Го гледав до 3 или 4 сезона,во Париз мислам кога беа. И океј ми беше ама ни близу до оригиналните први сезони. И сеа се кандисувам да гледам ама ве гитнав две три страници наназад и изгубив желба. Не дека неможам сам да си створам мислење за нешто ама па немам интернет на извоз за безвеза торенти да симнувам. И да,колку ќе било подобо да прекинеа до 3та сезона. Барем да не укакаа нешто што беше одлична серија со уникатни ликови и интересна приказна. Вака целокупниот впечаток ми е уништен со сценариото а ла турска серија. Фиран. Ептен фиран.
Последнава епизода беше колку-толку интересна. Иако не ми се допаѓа насоката кон која водат настаните, затоа што ми наликува на права шпанска серија. Барт испадна дека е жив, Џек можеби е таткото на Чак, а за мајка - којзнае која му е... Малку ми беа испомешани настаните, ама ајде уште неколку епизоди има, сигурно сега нема да ја откажам. Промото за следната епизода ми дава малку надеж дека ќе ги вратат Чак и Блер
Баш ми беа интересни 21вата и 22ката. Интригантни, полни со сплетки двете епизоди онака. 21вата ептен bitchy епизода ми беше, не дека вторава не беше али оваа па... Лили е жена што знае што сака, но најмногу ги сака парите. Исто и Керол, бреее што сестри ќе беа, материјалистки невидени. Нејт и Дајана, Серина и Лили и забавата нивна па таму сплетките со Керол, Лола...Блер и нејзината патња по внимание, оф леле типична Блер уништува туѓа забава за да испадне фактор, иако не е, интересно, да. Спојлер 22кава, уфффф ептен ми напраи мерак! Живна серијава по тој глуп, досаден период што претходеше, се подобра и подобра е, се враќа. Барт?!?!?! Баш ми е мило, сакам да му е татко на Чак. Сцените во вилата беа доста необични, интересни. Не знам од каде Дијана и Барт? Се надевам не како пар. Којзнае што има тука. Таа и со дедо му на Нејт нешто мучкаше, може да е нешто поврзано. Којзнае која е тајната. Фалеше собирот на овие четворицава, решавање на случај, она типично за серијава. Фалеше ептен! Серина ја изгуби Госип Грл, така е кога ја наседнаа. Ама таа бар не пишуваше против своите пријатели, и оп веднаш штом го изгуби сајтот се појави Блер. Значи, падот на Серина влијае позитивно врз Блер, оваа дур беше Блер се чувствуваше запоставено ко никој да не се замара со нејзе. Дефинитивно и одговара старата Госип Грл. И да, тие се никој и ништо без тој сајт. Многу ме интересира 23ката, едвај чекам да ја гледам. Дајана (Индија?!), Џек, Елизабет и Барт. Кој со кој, за да испадне Чак?! Спојлер Него Лола ептен ме нервира бре, вчера дојдена она све ќе решава, најфактор од сите сака да испадне. Не знам што и е филмот. Спојлер Ден ај бе иди си во Италија, не можам да те гледам веќееее! Спојлер
Па и во тоа бањарката, пењоарот, што и да беше, леле ПЕДЕРЧЕ! Гадотија. И што беше финтата со дневникот на Блер, од каде стигна до рацете на GG, и поголем дел беше прекриен со црно, ништо посебно па не се прочита на крај... како Блер претчувствувала дека Шишка-бој ќе и изјави љубов, биг дил. На Ден-мулето му е потребен поголем показател дека нешто не му е во ред со врската, кога на толку важното интервју за во Рим, не дојде Блер, туку ја испрати Серина како замена??? Добра епизода во глобала, дури мислам дека Нејт гаи поискрени чувства за Дајана, отколку за кривата муцка Лола. И подобро што е така, од двете зла - помалото.
Oсвен одвратната коса на Ден, уште еден лош момент беше и запотената мишка на Дајана на самиот почеток. Многу фино влезе во кадар, за да ја снема во следната сцена. МИло ми е што се врати вистинската Озборувачка, сосема е друго со неа
Серијава почна да се поправа малце по малце.Не верувам дека може да биде интересно како што беше порано ама ај... Почнаа сплетки пак да прават сите на куп и во минатата и во оваа епизода Иначе што испадна сега дека Серина е виновна што страната од дневникот на Блер е кај Госип Грл?
Jас ко што сфатив, ГГ го има на Блер дневникот и сака да го открие она што беше зацрнето. Ова што им го откри беше само како привју....демек оваа осеќала дека Ден ќе и изјави љубов и понатаму следи што уствари она осеќа и сигурно е нешто неочекувано. Мора вака некако да им ги раздрмаат односите. А дневникот дошол во рацете на ГГ благодарение на Серена.... Барем јас вака сфатив....што знам, не дека многу сконцентирарно гледав
^ И јас така разбрав - дека Серена и го дала дневникот на ГГ, или па ја копирала таа страна, што ти знам јас, нешто такво... А таман си изјавија љубов бест френдициве, и сега тоа нормално ќе им ги разниша односите. Мене ме нервира оваа Чарли До пред некој месец живееше во некое гратче забутано, сега дојде на Апер Ист Сајд, па уште некоја манга се прави. Ќе ја местела Дајана, дрн дрн јариња. Ден ми е очаен, и со коса и без коса. Ајде барем ако ништо друго некоја Италијанка нека си најде и нека заврши среќно приказната. Ми мириса на обновување на врската меѓу Чак и Блер Мириса како на тазе колачиња, мх мх мх... Па веќе стварно е доста, ги немаме видено заедно Бог знае од кога.
Серина најверојатно го скенирала дневникот на Блер и останал во компјутерот и сега и е на лагер на оговарачката. Иначе да, ова беше нешто подобра епизода од претходните (иако има најмала гледаност). Многу ми беше смешно кога Серина се преправаше дека е Блер пред тој Италијанецот, и Дорота како ги ококоруваше очите Инаку, уште не е потврдено дали ќе има и 6-та сезона. Можно е оваа да е последна. Ќе си заврши Госип таква несредена и хаотична каква што е сега.
Леле само јас грешно сум сфатила, толку сум обрнала внимание... Јас сфатив дека тоа е дневникот на Серена уствари, дека пишува дека уште го сака Ден... Не ме терајте да ја пуштам пак епизодава и да ја мотам, не би било добро за мојот организам
Тешко дека оваа е ќе последна, големи се шансите за нова сезона и се претпоставуваа таа да е последна. Ама ајде да почекаме официјално соопштување