Озборувачка (Gossip Girl)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од viki44e, 9 јуни 2010.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Блер беше бисер на почетокот. Толку беше ладнокрвна, силна, одмерена, пресметана, а од друга страна несигурна, кревка и кршлива. Вистински спој на спротивставености. Ја обожавав.
    Уште од првата сцена на забавата во апартамнот јасно ми стана дека тоа е мојот омилен лик.
    И фустанот, стилот, движењата нејзини, прониклива, секој чекор ѝ беше одмерен и секоја постапка смислена...
    Добро се држеше до третата сезона.
    После наместо да напредува, ја направија хистерична и вришталче, за без потреба. |(
    Изгуби од интензитет првичниот карактер, ама за мој вкус - на полошо.
    Да не зборувам за изгледот, ја осакатија сосем.
    Косата на Блер на почетокот беше врв[​IMG], комбинациите оставаа без здив.
    Последниве две сезони беше како промиена, неисчупана, а шминката просто грозна. :puke:
    Модата - дискутабилна.

Ќе ја догледам серијата, а ако не завршат Чак и Блер заедно, че го пукам !!! ]:) ]:) ]:)

На teddybear, JuLleE, Chocolate.me и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Кога се сетам дека во првите три епизоди Блер ми изгледаше премногу злобно а Серина симпатична :tmi: .
    Ама кога ќе помислиш Серина легна со Нејт а и е најдобра другарка, па дури и малку е тоа што и го направи на забавата.

За изгледот нема потреба да се зборува. Блер во првата, па и втората сезона не се ни споредува со онаа Блер од останатите сезони. Никаде и ги нема кадриците, венчињата, дебелите хулохопки и специфична облека што всушност и ми ја преставуваат Блер. За карактерно колку ја упропастија пак и да не зборувам.

Во првата сезона е ѕверка. Мислам дека едино Блер ми е симпатична како кучка :) .

Blair: She was waiting in a hotel room, for my boyfriend.
    Serena: To talk.
    Nate: About why we weren't talking.
    Blair: That doesn't sound any smarter the second time. :rofl:

3. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Го даваат сега на оваа новата програма МРТ1, таму следам.. :)

4. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Девојки јас од мој аспект си кажав дека ми наликува на сексот и градот,нормално дека нема врска една со друга сериија,тоа го кажав зашто слични ми се,а башка и досадни,немојте да ми замерите,тоа е само мое мислење.

5. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    Денес ќе има епизода?

6. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Mислам не. Само во понеделник и вторник има.

7. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Ја незнам што ме тераше да ја загледам серијава, сега ко зомби шетам со подочњаци до земја после вечерните маратони со Госип грл :lol: За една недела ги изгледав трите сезони, а денес ја почнувам четвртата :) Па ме интересира дали има и шеста сезона, зошто јас само пет сезони имам спуштено.

Инаку серијата е топ, ептен ми се свиѓа до сега(читнав дека четвртата и петтата сезона не биле нешто нај нај, ама ќе ги гледам обавезно).
    Омилени ликови - Блер и Чак :inlove: Што му мислам на овој Чак Бас уф уф :devil: .
    Најодвратни - Џени и Венеса :@

На Blanca му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Kои денови игра на Mтв? во колку и до која епизода сме?
    и колку време трае една епизода :$

9. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Понеделник и Вторник мислам. Почнува во 21:40 и трае околу еден час ;)

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    ^Понеделник и вторник од 21 и 30, иако во понеделник мислам 10 минути порано. Една епизода трае околу 40 минути, не даваат многу реклами, така да толку.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Боа нема сеуште 6та сезона, наредниот вторник ќе излезе првата епизода. :*

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Ти кажаа другите феминки во колку е премиерата, ама има и репризи во вторник и среда од 15:50 (Во вторник е од понеделник епизодата а во среда од вторник).Има и репризи накај 2 саат навечер во понеделник и вторник.До 4та епизода сме.
    Почнав ја да се уходувам у серијава, :wasntme: Срцки ми се и Серена и Блер.Од мушкарциве Нејт ме нервира Чак е... :P :$ Ден онака, ко смотан ми е малце. :D Во првите 3 епизоди и Блер ме нервираше ама сега во 4тава ептен ми стана мила. :)

13. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Кога излегува првата епизода од 6та сезона? И отприлика после колку дена ќе има торент? :)

14. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    На 8-ми во Понеделник е премиера.
    Торент ќе пуштат во Вторник, одма следниот ден и ќе може да си ја симнеме.

I'm so excited!!! :wasntme:

На Smilly, mileystar, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Ај и ја да си кажам, после 4 изгледани епизоди, што како први впечатоци :D

Серена ми е ептен срцка, незнам зошто, ми се допаѓа како се однесува спрема брат и , супер ми е! Блер пак, првите епизоди ми влегуваше под кожа, ме иритираше ненормално. Ама се гледа дека се тоа е маска, пример кога и го читаше писмото на Серена. Чак ми е неверојатно гаден |( И актерот не ми се допаѓа, ни ликот на Чак. Се надевам ќе се подобри со време оти не можам да го поднесам воошто. Нејт ми е некако изгубен у свемир, па нека му каже на тој идиотот татко дека не сака да оди во тоа школо и готово. А и не сваќам што толку запнал татко му по Блер, па очигледно не си одговараат. Ден... јас се заљубив уште од прва епизода во него :inlove: Предобар е, он и Серена, совршено си одговараат. Ми се допаѓа како се изразува, изгледа интелигентно и неможе да не го сакаш, според мене :!: :D Кој друг... Џени океј е, малку ме нервира зошто толку се потресува да биде со популарните, ама ај. Она и тој братот на Серена се душички :$

Толку од мене... засега! Сигурно после неколку епизоди некои од моите впечатоци ке се променат, ама за сега тоа е.

На anamariia.x3 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Верувај чупе убо, за сите се ќе ти се смени, гледај си до 4та сезона, после немој не си скратуј живот :D

Инаку јас заради сите изгледани сезони ќе ја гледам и 6тата, ме интересира дали ќе биде и оваа чиста тортура или па ќе ми блесне Блерчето ко бисерче, како шо кажа Трендафилка во првите сезони.
    И секако, морам да знам дали ќе завршат со Чак, зашто тие двајца ми беа совршен спој во првите сезони, и нивната глума и каракатер просто ме воодушевуваа.

А за Серена, се надевам дека ќе ја дадат фрлена во некој отпад, е*ена и издрогирана, може и со Ден до неа по можност, многу му беше фамата во 5та сезона значи НОГУ! :D
    На сите нас ни треба одмор малку од него и нека не се занесува, каде он со Блер, тоа значи никогаш не би успеало, НИКОГАШ!

17. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    http://www.youtube.com/watch?v=iwfb_c38GLI

Оваа сезона дефинитивно се открива која е вистинската ГГ. После 5 сезони и толку години конечно :lol:
    Леле ако испадне дека е Дорота како што се сомневам од некаде 3-4сезона, значи сум била детектив! :P

На Mrs.Cuper му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Ахахаха ме изнасмеа со ова :rofl: До толку ли ќе се сменат ликовите, па вакви темни мисли што им имаш?! :wasntme:

Јас како што сега си ги обожавам, ме подзамисли што ли може да се случи... :D

19. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    :D :D :D :D :D :D Ме пресмеа, алал да ти е.
    Не и го посакувам тоа, петта сезона мирна си беше Серена, ама затоа првите четири сезони лом направи со машките.
    Сега кога ги гледам првиве епизоди, дури и досадна ми е серијава во споредба со циркузите што ќе се случуваат понатаму. Сите ми се некако добри, реални и наивни, за понатаму дејството да стане сапуница во која секој секого гази, се кара, се е*е и така натака.
    Шеста сезона ја чекам само заради Серена, дај нека ја прикажат првите епизоди од 6 сезона како наркоманка и дроља. :D

20. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Досадно ми беше малку, па дома направив еден преглед на сите ликови во серијава.
    Знаете што испадна ?
    Секој со секого се има мувано, не сите, но половина секој се секого имале секс, а останатите испаднале роднини или многу се мразат и сакаат одмазда.
    Голема беше сликата и морав да ја скратам, доле беа на Серена татко и и Расел, овој на Рејна таткото.

Конечно утре е 8.
    Одвај чекам да видам што ни носи 6 сезона.

Прикачени фајлови:

• Pomala .jpg
      Pomala .jpg
      Големина на фајлот:
      281 KB
      Прегледи:
      173
    На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.