Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Озборувачка (Gossip Girl)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од viki44e, 9 јуни 2010.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    ^Е и јас овој дел никако да го сфатам, од сите глупости и нелогичности најнејасно ми е зошто Чак и Блер не се заедно.
    Не и даде да го бакне :rofl: :rofl: :rofl: може ќе чекаат сега пак до брак да се плеснат. Уште овој детал им фали во шпаскава серија.
    Дечко и девојка од 20 и кусур години, се сакаат и спијат заедно ама ништо повеќе, дури не се ни бакнуваат. А од друга страна Руфус плеска врсничка на син му. WTF?

Серена ќе дели совети за образование? Боже мили, па таа неписмена остана. Се што научи она во средно е како да менува мажи на една недела.
    Нема нешто што мразам повеќе од тоа кога Серена ќе почне да изиграва Мајка Тереза. Аман бе луѓе, па не сме си склероза

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  2. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Мене воопшто не ми се допаѓа серијава многу е без врска, никаква поука нема. 17-18 годишни дечурлана ми глумат големи бизнисмени и сплеткароши, исполегнаа со се живо и мртво во серијата, секој помина на редот со секого :puke:
    Ми се чини од оваа серија се упропастија пустиве ни тинејџерки, гледам сите глумат некое бичи лудило као демек Серена и Блер сме ние |(

3. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Па добро се сложувам со тебе декa има некои сцени.....Али сепак повеќето од оние што ја гледаат ја гледаат да го исполнат своето време....Инаку баш мисалм дека серијава е поучна за тоа како денешнава младнина не смееда ги прави тие работи.... :)

4. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Ама за жал многу од нив не ја сфаќаат таа поука и баш тоа го прават, глумат некое лудило :)

5. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Е туka си во право....Инаку и јас ја пратам серијава онака чисто за исполување на времето :)

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.524
    Допаѓања:
    251.545
    Блер очајно сака Чак да ја плесне, а на овој не му текнува :D .
    Дај бе брат малце размрди не, дремеме на епизодиве.
    Колку за потсетување, Блер има пијано :wasntme: .

Серлата ми ствара за :puke: , неможам да ја гледам. Она семејство ќе создавала |( . Скраја да е :D .
    Кога ќе размислам добра е спојката со Ден, убедливо најантипатичните ликови од серијата.
    Нејт е мутав, ама не е антипатичен, а плус е и убав, па пола му се простува :D .

На anuskaNESTLE и teddybear им се допаѓа ова.
  7. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Ужас! |(
    5та сезона ја бранев не ми се верува !
    Незнаете колку ми е чудно што ниедна епизода неможе да ми го задржи вниманието ни 5 минути.Порано одвај чекав да седнам да гледам.
    Гледам само за да видам кој со кого ќе заврши.
    Јас сум за...
    Serena & Nate
    Епа нема смисла и двајцата од еден на друг цело време...

Chuck & Blair
    Of course...

Rufus & Lily

За другите искрено не ме интересира..

8. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    По долго поминато време низ шетање на постојте тука а и на tumblr, заклучив дека - Јас сум единствената шо гледа Госип Грл и ја обожава Сејџ. #AndIAmNotEvenSorry
    Само не ми е јасно оти сите ја мразите? :^)

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.506
    Допаѓања:
    115.005
    Да си ми жива и здрава за постов. И јас го делам твоето мислење. Ја гледамс еријава ама јас имам 34 години и не можам да сватам како може да се дозволи на деца на 17-18 годишна возраст да им се сервира серија во која е сосема нормално во школо да се носат сандаци шампањ, да се шмрка дрога, да се сексаат како добро утро ... И после ај учи ги ти децава да се пазат, да не се залетуваат во одлуки кои не се за нивна возраст. Во наше време од Беверли хилс можеше да се научи нешто, имаше некој морал, а сега во сериите оние кои тогаш беа лош пример сега се херои. Се е изопачено.

10. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Дали излезе нова епизода од шестата сезона мислам 4та епизода , што требаше вчера вечерта да излези? дали некој веќе на симнал ? :)

11. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Јас ја симнувам 4 епизода, 260 МБ е, нормална од 350 не најдов.

Инаку Сејџ ќе ја сакавме ако се појавеше можеби порано, сега само ја зачинува досадата и нелогиката што се случува. За Беверли Хилс се согласувам, летово ја гледав и е најдобра серија од тој жанр, поучна и морална за разлика од денешниве Госсип грл, 90210 итн.

На babyblond му/ѝ се допаѓа ова.
  12. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    ќе можеш торент да ми пратиш во лп плс?

13. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Изгледа немало нова епизода вчера. Поради ураганот, не давале серии вчера на американските телевизии, зашто епизодава не ми ја уклучува, џабе ја симнав. Ако има некој подетални информации дали вчера имало Госсип нека каже.

14. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Немало вчера, ќе чекаме до нареден понеделник. :)

Portrait of a Lady Alexander November 5, 2012

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.524
    Допаѓања:
    251.545
    Се согласувам, не е поучна серијата, ама ајде кажете ми колку се поучни турските и индиските серии?
    Дали е нормално снаа и девер да се вљубени, па и на крај дете да имаат, а серијата се емитува во ударен термин? :|
    Колку, пак, се поучни филмовите? :^)
    Беверли Хилс ја спомнавте. Се сеќавате кога Стив истури цело ќесе со кокаин во шоља. Поучно е тоа?
    Вака ако гледаме не треба ништо да се емитува. А и ако очекуваме дека децата ќе ни бидат воспитувани и поучени од сериите, сме ја на*бале.

16. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Јас ја изгледав 3тата епизода, и ми се свиѓаше, не ме тепајте! :D
    Реков веќе не гледам, ама незнам што ми стана вчера, првите две ги изгледав, а денес третата, и можам да кажам дека Чак и Блер ми се преслатки, како тоа само Чак ја знае и чита Блер, и обратно, ми ја разубавија вечерта. Ху ху!
    Заедно знам дека ќе постигнат многу повеќе, факт е дека и двајцата забегаа доста многу од своите ликови, посебно Блер, ама мислам дека треба да им дадеме шансиЧка.

Серена, душа една, освен тоа нозете што и се прекрасни и шо плачам цел живот за такви нозе друго ништо не и вреди, и да, комбинацијата со сукњата, прекрасно, ама плитка во ум, значи џабе сВе.

Нејт убав е, мутав е, факт е дека неговата улога е само колку да се додадат неколку екстра минути, ништо ЕКСКЛУЗИВНО во наводници читај го тоа, не ми се дешава, освен шо го манипулират сите како сакат, па дури и глупиот бруклин гај Дени д бој, со патетик!
    Ден, ја да го шишам, поарно ќе испадне, а за улогата, може да кажиме дека си го допре дното, аутсајдер, во буквална смисла на зборот, кој плаче за внимание и слава, ама дечко, кога не ти е судено не ти е и уште едно, со сила убавина не бидува :D

Чак и Блер во вас ја оставам цела надеж, а овие другите шо и како кој со кого ќе заврши, баш не ме интересира, само сакам Ден да падне и да заврше сам, си заслужи мајке ми!

И уште нешто, се надевам дека Лили д хор, ќе остане без пари и ќе почне да работе нешто, искрено, освен тоа списанијата и шо ја крева шолјата за чај, ништо нема сработено, глупава.

17. Tantica

Tantica Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    24
    ^Јас пак ислам обратно од тебе, од секогаш сум навивала за underdog личностите, и искрено се надева дека Ден на сите ке им го покаже местото бидејки цело време беше the good boy, а приказната меѓу Блер и Чак ми е веќе патетична и Блер со тек на епиздиве ми е се поголем и поголем патетик

На poison.ivy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    JuLleE,
    не може Беверли Хилс старата да се рамни со било која семејна тинејџерска серија во денешно време. Стив немаше инаку врска со дрогата, Дилан и Дејвид ја истурија дрогата во шоља. И многу убаво беше покажано како влијае дрогата, многу убаво беше прикажано како се почитува семејство или другарка, како се сака, како се учи за испит. Во овие нови серии ликовиве не знаат да учат и не учат, одат во школо за да прават сплетки и младите луѓе го црпат она лесното како облеката и сплетките и однесувањето. За споредба, во Беверли Хилс не се покажуваше никаква мода или гламурот на забавите, варањето во секоја можна епизода, ниту ликовите беа бизнисмени на 18 години.

19. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    JuLleE,
    не може Беверли Хилс старата да се рамни со било која семејна тинејџерска серија во денешно време. Стив немаше инаку врска со дрогата, Дилан и Дејвид ја истурија дрогата во шоља. И многу убаво беше покажано како влијае дрогата, многу убаво беше прикажано како се почитува семејство или другарка, како се сака, како се учи за испит. Во овие нови серии ликовиве не знаат да учат и не учат, одат во школо за да прават сплетки и младите луѓе го црпат она лесното како облеката и сплетките и однесувањето. За споредба, во Беверли Хилс не се покажуваше никаква мода или гламурот на забавите, варањето во секоја можна епизода, ниту ликовите беа бизнисмени на 18 години.

А младиве особено основно и средно гледаат и учат од овие серии кои им се нудат, затоа е добро што за Госип грл пишува за гледачи над 12 години.

20. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Ден стана полош од сите заедно.Цело време со крстот на чело,сестра му ја учеше дека не треба да биде како нив,за на крај самиот да стане таков.

Колку и да не е поучна серијата,на народов треба да му биде јасно дека до некаде такви и се работите на Upper East Side,само што во серијава си имаат додадено 300 глупости.
    Кога Госип Гирл стана популарна во Скопјево,јас бев една средношколка која неможеше да се изначуди на дебилкиве низ градов што пробуваа да бидат Блер Волдорф.Каде бе со тој памет ?!
    Значи,поука : Не е до серијата,до народов е.

На Barbica му/ѝ се допаѓа ова.