Блер беше бисер на почетокот. Толку беше ладнокрвна, силна, одмерена, пресметана, а од друга страна несигурна, кревка и кршлива. Вистински спој на спротивставености. Ја обожавав. Уште од првата сцена на забавата во апартамнот јасно ми стана дека тоа е мојот омилен лик. И фустанот, стилот, движењата нејзини, прониклива, секој чекор ѝ беше одмерен и секоја постапка смислена... Добро се држеше до третата сезона. После наместо да напредува, ја направија хистерична и вришталче, за без потреба. Изгуби од интензитет првичниот карактер, ама за мој вкус - на полошо. Да не зборувам за изгледот, ја осакатија сосем. Косата на Блер на почетокот беше врв, комбинациите оставаа без здив. Последниве две сезони беше како промиена, неисчупана, а шминката просто грозна. Модата - дискутабилна. Ќе ја догледам серијата, а ако не завршат Чак и Блер заедно, че го пукам !!!
Кога се сетам дека во првите три епизоди Блер ми изгледаше премногу злобно а Серина симпатична . Ама кога ќе помислиш Серина легна со Нејт а и е најдобра другарка, па дури и малку е тоа што и го направи на забавата. За изгледот нема потреба да се зборува. Блер во првата, па и втората сезона не се ни споредува со онаа Блер од останатите сезони. Никаде и ги нема кадриците, венчињата, дебелите хулохопки и специфична облека што всушност и ми ја преставуваат Блер. За карактерно колку ја упропастија пак и да не зборувам. Во првата сезона е ѕверка. Мислам дека едино Блер ми е симпатична како кучка . Blair: She was waiting in a hotel room, for my boyfriend. Serena: To talk. Nate: About why we weren't talking. Blair: That doesn't sound any smarter the second time.
Девојки јас од мој аспект си кажав дека ми наликува на сексот и градот,нормално дека нема врска една со друга сериија,тоа го кажав зашто слични ми се,а башка и досадни,немојте да ми замерите,тоа е само мое мислење.
Ја незнам што ме тераше да ја загледам серијава, сега ко зомби шетам со подочњаци до земја после вечерните маратони со Госип грл За една недела ги изгледав трите сезони, а денес ја почнувам четвртата Па ме интересира дали има и шеста сезона, зошто јас само пет сезони имам спуштено. Инаку серијата е топ, ептен ми се свиѓа до сега(читнав дека четвртата и петтата сезона не биле нешто нај нај, ама ќе ги гледам обавезно). Омилени ликови - Блер и Чак Што му мислам на овој Чак Бас уф уф . Најодвратни - Џени и Венеса
^Понеделник и вторник од 21 и 30, иако во понеделник мислам 10 минути порано. Една епизода трае околу 40 минути, не даваат многу реклами, така да толку.
Ти кажаа другите феминки во колку е премиерата, ама има и репризи во вторник и среда од 15:50 (Во вторник е од понеделник епизодата а во среда од вторник).Има и репризи накај 2 саат навечер во понеделник и вторник.До 4та епизода сме. Почнав ја да се уходувам у серијава, Срцки ми се и Серена и Блер.Од мушкарциве Нејт ме нервира Чак е... Ден онака, ко смотан ми е малце. Во првите 3 епизоди и Блер ме нервираше ама сега во 4тава ептен ми стана мила.
На 8-ми во Понеделник е премиера. Торент ќе пуштат во Вторник, одма следниот ден и ќе може да си ја симнеме. I'm so excited!!!
Ај и ја да си кажам, после 4 изгледани епизоди, што како први впечатоци Серена ми е ептен срцка, незнам зошто, ми се допаѓа како се однесува спрема брат и , супер ми е! Блер пак, првите епизоди ми влегуваше под кожа, ме иритираше ненормално. Ама се гледа дека се тоа е маска, пример кога и го читаше писмото на Серена. Чак ми е неверојатно гаден И актерот не ми се допаѓа, ни ликот на Чак. Се надевам ќе се подобри со време оти не можам да го поднесам воошто. Нејт ми е некако изгубен у свемир, па нека му каже на тој идиотот татко дека не сака да оди во тоа школо и готово. А и не сваќам што толку запнал татко му по Блер, па очигледно не си одговараат. Ден... јас се заљубив уште од прва епизода во него Предобар е, он и Серена, совршено си одговараат. Ми се допаѓа како се изразува, изгледа интелигентно и неможе да не го сакаш, според мене Кој друг... Џени океј е, малку ме нервира зошто толку се потресува да биде со популарните, ама ај. Она и тој братот на Серена се душички Толку од мене... засега! Сигурно после неколку епизоди некои од моите впечатоци ке се променат, ама за сега тоа е.
Верувај чупе убо, за сите се ќе ти се смени, гледај си до 4та сезона, после немој не си скратуј живот Инаку јас заради сите изгледани сезони ќе ја гледам и 6тата, ме интересира дали ќе биде и оваа чиста тортура или па ќе ми блесне Блерчето ко бисерче, како шо кажа Трендафилка во првите сезони. И секако, морам да знам дали ќе завршат со Чак, зашто тие двајца ми беа совршен спој во првите сезони, и нивната глума и каракатер просто ме воодушевуваа. А за Серена, се надевам дека ќе ја дадат фрлена во некој отпад, е*ена и издрогирана, може и со Ден до неа по можност, многу му беше фамата во 5та сезона значи НОГУ! На сите нас ни треба одмор малку од него и нека не се занесува, каде он со Блер, тоа значи никогаш не би успеало, НИКОГАШ!
http://www.youtube.com/watch?v=iwfb_c38GLI Оваа сезона дефинитивно се открива која е вистинската ГГ. После 5 сезони и толку години конечно Леле ако испадне дека е Дорота како што се сомневам од некаде 3-4сезона, значи сум била детектив!
Ахахаха ме изнасмеа со ова До толку ли ќе се сменат ликовите, па вакви темни мисли што им имаш?! Спојлер Јас како што сега си ги обожавам, ме подзамисли што ли може да се случи...
Ме пресмеа, алал да ти е. Не и го посакувам тоа, петта сезона мирна си беше Серена, ама затоа првите четири сезони лом направи со машките. Сега кога ги гледам првиве епизоди, дури и досадна ми е серијава во споредба со циркузите што ќе се случуваат понатаму. Сите ми се некако добри, реални и наивни, за понатаму дејството да стане сапуница во која секој секого гази, се кара, се е*е и така натака. Шеста сезона ја чекам само заради Серена, дај нека ја прикажат првите епизоди од 6 сезона како наркоманка и дроља.
Досадно ми беше малку, па дома направив еден преглед на сите ликови во серијава. Знаете што испадна ? Секој со секого се има мувано, не сите, но половина секој се секого имале секс, а останатите испаднале роднини или многу се мразат и сакаат одмазда. Голема беше сликата и морав да ја скратам, доле беа на Серена татко и и Расел, овој на Рејна таткото. Конечно утре е 8. Одвај чекам да видам што ни носи 6 сезона.