред се),и секако Чак. :inlove:
    Омилен лик : Серена.Плавуша е,наивна,чувствителна,just like me.
    Неомилен лик : Џени.Мислам она е све супер само малце ми е коо удрена,се занесува :) :l:

2. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    не не сум ја гледала ама сум слушала позитивни критики......треба ..ке ја гледам

3. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Леле што видоја моите очички :o Аман бе глупости серијата ја направија од најубава до разочарувачка...Нејт го прогласувам за најглупав од цела серија...Ванеса покрај што е глупава е и селанка фала богу ќе ја нема во следната сезона :clap: Серена веќе е досадна цело време уште од почеток исто па исто гледаме менува мажи побрзо од чорапи и се кара и смирува со Блер и тоа е и да постојано мора да бира нешто и да се жали ПРЕДОСАДНА Е :tmi: Блер ох не ми е толку катастрофална ама ја запустија и неа сега на крај...А Чак останува омилен како и секогаш иако на крај мораше и неговиот лик да го упропастат со тоа што му ја предаде на принцот. И да ви кажам среќна сум што видов тест за бременост само се надевам дека барем за тоа ќе смислат нешто доволно добро. Исто така се надевам на добри сцени со Ајви која и да е и сакам да знам што е со Чарли. Ден одамна зафркнат и крајно непотребен лик исто како и Нејт.

4. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    А да ве прашам нешто..... серијата е правена според книгите/книгата???? ги има некој нив читано???

5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас ја немам читано, ама тука на форумот некој поназад имаше пишано дека немале веза книгите со серијата. Всушност по нив е правено сценариото, ама само ликовите биле исти, имало и некои сцени исти ама во серијата имало и многу работи кои ги немало во книгата. Пишуваше дека во книгата Чак на пример е некој лик во позадина, додека во серијата е главен. Различна била многу

6. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Баш тоа ми беше чудно, имав слушнато дека има книга, ама не ми се веруваше дека се совпаѓа баш со серијата, ова си е приказна за себе.

7. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Серијата е правена според книгите, но не е се исто. На почеток со Блер и Нејт беше скроз исто и Серена кога пристигна ама само тоа. ерик братот на Серена во книгата е поголем од неа и има скроз друга улога.

8. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Да се поправам.Love Jenny. :devil:

9. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    Дали ја гледавте последната епизода од четврта сезона?
    Јас воопшто не сакав Blair да остане со Prince Louis. Колку подобро изгледа со Chuck.
    Што мислите вие?

Всушност Ed Westwick има многу sexy британски акцент, ах го обожавам и приватно и во улогата на Chuck.
    А Blair, самата по себе е икона на стил. :D

10. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141

Да според книги се пишани сезоните, ама само некои делови се исти. Јас сум ја читала само првата книга бидејќи само таа е достапна во Македонија, за жал. Првата епизода од прва сезона е целосно иста како таа книга, ама само првата епизода.
    Како што имам читано на Wikipedia се е различно, има дел каде Blair ќе си замислува дека е Audrey Hepburn, мислам целосно ќе се внесе во улогата, па овие другите ќе треба да и помогнат.
    И мислам, но не сум сигурна, дека во книгите таа воопшто нема врска со Chuck. :)

11. babygirl

babygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    65
    Кога ке излезе 5 сезонааааа :(
    ми фали серијава :(

12. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Најверојатно во септемрви

13. The.Rainbow

The.Rainbow Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    32
    Премиерата е во септември 2011. Според крајот на четвртата мислам ќе биде јака. ;)

14. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Jaс па повеќе ништо не очекувам од Госип Грл. Очекував многу и од четвртава сезона кога најавуваа Париз, чуда незнам што и се разочарав. Така да најверојатно ќе ја гледам серијава само од навика, па ако изненадат со нешто навистина добро супер :)

15. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Ја сум тек до втора сезона али сакам да прокометирам нешто што ми падна во очи.
    Приметив дека при секоја нова врска,конкретно за Серена и Адам мислам беше :$ (тој уметникот), она уште на прва недела од врска му го даде досието каде што ги има сите информации за неа....ко божем последен ќе и е...

16. shiningstar

shiningstar Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    308
    И јас сум до втора сезона, интересна ми е сега многу
    иако на почеток не ја сакав, заљубена сум во Чак :inlove: :inlove:
    добар лик ми е рафлс, џени алал да и е на храброста, ама почнува веќе
    да ме нервира, а што изѕиркав од некои ваши мислења после ептен
    ќе и го отупат ликот. Алал да им е како си живеат :rock: м м м м

17. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    199
    Ги имам читано првата и втората книга, само тие ги има на македонски во Матица. А има некаде околу 10-11 книги мислам, не сум сигурна. И од книгите е точно само во првите 2-3 епизоди од серијата, се друго е сменето. Чак во книгите не е многу битен лик. Ерик, братот на Серина е постар од неа и е во колеџ. Руфус и Лили воопшто не се ни познаваат во книгите, не пак љубовници да се :lol:

Книгите и серијата се како две различни случувања и дејствија со истите ликови. Тоа мене ми е многу јако :) И двете ми се допаѓаат :)

Уметникот е Арон, и мноооооогу, мноооооогу ми беше секси, убав, онака баш мој тип :) Штета што играше кратко :) Инаку, во право си, Серинка ги менува мажите почесто и од чорапи, гледај натака ќе видиш :)

18. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Почнав да ја гледам оваа серија од неодамна и многу ми е интересна.Ги изгледав сите епизоди од првата сезона а еве од оваа вечер ја започнав и втората сезона.Го обожавам начинот на кои се облекуваат девојките во серијава а особено Блер.Омилени ликови ми се секако Блер Волдорф и од машките омилен ми е Нејт.По се изгледа јас сум едниствена на која не и се свиѓа Чак,не ми се допаѓа неговиот изглед а и неговото однесување.Како и да е серијата е одлична и на ден гледам и по неколку епизоди.

19. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Продолжи да гледаш. Ми се чини дека ќе смениш мислење :) И јас вака бев за време на првата сезона, али после Нејт ми стануваше се поглуп, а Чак се посекси

На Stam му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Немам појма можеби и ке го сменам а не ми е јасно зошто на повеќето не им се допаѓа Нејт мислам не дека има некој впечатлив карактер како Блер но многу ми е згоден.