Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Озборувачка (Gossip Girl)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од viki44e, 9 јуни 2010.

1. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Девојки симнав превод за втората сезона и за неколку епизоди не е точен.Барав секаде но никако да најдам некој точен превод за сите епизоди.Ако може да ми дадете некој линк за преводи зошто скоро секаде пробав.

2. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    http://www.prijevodi-online.org/serije/ ... ossip-girl

Овде имаш секогаш убави преводи, некогаш и повеќе ако еден не е во ред, одма можеш друг да си симнеш.
    Добредојде инаку на форумов, имај пријатен престој :)

На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Зошто Спаркс ме искара дека не сум коментирала, еве ме. :D
    Да не ве буни што ги барам сезоните сега, ги имам веќе изгледано, ама по нарачка(читај услуга која не може да се прескокне |( ) од почеток ги симнувам и ги ставам на цд...

Серијава е премногу заразна. Уште кога ја гледав првата сезона не можев да дочекам да видам што ќе се случи и знаев по цел ден да се загледам.
    Блер ми е омилена. Веројатно јас си ја доживувам на посебен начин, ама толку ја обожавам што мислам дека серијава ја гледам заради нејзиниот лик. И секако заради ликот на Чак. Мислам дека фантастично се обмислени и дека улогите одлично им легнаа на Ед и Лејтон.
    Од друга страна, мислам дека за улогата на Серена направиле утка со изборот на глумицата. Ликот како таков ми е некако многу покомлексен отколку што глумата на Блејк го покажува. Мутава е некако, со тоа фацката и шуштењето со јазикот.
    Морам за ликот на Чак да кажам, дека на почетокот не можев да го гледам. Ме нервираше како појава и не ја разбирав поентата во неговото постоење во серијава. Ама, затоа, во втората сезона....
    Да не почнувам, зошто нема да престанам. :D

Спаркс, сега темава ми оди во омилени и ти си крива.

На LivingGlam и Sparks им се допаѓа ова.
  4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    И јас почнав да ги гледам од почеток (читај-прва и втора сезона) и интересно е што во првата епизода, Чак го спомнува татко му - и мајка си!!!
    Да, во првата епизода се добива впечаток дека Чак има мајка што е жива. Изгледа решиле да го сменат тој факт веќе од наредната.
    Мајката на Блер исто ја сменија со другата глумица уште од првата еп. и подобро - вторава е супер.
    И што друго.... хммм, интересно беше кога Ден, Нејт и Чак се возеа заедно во автобус до училиште.

Чак и Нејт - in a public bus?
    I don't think so. :emo:

5. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Ејјј вистина сега ми текна дека во првата епизода Чак и Нејт се возат во автобус :D
    Кога се степаа Блер и Серена најјако беше :D

Хехе Старфиш знаев дека нема да те бендиса ликот од Серена. Мене Блејк не ме нервира, ама ликот на Серена ме иритира и тоа многу. Најнедефиниран карактер ми е од сите, или се прави за некој маж што едвај го знае, или трча по татко е или прави нешто сосема трето и глупаво. 4 сезони и уште не го созреаа нејзиниот лик.

Ја сакам Џорџина од прва и втора сезона назад :(
    Ова го сакам
    http://www.youtube.com/watch?v=HP0E71KXDO8
    :rock: :rock: :rock:

6. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Изгледа сите ќе ми се смеете и ќе ми го читате мислењето вака - :o ама навистина сум единствена со ваков впечаток :lol: . Си велев ај ќе се воздржам да изгледам барем 2ра сезона па ќе коментрам ама ајде сега :) . Серијата воопшто не ми е нешто wow, добра ми е онака за тепање време. Сите ликови ми се просечни, дури ни фамозната Блер не ми е толку многу убава. Чак Бас ме страшно иритира и навистина ќе си се смеам сама на себе ако во наредните сезони ми стане омилен :rofl: . Најубави личности од целата серија ми се Лили и Ден (срце). Оваа па Џени толку ми е проста неќам ни да ја спомнам |( . Е сега при крај ми стана интересна откако се појави Џорџина (барем малку мистериозност што траеше 2-3 епизоди наместо да се изнесе се во една). А за стиловите немам коментар, предобро ги облекуваат, им се заљубив во сите комбинации :x . Серијава ми е како да гледам Mean girls ( |( )
    Ќе си дадам шанса да сменам мислење, да не испаднам the weirdest person :wasntme: .
    2ра сезона downloading...

7. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас две сезони имам изгледано, од цела серија до сега се што ми се свиѓа е паметот на Чак, очите на нејт и облеката на Блер. И Дорота.

8. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    На LivingGlam и Smilly им се допаѓа ова.
  9. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    в крај јаки се а знајте дека има слики од серина гола кај шо е ама та негирала на то ама се познава дека та е.го обожавам Чак нема по шема жими се ха ха ха најака ми е сцената ко ке се гледа тој со та грдта ви париз и ко ке му реЧи тој ке одиме ви париз и а ке му реЧи немам карта а Чак: НЕ НИ ТРЕБА КАРТА ЈАС СУМ чАК БАС и ко ке дојди лимизуната многу е појако на англиски само :)

Прикачени фајлови:

На Kerim му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Грда??? мене девојката ми е прекрасна :)
    [​IMG][​IMG]

Стварнo незнам што гледаш грдо, али ај, вкус :)

Инаку сликите од Серена се сосема небитни за серијава. Мада јас не верувам дека се нејзини, велиш се познавало дека е она, браво за тебе ако успеваш да препознаеш оригинал покрај целиов фотошоп

На Smilly му/ѝ се допаѓа ова.
  11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    И мене оваа на Чак не ми беше ни симпатична, не пак убава.
    Пак си ја гледам прва сезона, леле колку ми се мили Ден и Серена, што да ви кажувам :D
    Баш сакам да видам каков впечаток ќе ми остави 4та сезона, сега кога ќе ја гледам наеднаш со претходните.

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Во право си, вкус до вкус, секој си има право на мислење :) Јас само напоменав за сликите и тоа си е мое мислење. Поздрав

Сакаш да ти кажам шо ке се слуЧи во 4та сезона? јака е вкрај ама појке е за блер оти во третата сезона многу внимание му имаа насоЧено на блер, Има нов филм со блер the roommate се вика и нина добрев е од вампирите ако ја гледаш и неа
    позззз

13. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Ухххх... колку ме само нервира Блер, ми чурат ушите :@ . Кога некој ќе и ги расипе плановите таа тргнува „во војна‘‘ и само прави некои сплетки, you`ll be punished with.. ( |( ) А па и другарките и нејзини колку ми се само тикви зелени, мора една да биде the queen а остала дружина да трчка бетер слугинки околу неа |( . Мислам ХЕЛОУ бетер шмизла не бев видела. Жално што е убава.

14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.744
    Допаѓања:
    145.184
    Зараза е.. ја гледам од првата сезона,сега сум до четврта некаде до средина. Летово ќе ја догледам , па здравје од септември ја чекаме петтата сезона. :rofl: Инаку Блер и Чак ми се омилени :inlove: . Нејт ми е како изгубен .. а пак Серена некако неиздиференциран лик. :^) . Дорото е вистинска срце, Џени ми беше слатка на почеток, сега одвратна.

15. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    нема да биде фер ако се разделат Чак и Блер :( :( :( Мене 4тата сезона не ми беше нешто посебно ама затоа првите две се топ нема муабет,само мора да признајте дека прејако ги облекваат а и Серина општо во животот многу јако се облеква има некој шарм во неа ,ЗНАЈТЕ ДЕКА ОДИ СО ЛЕОНАРДО ДИ КАПРИО

16. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Јас тотално се навлеков на серијава.
    Во рок од два дена изгледав единаесет епизоди, почнаа очите да ми се крвави од седење пред лаптоп.
    Серена сеа на почетокот добра ми е, мила. Блер глуми некоја лоша улога, ама има меко срце. Се чудев како можеше да и прости на Серена дека спиела со Нејт :o .

Хмм.. омилен лик, кој ако не единствениот Чак. Која добра улога ја има и колку е убав :tmi:

Ја догледувам првата сезона и потоа ги симнува и другите, само не можам да најдам линк од 4-та сезона. Anybody?

Едит: Во име на серијата, мојот аватар е сменет :D

17. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Ми се допага твојот аватар :D На замунда ја има четвртата сезона спушти си ја од таму...И јас го обожавам Чак прејак мии е
    Најјака сцена ми е мене кога Чај ке оди со таа грдата од Париз и кога ке му рече We don't need a ticket I am Chuck Bass и кога ке дојде лимузиината

18. salty.dreams

salty.dreams Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    32
    Ја обожавам серијава. Ги иам глеано сите сезони, си ги купив од ајтунс :)
    А иначе, Блеар ич не ми е убава. Ми се свиѓа тоа што знае добро да ја одигра улогата која и е дадена, али не ми е нешто посебно убава :worried: Искрено, Џорџина коа дојде ми беше ептен убава. А посебно, иам краш кон Чак! мм!

19. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас имам уште неколку епизоди од 4та сезона, ама дојдов на темава нешто друго да ви кажам.

Ѕвони сега домашниот телефон, а јас никогаш не кревам на него пошто не комуницирам преку него, и сега викам ај да станам може некоја награда сум добила. И одам и кревам, и викам алоо како на лото да добив, и шмрчкам во меѓувреме, и од таму човекот ми вика, ало Чак е на телефон, и јас а а а Чак кој ??? :tmi: И тој сирот се збуни ми вика, дали е дома ---- (татко ми), и јас му викааам ааа не не е. :D

Да не ве излажам, на момент си помислив колку би било убаво да ми речеше како Чак кој, Чак Бас е ајде излегувај те чекам надвор од лимузината ти вртам. :rofl: Реалноста е сурова признавам. :D

Инаку мене многу ми се допаѓа името Nathaniel, скоро сите последни симсови така ги крстив. :D Ми се допаѓа Ерик како лик, Серена на моменти ме нервира, Чак го обожавам, т.е неговата интелегенција ја обожавам, Блер кажав не ми е нешто посебно, ама има добра колекција штикли. Па да ја догледам сезонава па пак ќе дојдам со нови критики. :D

До тогаш ве сака тедимече Бас. :rofl:

20. crnokosata

crnokosata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    124
    Може ли некој да стави Torrent за четврта сезона?? :)