За последнава епизода, 9-тата, можам само да кажам дека музиката на крајот беше очајно-комична. Зошто би избрале таква музика за таков крај?! Инаку, во големо исчекување сум на финалната епизода, поготово да дознаам која е Озборувачката. Не знам дали ја следите серијата на ФБ, ама на официјалната страна има едно интересно одбројување:The top reasons to watch the series finale of Gossip Girl countdown на место бр.5 на место бр.4 останатите 3 места, следниве денови.... По веб-страните и блоговите на големо се дискутира кој би можел/а да биде ГосипГрл. Најмногу се типува на Џорџина и на Дорота. Во книгите мислам дека е Ерик, колку што прочитав, но бидејќи Ерик во серијава ми е тотално бледило, my next guess би била Џени. Едвај чекам....
Ерик ГГ во книгите ?Мислам дека Серена има поголем брат во книгите и дека студира надвор од градот .Ако некој знае нека каже
ја мислам дека Дорота ке испадне да е ГГ пошо Георгина нели беше веке еднаш.А и баш се совпага да е Дорота пошо у цела серија делува како беззначајна улога да има а всушност баш таа е онаа која постојано е со ликовиве и знае се за нив.
Конечно веќе ќе престанат со глупостите и ќе заврши. Навистина беше преубава серија до 4 сезона..Инаку јас мислам дека госсип гирл може да е и Спојлер Ден. Во последните епизоди некако навистина чудно се однесува, и заприметив во еден момент од претходните епизоди кога зборува со Руфус вели "Знам што правам тато, имам план за се' уште од почеток." Но сепак, многу веројатна е и Дорота.
^^ Е сега ме збунивте Јас причитав дека во последнава епизода ќе се појави Kristen Bell (девојката што ја збори ГГ) и дека она ќе си испадне ГГ. Nostalgia is a bitch
Ќе откријат која е госип гирл...? Не верувам дека е Дорота, бидејки Дорота е лојална на Блер. А мн пати гг ја "спушти Блер на земја". ГГ сигурно ќе биде некој што најмалку очекуваме.
Јас гласам за Дорота и маж и Вања да се ГГ И двајцата работат кај двете најбитни фамилии така да информации од прва рака секогаш имаат тие и се знаат. Не ми е логично да е Ерик или Џени глупердата пошо ги нема по цели сезони и ај од никаде та рам они да се. А Џорџина секако не е ГГ, а ако не се ни Дорота и маж и, или само Дорота, појма неам кој. Баш ме интересира. И да, морам да кажам дека фустанот на Блер, е прекрасен, поубаво нешто неам видено. Зборам за во 10 епизода што ќе биде, на фб ги има сликите, и на ИМДБ има 14 слики
од тоа што прочитав за последната епизода Спојлер на крајот ќе има 5 пара, 2 нема да не изненадат а 3 ќе бидат изненадување. во последните 15 мин. ќе се реши целата серија.....некаде прочитав дека се ова што се случува во серијата е всушност книгата на ден, и дека на крај ќе се откријат вистинските животи на ликовите ќе чекаме до понеделник да видиме што крај ќе и направат на серијава
Ја гледав серијата летово додека имав повеќе слободно време.Стигнав до средината на четвртата сезона и сеуште сум таму Многу ми се допаѓа стилот и на Блер и на Серена,едноставно и да не ти е интересна серијата би ја гледал поради прекрасните фустани и комбинации. Спојлер Спојлер Спојлер
Баш гуглав денес за книгите. Во книгите никогаш не се открива кој/а е ГосипГрл. Низ целата книга се нафрлени податоци за секој лик посебно, како индикатор дека баш тој лик е ГосипГрл, ама ниту на крајот не се открива нејзиниот идентитет. Тие што ја читале книгата, најмногу алудираат на Џени и Ерик. Но бидејќи серијата е различна од книгата, крајот на серијата нема да има допирна точка со финишот во книгата. Во книгата и Барт е жив до крајот, така да, разликите се очигледни. од одбројувањето на фејсбук, причина број 3:
Понекогаш си мислев дека Барт Басс е Гасип Грл и после си мислев дека е Лили па Серена а сега сум убедена дека е Дорота можеби заедно за Вања